Yetimler Vakfı da Arakan'a gidiyor!

Yetim Öksüz ve Kimsesiz Çocuklarla Yardımlaşma Dayanışma ve Eğitim Vakfı (Yetimler Vakfı) Bangladeş'e sığınan Arakanlı Müslümanlara Türkiye'de toplanan yardımları ulaştıracak.

Haberler 19.10.2017 - 08:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Myanmar ordusu ve Budist çetelerin katliamndan kaçarak Bangladeteki kamplara snan Arakanl Müslümanlara yönelik Türk yardm kurulularnn yapt çalmalar aralksz sürüyor. Merkezi Diyarbakrda bulunan Yetim Öksüz ve Kimsesiz çocuklarla Yardmlama Dayanma ve Eitim Vakf (Yetimler Vakf) da, Bangladee snan Arakanl Müslümanlara Türkiyede toplanan yardmlar ulatrmak üzere yola çkyor.

Vakfn Genel Merkezinde basn toplants düzenleyen Yetimler Vakf Genel Bakan Fikri Karavil, son günlerde Arakanl Müslümanlarn büyük bir vahetle katledildiini belirtti. Müslümanlarn zulüm nedeniyle memleketlerini terk etmek zorunda kaldna iaret eden Karavil, Bangladee snan Arakanl Müslümanlar için yardm kampanyas balattklarn aktard.

Yetimler Vakf olarak Banladee snan Arakanl Müslümanlar için balattklar yardm kampanyas kapsamnda 19 Ekim Perembe Günü Diyarbakrdan Banladee gitmek üzere yola çkacaklarn belirten Karavil, Oradan da Arakanl kardelerimizle buluacaz. Oraya gittiimizde ihtiyaçlara yönelik bir aratrma yapacaz. Orada gerçekletireceimiz projeleri tamamladktan sonra 26 Ekimde dönmeyi planlyoruz. ifadelerine yer verdi.

Arakanl Müslümanlar için 10 su kuyusu

Karavil açklamasnda, Toplanan yardmlarla öncelikle 10 su kuyusu açacaz. Su kuyular açlmaya baland. Biz gidene kadar inallah açllarn gerçekletireceiz. Bununla beraber barnabilmeleri için çadr evler oluturulmasna yönelik hazrlklar var. Onlarla kaldmz süre boyunca scak yemek programmz olacak. Eitimlerine katk sunabilmek adna krtasiye malzemeleri giderilecek. eklinde konutu.

Karavil, Adak ve akikalarmz olacak. nallah orada maln mülkünü eyasn her eyini brakp hicret edenlerin giydirme programmz olacak. On su kuyusu, yüz çadr, bin 750 gda paketi, bin 750 giyim olarak planlamtk. Allah hayrseverlerden raz olsun. açklamalarnda bulundu.

Tüm dünyann gözleri önünde!

Karavil konumasnda Demokrasi, bar, adalet, insan hak ve hürriyetlerini koruma/ kollama(!) adna bu zulümlerin tamam yaplmaktadr. derken bu zulülm ve katliamlarn ise gizli bir ekilde deil, aksine tüm dünyann gözü önünde açk-seçik bir ekilde yaplmakta olduunu ifade etti.

Arakan, vahetlerin yaand bir corafya

Karavil konumasnn devamnda, nsan onurunun ayaklar altna alnd can, mal ve nesil güvenliinin hiçe sayld vahi hayvanlarn bile yapmakta imtina ettii vahetlerin yaand zulüm corafyalarnn biri de Arakandr. Arakanda her gün binlerce Müslüman, Budist çetelerin ikencelerine maruz kalmaktadr. Açlk, sefalet ve çaresizliin zirveye çkt bir dönemde bütün dünya adeta üç maymunu oynamaktadr. dedi.

Vahete imza atanlara Nobel ödülü verildi

Dünya liderlerinin tamamnn yaanan bu vaheti görmezden geldiini söyleyen Karavil, Bugüne kadar Arakanl kardelerimiz için dünya kamuoyunun ciddi bir çaba ve gayreti olmamtr. Brakn bu vahetin giderilmesi için çaba göstermeyi, bu vahete imza atanlara Nobel bar ödülü vermektedirler. Duyarl birkaç sivil toplum kuruluu dnda devlet düzeyinde Arakanl kardelerimiz için hiçbir çaba ve gayret gösterilmemektedir. Diplomatik olarak hiçbir etkiye sahip olamayan knamalardan baka hiçbir ey yaplmamaktadr. dedi.

Arakanl Müslümanlar yalnz brakmayacaz

Vakf olarak; Arakanl Müslümanlar yalnz brakmayacaklarn söyleyen Karavil, Elimizden gelen her türlü çaba ve gayreti göstereceiz. Bütün dünya Arakana kar duyarsz olsa bile biz bu vahete duyarsz kalmayacaz. slam kardeliinin bize yüklemi olduu kardelik hukukunun bütün gerekliliklerini yerine getirmeye çalacaz. Maddi ve manevi olarak kardelerimizi yalnz brakmayacaz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git