Yenişehir de yenileniyor

Merkez Yenişehir Belediyesi, bir önceki yönetimden kalan 167 milyon lira borcu ödemeye çalışıyor, diğer yandan ilçeyi hizmetle buluşturuyor.

Haberler 21.12.2017 - 09:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda çileri Bakanlnca görevlendirme yaplan merkez Yeniehir Belediyesi, DBPli belediyeden kalan 167 milyon lira borca ramen birbiri ardna projeleri hayata geçirerek, ilçeyi hak ettii görünüme kavuturmaya çalyor.

Diyarbakrda DBPli Yeniehir Belediye Bakan Selim Kurbanolunun Silahl terör örgütüne üye olmak suçundan tutuklanmasnn ardndan görevlendirme yaplan belediyede, altyap ve üstyapdan çevre düzenlemesine, sosyal donatlardan park ve bahçelere kadar birçok alanda projeler hazrlanmas için hummal çalma balatld.

Belediyede bir yandan eski yönetimden kalan 167 milyon liralk borcun 12 milyon liras ödenirken, dier yandan hazrlanan projeler birbiri ardna ilçe sakinleriyle buluturuluyor.

Bu kapsamda cadde ve sokaklara parke ta döeme, evde bakm hizmeti, taziye evi inaatlar, çocuk ve gençler için park ve oyun sahalar gibi farkl konularda çok sayda çalma hayata geçirildi.

- Herkesin düzenli maalarn alabilecei sistem kuruldu

Belediye Bakan Vekili ve Kaymakam Serdar Kartal, belediyenin en önemli görevinin vatandalarn ihtiyaçlarn en güzel ekilde karlamak olduunu söyledi.

Kartal, bu ihtiyaçlar karlamak için de sürekli çaltklarn belirterek, bunun için önceki yönetimden kalan borcu ödemeye çalrken dier yandan da ilçeye yaklak 7 milyon liralk yatrm yaptklarn dile getirdi.

Belediyede çalan içi ve memurlarn maalarnn gününde ödendiini vurgulayan Kartal, öyle konutu:

Herkesin düzenli maalarn alabilecei sistem kuruldu, gelir gider dengemiz ona göre kurguland. çalanlarn sigorta kesintilerini de dorudan ödüyor, biriktirmiyoruz. Kstl bir bütçemiz var gibi görünüyor ama bu bizim için hizmet noktasnda bir mazeret deil. 13 köyümüzün altyapsyla ilgili parke, imar yollarmzn açlmasyla ilgili çalmalar, sosyal hizmet noktasnda evde bakm hizmeti ve çocuklara yönelik çalmalar yapld. Özellikle ramazan aynda fakir ailelerimize gda yardm yaptk. Belediyemiz tarafndan 4 taziye evi ina edildi.

- Hiçbir hizmeti aksatmayacaz

lçedeki merkez mahalleler ile krsal mahallelerin ihtiyaçlarn 2018 ylnda tamamlayacaklarn anlatan Kartal, vatandan ihtiyac olan hiçbir hizmeti aksatmayacaklarn vurgulad.

Kartal, 2018 ylnda inallah 80 milyon liralk yatrm hedefliyoruz. Farkmz ortaya koymak ve devletimizin imkanlarn halkmza seferber etmek istiyoruz. diye konutu.

Diyarbakr gibi bir ehre hizmet etmenin kendileri için eref olduunu belirten Kartal, vatandalarn desteiyle çok güzel hizmetler yapacaklarn vurgulad.

- Kaynaklar teröre aktarmak vatanna ihanet etmektir

Belediyelerin, vatandan ihtiyaçlarn karlad zaman bir anlam ifade edeceini aktaran Kartal, unlar kaydetti:

Ana amacmz terörün finansman kaynan belediyelerden kesmekti. Bunu da Allaha ükür baardk. Biz, daa deil, eitime, istihdama ve Türkiyenin geleceine çocuklarmz yönlendireceiz. Buralar ideolojik amaçlarla, terörü finanse etmek, kaynaklar teröre adam devirmek için kullanmak, fakir halkn ihtiyaçlarn görmezden gelerek kaynaklar teröre aktarmak vatan hainliidir, vatanna, devletine ve milletine ihanet etmektir. Bunlarn hakk elbetteki soruluyor. Bizim burada olma gerekçemiz de budur.

Muhtarlar, sivil toplum kurulular ve baz kamu kurum ve kurulularyla koordinasyon içerisinde çalarak vatandalara hizmet götürdüklerini belirten Kartal, vatandalarn da yaplan hizmetleri gördükçe teveccühlerinin artacana inandn ifade etti.

Kartal, Diyarbakrn tarihi, kültürel ve dini açdan özellikli bir kent olduuna dikkati çekerek, kentin Malatya, Aydn ve stanbuldan fark bulunmadn, bu alg ile hareket edilmesi halinde normallemenin salanabileceini dile getirdi.

Ana Sayfaya Git