Yeni yılda Kayyum’dan beklentiler…

Yeni yıl ile birlikte belediyecilik anlayışının değişmesi ve bölgeye yapılacak yeni yatırımların İşsizliğin göz ününde bulundurularak yapılmasını talep eden Diyarbakırlı vatandaşlar Kayyum olarak atanan Cumali Atilla’dan beklentilerini Diyarbakır Söz'e anlattılar.

Haberler 02.01.2017 - 09:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Özlemle beklenen hizmetlerin hayata geçirilmesi için çalmalarn hzla devam etmesini isteyen vatandalar, uanki faaliyetlerin memnuniyet verici olduunu söyledi.

VATANDAIN BEKLENTLER

Arif Yalnklç yeni yönetimden memnun olduunu ancak kontrol mekanizmasnn yetersiz olduunu öne sürerek beklentilerini öyle dile getirdi.

KONTROL MEKANZMASI YETERSZ

Bir Diyarbakrl olarak yllardr bu memlekette hizmet görmedik, yani geçmite birileri geldi baa geçti hizmet namna Fakat hizmet namna bir ey görmedik. Eer her yeni gün yeni bir balangç ise, biz 2017 yln da bir balangç sayp ümit var olmak isteriz, ama ümit var deiliz. Bu memleketin kurum ve kurulularnda hiçbir ekilde kontrol mekanizmas gerçekletirilemiyor. Kurum ve kurulularmz var belediyelerimiz var. Her ey teorik olarak yerli yerinde fakat kontrol mekanizmas ilemedii için her ey skntl. Yani bizim toplu tama, ulam derdimiz büyük belediye otobüsleri ite dier minibüsler neyse bunlarn hepsi yeterli deildir bu memlekette. Diyarbakrn her tarafna rahat bir ekilde ulam salayamyorsunuz. Bunun çözülmesi Diyarbakr için hayrl olacaktr ama birileri bunu yapar m el atar m bilmiyoruz. Yeni yönetim ne yapacak ne edecek bir hala bir ey görmü deiliz. Umarm daha güzel eyle olacaktr.

ESK BELEDYE BZ KALDIRIMDAN BAKA BREY SUNMADI

Üniversite örencisi Okan Açkgöz toplu tamaya dair yaad skntlar dile getirirken, beklentilerini de öyle ifade etti. Valla bizim birçok hizmet konusunda beklentilerimiz var. Yani eski belediyemiz bize kaldrmdan baka bir ey sunmad. Yani yeni atanan yerel yönetimden beklentilerimiz oldukça fazladr. En basitinden ulam toplu tama araçlarna getirecei düzenleme. 500 hane 600 hane olan gözeli beldesinde oturuyorum, Diyarbakr Kayapnara bal. Yani buraya toplu tama arac gelmiyor. Özel arabas olmayan perian durumdadr biz bu konuda gerçekten sknt çekiyoruz. Ayn zamanda Diyarbakrda isizlik sorunu var yeni atanan yerel yönetimin yapaca yatrmlar isizlii de göz önüne alarak yapmasn temenni ediyoruz.

Kemal Güne ise, kayyumun önceki yönetimlerden çok farkl olmasnn gerektiini belirterek yeni hizmetler sunmasn istediklerini dile getirdi. Güne, Eer kayyum atanmsa önceki yönetimlerden daha fazla çamas gerek, fakat bir ey beenilmiyorsa yeniden kayyum atlmas gerek ama bunu halk yapmas lazm eer beenmiyor ise. uanda baz yollar var hala düzgün deil onlarn hzlca düzeltilmesi lazm tabi sadece bunlar tek deil ama yeni ylda Sayn kayyumdan beklentilerimiz bu yöndedir dedi.

Ana Sayfaya Git