Yerli drone silahı Avrupa yolunda

Türkiye'nin ilk elektromanyetik drone silahını üreten Harp Arge, uluslararası pazar için yeni bir model geliştirdi.

Haberler 04.08.2017 - 09:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyenin ilk elektromanyetik drone silahn üreten Harp Arge, uluslararas pazarlardaki ihtiyaçlar karlamak amacyla çeitli yeniliklerle donatlan bir model gelitirdi.

Savunma sanayisinde, Türk Silahl Kuvvetlerinin ihtiyac olduu deerlendirilen insansz sistemler ve bu sistemlerin önlemleri, elektronik harp ve robotik alanlarna younlaan Harp Arge irketi, kamuoyuna duyurulan ilk ürünü Drone Savar gelitirmeye devam ediyor.

irket, bu çabalar kapsamnda uluslararas pazarlar için yeni bir model gelitirdi.

Yeni Drone Savar silahnn ana gövdesi, en dayankl ve hafif malzemelerden biri olan karbon fiber kompozit malzemeden üretildi. Silahn kullanc tarafndan kiiselletirilebilmesi için dünya standard olan 22 mm picatiny ray sistemi tüm silah çevresine uyguland.

Tama kolayl için katlanabilir dipçik ve katlanabilir elcik eklenen Drone Savarn elektronik sistemleri de askeri bir çantayla sunuluyor.

Açk braklma ve olas tehlikeli durumlar karsnda otomatik olarak devreye giren güvenlik kart sayesinde arza ihtimali de düürülen Drone Savarn batarya ömrü de 1,5 saate çkarld.

Milli yazlm altyapsyla gelitirilen silahta kullanlan parçalar da yerli alt yükleniciler tarafndan üretiliyor.

- hracat için ortakla gidildi

Harp Arge Genel Koordinatörü Aytekin Güçlü, AA muhabirine yapt açklamada, yurt dndan aldklar youn talep nedeniyle Koza naat ve Savunma Sanayii ile pazarlama çalmalar için ortaklk yaptklarn söyledi.

Koza naat ve Savunma Sanayiinin, Ortadou ve Afrika ülkelerine aktif olarak Drone Savar pazarladn ifade eden Güçlü, u ana kadar ilgili ülkelerde demo çalmalar gerçekletirdik. çok baarl geri dönüler aldk. Mevcut durumda demo taleplerini karlamaya çalyoruz. Avrupadan da bir ülkeden seri üretimin ilgili ülkede yaplmas ve teknoloji transferi konularnda çalmalarmz devam etmektedir. dedi.

Bahreynde ekim aynda düzenlenecek savunma fuarna katlarak müterileriyle buluacaklarn anlatan Güçlü, Jandarma Genel Komutanl ile de temaslar olduunu kaydetti.

- lk ihracat Azerbaycana yapld

Drone Savar, saldr amacyla kullanlabilecek dronelara kar etkin önleme yapabilecek özellikler tayor.

Antalyada gerçekletirilen G20 Zirvesi için ilk kez Emniyet Genel Müdürlüü tarafndan talep edilen Drone Savar, daha sonra Türk Silahl Kuvvetleri tarafndan da kullanld.

Harp Argenin öz kaynaklaryla gelitirdii Drone Savar, Azerbaycan ordusunun zorlu testlerinin ardndan bu ülkeye ihraç edildi.

Drone Savarn, ayn amaçla kullanlan ürünlerden 3 kat daha ekonomik ve 4 kat daha mobil olduu belirtiliyor. Drone silahnn, modülerlik ve tasarm bakmndan da yurt dndaki rakiplerinden güçlü bir ekilde ayrt vurgulanyor.

Ana Sayfaya Git