Yetenek sınavında geri sayım!

Milli Eğitim Bakanlığınca yetenek sınavıyla öğrenci alan liselerin ilan edilecek kontenjanlarına başvurulara ilişkin usul ve esaslar belirlendi. Buna göre başvurular 1-26 Haziran'da yapılacak

Haberler 26.05.2018 - 13:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Milli Eitim Bakanlnca yetenek snavyla örenci alan liselerin ilan edilecek kontenjanlarna bavurulara ilikin usul ve esaslar belirlendi. Buna göre bavurular 1 Haziranda balayacak.

Bakanlkça güzel sanatlar liseleri, spor liseleri ile klasik sanatlar ve musiki, görsel sanatlar ve spor program/projesi uygulayan Anadolu imam hatip liselerinin 9uncu snflarna örenci alnmasna ilikin, ilan edilecek kontenjanlara bavurularn usul ve esaslarn içeren genelge yaymland.

Buna göre, ortaokul ve imam hatip ortaokullarnn 8inci snfn 2017-2018 eitim ve öretim ylnda bitiren örenciler dilekçe ile birlikte örenim görmek istedii okul türlerinden sadece birisinin okul müdürlüüne e-Okul üzerinden bavuruda bulunabilecek. Bu örenciler fotorafl snava giri belgesini, e-Okul üzerinden alacak.

Geçici eitim merkezlerini (GEM) bitirenler ise dilekçe, bir fotoraf ve ortaokul baar puann da gösteren örenim belgesi ile ilgili okul müdürlüüne bavuru yapacak.

Bavurular 1-26 Haziranda e-Okul üzerinden alnacak dilekçe örnei ile ilgili okul müdürlüklerine yaplacak.

Okul müdürlüklerince ilgili ilemler tamamlandktan sonra alanlara göre snava girecek örenci listeleri 27-29 Haziranda okulda ve okulun internet sayfasnda ilan edilecek.

- Snav 2- 6 Temmuzda yaplacak

Örenci seçimine ilikin yetenek snav, bölümler baznda 2-6 Temmuzda oluturulan komisyonlarca yaplacak.

Komisyonlara ilikin detaylarn da yer ald genelgeye göre, örenci seçiminde yetenek snavnda 50 puan barajnn altnda kalan örenciler baarsz saylarak, deerlendirmeye alnmayacak.

Yetenek snavnda 50 ve üzerinde puan alanlar için ise yetenek snavnn yüzde 70i ile ortaokul baar puannn yüzde 30u alnarak, 100 tam puan üzerinden puan üstünlüüne göre deerlendirme ve sralama yaplacak.

Rehberlik ve aratrma merkezleri bünyesinde hizmet veren özel eitim deerlendirme kurulu karar dorultusunda özel eitime ihtiyac olan ve kaynatrma yoluyla eitim alacak örenciler ise komisyon tarafndan genelgede belirtilen usul ve esaslara göre kendi aralarnda beceri/yetenek snavna alnacak.

Geçici koruma altnda olan yabanc uyruklu örencilerden de güzel sanatlar liseleri ve spor liseleri ile klasik sanatlar ve musiki, görsel sanatlar program/projesi uygulayan Anadolu imam hatip liselerine kontenjan dnda her ubeye ikier örenci olmak üzere kendi aralarnda beceri/yetenek snavna alnacak.

Aday örencilerden özel eitime ihtiyac olan ve kaynatrma yoluyla eitim alacaklar ile geçici koruma altndaki yabanc uyruklu örenciler yetenek snav 50 puan barajn geçmek artyla 100 puan üzerinden deerlendirilecek.

Snav kazanan bu durumdaki örenciler, il ve ilçe milli eitim müdürlüklerindeki örenci nakil ve yerletirme komisyonlarnca yerletirilecek.

En yüksek puandan aaya doru yaplan sralamaya göre bölümler baznda belirlenen kontenjan kadar asl ve yedek liste 6 Temmuz 2018de mesai bitiminde okulda ve okulun internet sayfasnda ilan edilecek.

- Kaytlar 9-11 Temmuzda

Örencilerin kaytlar, 9-11 Temmuz arasnda e-Okul sistemi üzerinden yaplacak. Kaytlar sonucunda açk kontenjan bulunmas durumunda; yedek listeden puan srasna göre açk kontenjan kadar kesin kayt yaptrmaya hak kazananlar tespit edilerek, 12 Temmuzda okulda ve okulun internet sayfasnda ilan edilip, ayrca örenci velilerine bildirilecek.

Öte yandan yedek listeden kayt hakk kazanan örencilerin kaytlar ise 13 Temmuzda yaplacak. Buna ramen açk kontenjan bulunmas durumunda da yedek listeden örenci kaytlarna devam edilecek ve 13 Temmuzda kayt ilemleri tamamlanacak.

Açk kontenjan olan ancak yedek listesinde yeterli sayda örencisi bulunmayan okullar ile yedek listesi olmayan okullar; 16-17 Temmuz arasnda bavuru alacak. 18-19 Temmuz arasnda da ayn usulle snav yapacak. Açk kontenjan kadar baarl örencinin kayt ilemlerini ise 20 Temmuzda yaparak örenci alm sürecini ilgili çalma takvimine göre tamamlayacak.

Bu okullara kayt yaptranlardan tercihleri dorultusunda farkl tür bir okula yerleen örenciler ise bu liselerdeki kayt hakkndan vazgeçmi saylacak.

Dier ortaöretim kurumlarnn 9uncu snflarndan bu okullarn 9uncu snflarnda bo kalan kontenjanlara geçi yapacak örencilerin seçimine ilikin snavlar ise eylül ve ekim aylarnn son haftasnda genelgede belirtilen usul ve esaslar çerçevesinde yürütülecek.

Ana Sayfaya Git