Yeni rapor reddedildi!

Diyarbakır Baro Başkanı Cihan Aydın, Adli Tıp Kurumu’nun Tahir Elçi cinayetinde ikinci bir rapor hazırlama talebini reddettiğini söyledi.

Haberler 06.07.2019 - 10:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Barosuna bal avukatlar, Tahir Elçinin faillerinin bulunmas için 183üncü kez Diyarbakr Adliyesi önündeki eylemde bir araya geldi. Eylemde, Em te ji bir nakin/ Seni Unutmayacaz yazl pankart açld. Açklama yapan Baro Bakan Cihan Aydn, Tahir Elçi soruturmasnda failler yarg önüne çkarlp hak ettikleri cezay alana kadar, cezaszlk hali ortadan kalkana kadar etkinliklerini sürdürmeye devam edeceklerini söyledi.

ADL TIP RAPOR HAZIRLAMAYACAK

Adli Tp Kurumuna gönderilen dosyann kendilerine ulatn belirten Aydn, kapsaml deerlendirmeyi yaparak basnla paylaacaklarn duyurdu. Adli Tpa gönderilen dosyaya kurumun hazrlad ilk rapor dnda baka bir rapor hazrlamayacaklarn ifade eder ekilde cevap verildiini söyleyen Aydn, Bir deiiklik yok. Yaplmas gereken Londra Üniversitesine hazrlattmz rapor dikkate alnarak bir an önce soruturma aamasna geçilmesini istiyoruz. Temel faillerin, suçlanan kiilerin bir an önce üpheli sfatyla ifadelerinin alnmasn ve gerekli ilemlerin yaplmasn talep ediyoruz diye konutu.

SUç LYORLAR

Tahir Elçi nsan Haklar Kürsüsünün bu haftaki konusu ise Cezaevlerinde yaanan hak ihlalleri oldu.

Anayasa Mahkemesinin süreli yaynlarn tutuklulara verilmemesine dair çarpc bir karar verdiini ifade eden Aydn, Buna ramen hak kstll hapishanelerde bütün hzyla devam ediyor. HDP Eski E Genel Bakan Selahattin Demirtala görütük. Kendisine bir dizin süreli yayn ve Yeni Yaam gazetesinin verilmediini söyledi. Anayasa Mahkemesine ramen cezaevi idarelerinin keyfilik hali alm ban gidiyor. Anayasa Mahkemesi de kararnda bu keyfilik son bulmaldr diyor. Kim bu keyfilii salyorsa açkça suç iliyorlar. Yarg kararn yerine getirmemekle suç iliyorlar ifadelerini kulland. Eylem 5 dakikalk oturma eylemiyle son buldu.

Ana Sayfaya Git