Yeni partiyle ilgili bomba gelişme: Gül kabul etmeyince Davutoğlu çekildi

Yeni parti iddialarına ilişkin kulisleri sallayan gelişmeler yaşanıyor. Ali Babacan ve Abdullah Gül'ün yeni bir girişim konusunda yola çıkmak istemediği Ahmet Davutoğlu'nun ekibinden bu iddialara dikkat çeken bir cevap geldi.

Haberler 09.07.2019 - 11:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yeni partiye ilikin tartmalar sürüyor. Babacan ve Gülün yanlarnda istemedii öne sürülen Davutolunun ekibi, iddialara yant verdi.

Eski AK Parti milletvekili, Davutolunu o ekipten bazlar istemedi. Gül, Babacana yardmc olmay kabul etmeyince Davutolunun kendisi geri çekildi dedi.

AK Parti içerisinden ayrlarak yeni bir parti çats altnda siyaset yapmaya hazrlanan isimler arasndaki diyalog sürerken 11inci Cumhurbakan Abdullah Gül ve eski Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakan Ali Babacann, eski Babakan Ahmet Davutolunu istemediine ilikin kulis bilgisine Davutolunun ekibinden yant geldi.

Babacan ve Gülün Davutolunu kendi yanlarnda istemedii iddialarnn eksik bilgi niteliinde olduunu ifade eden ve bir dönem AK Partinin önde gelen isimleri arasnda yer alan eski milletvekili, Gül ve Babacan deil onlarn ekibinden bir grup sayn Davutolu ile çalmak istemedi. Erdoan tarafndan görevlendirilme durumumuz yok. Erdoan, Davutolunu sevmez dedi.

Gül yardmc olmak istemedi

Ahmet Davutolunun kendi isteiyle yeni oluumun dnda durduunu iddia eden eski AK Parti milletvekili, Babacann ekibi tarafndan yeni parti kurulaca ve Davutolunun da bu partiye isterse genel bakan yardmcs olabilecei söylendi. Davutolu ilk anda bu teklifi kabul etti ve Gülün de genel bakan yardmcs olmasn istedi. Fakat Gülün dardan destek vereceini örendiinde o da darda kalmak istedi diye konutu.

Ana Sayfaya Git