Yine maşa oyunu

DAEŞ mı, PKK mı bombalı saldırıyı düzenlediği polemiği sürerken, PKK'ya yakın TAK örgütü katliamı üstlendi. Vali Aksoy, saldırıyı PKK'nın gerçekleştirdiğini hatırlatırken, "Ağırlıklı olarak da sivil vatandaşlarımız hedef alınmıştır" dedi.

Haberler 07.11.2016 - 07:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

2si polis 9u sivil olmak üzere 11 kiinin heyit edildii, 100ün üzerinde yaralnn olduu, çok sayda binann kullanlmaz hale geldii Balar ilçesindeki bombal saldrnn failinin, PKKya yaknlyla bilinen TAK olduu belirlendi. PKKya yakn ANF ajans, saldry PKK balantl TAK örgütünün üstlendiini duyurdu. Yetkililer, halktan gelen youn tepki üzerine, PKKya yakn kesimlerin saldry DAEe yüklemek istediini ifade ederken, eylemin PKK taktii olduunu bildirdi.

HASAR TESPTNE

Vali Hüseyin Aksoy, bombal saldrda zarar gören vatandalar ve iyerlerini ziyaret etti. Vali Aksoy, Patlama sonras oluan hasarlar tespit etmek üzere 22 ayr ekip oluturarak hasar tespit çalmalarna balanlmtr. Bir an önce hasar tespit çalmalarn bitirmek ve vatandalarmzn hasarlarn ödemek istiyoruz. Bu anlamda ekiplerimiz alanda dolaarak hasar tespit çalmalarna devam ediyor dedi.

YARALAR SARILACAK

Aksoy, Ar hasarl olabilecei deerlendirilen binalarla ilgili çevre ve ehircilik l Müdürlüümüzün teknik elemanlar çalmalarn sürdürüyor. Yklmas gereken bina olacak m, olmayacak m? Bunlarn deerlendirmesinden sonra karar vereceiz. Bu kararlar verildikten sonra vatandamzn alternatiflerini önüne koyarak çalmalarn tamamlam olacaz diye konutu.

SALDIRIYI PKK YAPMITIR

Vali Aksoy, Arlkl olarak bu eylemde sivil vatandalarmz zarar gördü. Uluslararas bir haber ajans bir haber sitesine dayanarak bu eylemin ID tarafndan gerçekletirildii yönünde açklamalarda bulundu. Bizim tespitlerimiz ve Valiliimizce olay olduu gün de yaptmz açklamada, bunun bölücü terör örgütü tarafndan yapld eklindeydi. Bu deerlendirmemizi ve tespitimizi teyit eden yeni tespitler de ortaya çkt. Bunlar da bir basn açklamasyla kamuoyuyla paylatk dedi.

RESM ALTI

YARALAR SARILACAK; Vali Hüseyin Aksoy, bombal saldrda zarar gören vatandalar ve iyerlerini ziyaret etti. Ak Parti Milletvekili Ebubekir Bal, l Jandarma Komutan Tugeneral Ali Demir, Büyükehir Belediye Bakan Vekili Cumali Atilla, Balar Kaymakam Tolga Toan, Emniyet Müdürü Tacettin Aslan ve kurum müdürlerinin de elik ettii ziyarette Vali Aksoy, iyeri sahipleri ve vatandalar ile tek tek görüerek sorunlarn dinledi.

HABER MERKEZ

2si polis 9u sivil olmak üzere 11 kiinin heyit edildii, 100ün üzerinde yaralnn olduu, çok sayda binann kullanlmaz hale geldii Balar ilçesindeki bombal saldrnn failinin, PKKya yaknlyla bilinen TAK olduu belirlendi. PKKya yakn ANF ajans, saldry PKK balantl TAK örgütünün üstlendiini duyurdu. Yetkililer, halktan gelen youn tepki üzerine, PKKya yakn kesimlerin saldry DAEe yüklemek istediini ifade ederken, eylemin PKK taktii olduunu bildirdi. Aksoy, merkez Balar ilçesinde bomba yüklü araçla gerçekletirilen saldrya ilikin, Bölücü terör örgütü tarafndan gerçekletirilen bir eylemdir. Arlkl olarak da sivil vatandalarmz hedef alnmtr. dedi.

Aksoy ve Bal vatandalarla görütü

Vali Aksoy, beraberinde çileri Bakanlnca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Diyarbakr Büyükehir Belediyesine görevlendirilen Kaymakam Cumali Atilla ve AK Parti Diyarbakr Milletvekili Ebubebir Bal ile l Jandarma Komutan Tugeneral Ali Demir, Balar Kaymakam Tolga Toan, Emniyet Müdürü Tacettin Aslan saldrnn yapld bölgede inceleme yapt. Esnaf ve vatandalara geçmi olsun dileinde bulunan Aksoy, hasar gören i yerleri ile l Emniyet Müdürlüü ek hizmet binasnda incelemede bulundu.

- 22 hasar tespit ekibi oluturuldu

Aksoy, patlama sonras oluan hasar tespit etmek üzere oluturduklar 22 ayr ekibin çalmalarna baladn söyledi. Bu çalmalar hzl ekilde tamamlayp vatandan hasar bedelini ödemek istediklerini kaydeden Aksoy, Vatandalarmzla beraber olma adna buraya geldik. Kendilerine geçmi olsun dileimizi ilettik. Devletin yaralarn sarma adna seferber olduunu, bütün imkanlaryla vatandann yannda olduunu kendilerine ifade ettik. dedi.

- 10 aile, otelde arlanyor

Vatandalarn sorunlarn çözme adna youn çaba sarf ettiklerini kaydeden Aksoy, evi tahrip olup kalacak yeri olmayan aileleri otele yerletirdiklerini vurgulad. Valilik olarak imdiye kadar 10 aileyi otelde arladklarn kaydeden Aksoy, öyle konutu:

Hiçbir vatandamz açkta, darda brakmadk, brakmayacaz. Onlarn ihtiyacnn giderilmesi konusunda Diyarbakrdaki bütün birimler büyük bir hassasiyet içerisinde çalyor. Büyükehir Belediyemizin ekipleri, burada çalmalarn sürdürüyor. Onlar da vatandan sorunlarnn giderilmesi, hafifletilmesi, anlamnda her türlü çalmay ortaya koyuyorlar. Temennimiz bir an önce bu hasarn giderilmesi ve vatandamzn günlük yaamna dönmesidir.

Vali Aksoy, binalarn hasar durumuyla ilgili ekiplerin çalmalarn sürdürdüünü aktararak, Ar hasarl olabilecei deerlendirilen binalarla ilgili çevre ve ehircilik l Müdürlüümüzün teknik elemanlar çalmalarn sürdürüyor. Yklmas gereken bina olacak m, olmayacak m? Bunlarn deerlendirmesinden sonra karar vereceiz. ifadelerini kulland.

- Tespitimizi teyit eden yeni tespitler de ortaya çkt

Uluslararas bir haber ajansnn bir haber sitesine dayanarak bu eylemin DEA tarafndan gerçekletirildii yönünde haber yaymladn anmsatan Aksoy, sözlerini öyle sürdürdü: Saldr bölücü terör örgütü tarafndan gerçekletirilen bir eylemdir. Arlkl olarak da sivil vatandalarmz hedef alnmtr. Burada vatandalarn youn olarak yaad, sivillerin bulunduu bir noktadr. Bölücü terör örgütü tarafndan eylem noktas olarak seçildi. Bizim tespitlerimiz açklama yaptmz gibi bölücü terör örgütü tarafndan yapld eklindeydi. Bu deerlendirmemizi ve tespitimizi teyit eden yeni tespitler de ortaya çkt.

Diyarbakr saldrsn TAK üstlendi

PKKya yakn ANF ajans, Diyarbakrda Cuma günü düzenlenen bombal saldry PKK balantl TAK örgütünün üstlendiini duyurdu.

Diyarbakrda 11 kiinin hayatn kaybettii saldrnn ardndan Valilik eylemi PKKnn üstlendiini açklamt. Sonraki saatlerde ise bu kez ID kendisine yakn haber ajans Amaqtan ayn saldry üstlenmiti. Valilik son açklamasnda da, 3 ayr telsiz konumasnn PKKy iaret ettiini ve aksi haberlerin PKKy korumay amaçladn duyurmutu.

Ana Sayfaya Git