Görüş Bildir

Yenişehir de yenileniyor

Merkez Yenişehir Belediyesi, bir önceki yönetimden kalan 167 milyon lira borcu ödemeye çalışıyor, diğer yandan ilçeyi hizmetle buluşturuyor.

Yenişehir de yenileniyor

Diyarbakır'da İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan merkez Yenişehir Belediyesi, DBP'li belediyeden kalan 167 milyon lira borca rağmen birbiri ardına projeleri hayata geçirerek, ilçeyi hak ettiği görünüme kavuşturmaya çalışıyor.

Diyarbakır'da DBP'li Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu'nun "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklanmasının ardından görevlendirme yapılan belediyede, altyapı ve üstyapıdan çevre düzenlemesine, sosyal donatılardan park ve bahçelere kadar birçok alanda projeler hazırlanması için hummalı çalışma başlatıldı.

Belediyede bir yandan eski yönetimden kalan 167 milyon liralık borcun 12 milyon lirası ödenirken, diğer yandan hazırlanan projeler birbiri ardına ilçe sakinleriyle buluşturuluyor.

Bu kapsamda cadde ve sokaklara parke taşı döşeme, evde bakım hizmeti, taziye evi inşaatları, çocuk ve gençler için park ve oyun sahaları gibi farklı konularda çok sayıda çalışma hayata geçirildi.

- "Herkesin düzenli maaşlarını alabileceği sistem kuruldu"

Belediye Başkan Vekili ve Kaymakam Serdar Kartal, belediyenin en önemli görevinin vatandaşların ihtiyaçlarını en güzel şekilde karşılamak olduğunu söyledi.

Kartal, bu ihtiyaçları karşılamak için de sürekli çalıştıklarını belirterek, bunun için önceki yönetimden kalan borcu ödemeye çalışırken diğer yandan da ilçeye yaklaşık 7 milyon liralık yatırım yaptıklarını dile getirdi.

Belediyede çalışan işçi ve memurların maaşlarının gününde ödendiğini vurgulayan Kartal, şöyle konuştu:

"Herkesin düzenli maaşlarını alabileceği sistem kuruldu, gelir gider dengemiz ona göre kurgulandı. Çalışanların sigorta kesintilerini de doğrudan ödüyor, biriktirmiyoruz. Kısıtlı bir bütçemiz var gibi görünüyor ama bu bizim için hizmet noktasında bir mazeret değil. 13 köyümüzün altyapısıyla ilgili parke, imar yollarımızın açılmasıyla ilgili çalışmalar, sosyal hizmet noktasında evde bakım hizmeti ve çocuklara yönelik çalışmalar yapıldı. Özellikle ramazan ayında fakir ailelerimize gıda yardımı yaptık. Belediyemiz tarafından 4 taziye evi inşa edildi."

- "Hiçbir hizmeti aksatmayacağız"

İlçedeki merkez mahalleler ile kırsal mahallelerin ihtiyaçlarını 2018 yılında tamamlayacaklarını anlatan Kartal, vatandaşın ihtiyacı olan hiçbir hizmeti aksatmayacaklarını vurguladı.

Kartal, "2018 yılında inşallah 80 milyon liralık yatırım hedefliyoruz. Farkımızı ortaya koymak ve devletimizin imkanlarını halkımıza seferber etmek istiyoruz." diye konuştu.

Diyarbakır gibi bir şehre hizmet etmenin kendileri için şeref olduğunu belirten Kartal, vatandaşların desteğiyle çok güzel hizmetler yapacaklarını vurguladı.

- "Kaynakları teröre aktarmak vatanına ihanet etmektir"

Belediyelerin, vatandaşın ihtiyaçlarını karşıladığı zaman bir anlam ifade edeceğini aktaran Kartal, şunları kaydetti:

"Ana amacımız terörün finansman kaynağını belediyelerden kesmekti. Bunu da Allah'a şükür başardık. Biz, dağa değil, eğitime, istihdama ve Türkiye'nin geleceğine çocuklarımızı yönlendireceğiz. Buraları ideolojik amaçlarla, terörü finanse etmek, kaynakları teröre adam devşirmek için kullanmak, fakir halkın ihtiyaçlarını görmezden gelerek kaynakları teröre aktarmak vatan hainliğidir, vatanına, devletine ve milletine ihanet etmektir. Bunların hakkı elbetteki soruluyor. Bizim burada olma gerekçemiz de budur."

Muhtarlar, sivil toplum kuruluşları ve bazı kamu kurum ve kuruluşlarıyla koordinasyon içerisinde çalışarak vatandaşlara hizmet götürdüklerini belirten Kartal, vatandaşların da yapılan hizmetleri gördükçe teveccühlerinin artacağına inandığını ifade etti.

Kartal, Diyarbakır'ın tarihi, kültürel ve dini açıdan özellikli bir kent olduğuna dikkati çekerek, kentin Malatya, Aydın ve İstanbul'dan farkı bulunmadığını, bu algı ile hareket edilmesi halinde normalleşmenin sağlanabileceğini dile getirdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi