Yerelde örnek olunacakmış?

HALKLARIN Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Diyarbakır'da partisince düzenlenen seçim bildirgesi toplantısında yaptığı konuşmada, "Hak ettiğimizin mücadelesini veren bir anlayışla yerel yönetim anlayışımızı var edeceğiz. İktidara geldiğimiz yerlerde yapacağımız projelerle tüm Türkiye'ye örnek olacağız, iddiamız ve inancımız büyüktür" dedi.

Haberler 14.03.2019 - 10:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda 21 Martta kutlanmas planlanan nevruz ile ile HDP büyükehir belediye e bakan adaylarnn seçim bildirgesi toplants E Genel Bakan Sezai Temellinin katlmyla yapld. HDP Diyarbakr Millletvekili Musa Farisoullar, Demokratik Toplum Kongresi E Bakan Berdan Öztürk, Diyarbakr Büyükehir Belediye E Bakan adaylar Adnan Selçuk Mzrakl ve Hülya Alökmen Uyank ile çok sayda davetlinin katld toplantda konuan HDP E Genel Bakan Temelli, nevruz kutlamalar hazrlklarna baladklarn söyledi.

YEREL YÖNETMLER

Temelli, yerel seçimlerde iktidar olacaklar yerde yaptklar projelerle tüm Türkiyeye örnek olacaklarn ifade ederek, unlar söyledi:

Hakça paylama olanak salayan yerel yönetim anlaymz var edeceiz. Türkiye halklarnn yüzde 80i madur. Türkiye isizlikle, hayat pahallyla, enflasyonla bouuyor. Türkiye tarihinin belki de en büyük siyasi, iktisadi ve toplumsal çöküüne sürükleniyor. Yerel demokrasi anlaymzla, yerinden yönetim anlaymzla sadece belediyecilik snrlarnda kalmayacaz. Özellikle isizlikle, hayat pahall ile mücadele konusunda snfsal perspektifimizle, emek eksenimizle, emekçinin, çiftçinin, esnafn haklarn koruyan, hakça paylama olanak salayan, bize ait olana sahip çkan, hak ettiimizin mücadelesini veren bir anlayla yerel yönetim anlaymz var edeceiz. ktidara geldiimiz yerlerde yapacamz projelerle tüm Türkiyeye örnek olacaz, iddiamz ve inancmz büyüktür, mücadelemiz büyüktür dedi.

Ana Sayfaya Git