Yine maşa oyunu

DAEŞ mı, PKK mı bombalı saldırıyı düzenlediği polemiği sürerken, PKK'ya yakın TAK örgütü katliamı üstlendi. Vali Aksoy, saldırıyı PKK'nın gerçekleştirdiğini hatırlatırken, "Ağırlıklı olarak da sivil vatandaşlarımız hedef alınmıştır" dedi.

Yine maşa oyunu

2'si polis 9'u sivil olmak üzere 11 kişinin heyit edildiği, 100'ün üzerinde yaralının olduğu, çok sayıda binanın kullanılmaz hale geldiği Bağlar ilçesindeki "bombalı saldırının" failinin, PKK'ya yakınlığıyla bilinen TAK olduğu belirlendi. PKK'ya yakın ANF ajansı, saldırıyı PKK bağlantılı TAK örgütünün üstlendiğini duyurdu. Yetkililer, halktan gelen yoğun tepki üzerine, PKK'ya yakın kesimlerin saldırıyı DAEŞ'e yüklemek istediğini ifade ederken, eylemin PKK taktiği olduğunu bildirdi.

HASAR TESPİTİNE

Vali Hüseyin Aksoy, bombalı saldırıda zarar gören vatandaşları ve işyerlerini ziyaret etti. Vali Aksoy, "Patlama sonrası oluşan hasarları tespit etmek üzere 22 ayrı ekip oluşturarak hasar tespit çalışmalarına başlanılmıştır. Bir an önce hasar tespit çalışmalarını bitirmek ve vatandaşlarımızın hasarlarını ödemek istiyoruz. Bu anlamda ekiplerimiz alanda dolaşarak hasar tespit çalışmalarına devam ediyor" dedi.

YARALAR SARILACAK

Aksoy, "Ağır hasarlı olabileceği değerlendirilen binalarla ilgili Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüzün teknik elemanları çalışmalarını sürdürüyor. Yıkılması gereken bina olacak mı, olmayacak mı? Bunların değerlendirmesinden sonra karar vereceğiz. Bu kararlar verildikten sonra vatandaşımızın alternatiflerini önüne koyarak çalışmalarını tamamlamış olacağız" diye konuştu.

SALDIRIYI PKK YAPMIŞTIR

Vali Aksoy, "Ağırlıklı olarak bu eylemde sivil vatandaşlarımız zarar gördü. Uluslararası bir haber ajansı bir haber sitesine dayanarak bu eylemin IŞİD tarafından gerçekleştirildiği yönünde açıklamalarda bulundu. Bizim tespitlerimiz ve Valiliğimizce olay olduğu gün de yaptığımız açıklamada, bunun bölücü terör örgütü tarafından yapıldığı şeklindeydi. Bu değerlendirmemizi ve tespitimizi teyit eden yeni tespitler de ortaya çıktı. Bunları da bir basın açıklamasıyla kamuoyuyla paylaştık" dedi.

RESİM ALTI

YARALAR SARILACAK; Vali Hüseyin Aksoy, bombalı saldırıda zarar gören vatandaşları ve işyerlerini ziyaret etti. Ak Parti Milletvekili Ebubekir Bal, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Demir, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumali Atilla, Bağlar Kaymakamı Tolga Toğan, Emniyet Müdürü Tacettin Aslan ve kurum müdürlerinin de eşlik ettiği ziyarette Vali Aksoy, işyeri sahipleri ve vatandaşlar ile tek tek görüşerek sorunlarını dinledi.

HABER MERKEZİ

2'si polis 9'u sivil olmak üzere 11 kişinin heyit edildiği, 100'ün üzerinde yaralının olduğu, çok sayıda binanın kullanılmaz hale geldiği Bağlar ilçesindeki "bombalı saldırının" failinin, PKK'ya yakınlığıyla bilinen TAK olduğu belirlendi. PKK'ya yakın ANF ajansı, saldırıyı PKK bağlantılı TAK örgütünün üstlendiğini duyurdu. Yetkililer, halktan gelen yoğun tepki üzerine, PKK'ya yakın kesimlerin saldırıyı DAEŞ'e yüklemek istediğini ifade ederken, eylemin PKK taktiği olduğunu bildirdi.  Aksoy, merkez Bağlar ilçesinde bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıya ilişkin, "Bölücü terör örgütü tarafından gerçekleştirilen bir eylemdir. Ağırlıklı olarak da sivil vatandaşlarımız hedef alınmıştır." dedi.

Aksoy ve Bal vatandaşlarla görüştü

Vali Aksoy, beraberinde İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine görevlendirilen Kaymakam Cumali Atilla ve AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubebir Bal ile İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Demir, Bağlar Kaymakamı Tolga Toğan, Emniyet Müdürü Tacettin Aslan saldırının yapıldığı bölgede inceleme yaptı. Esnaf ve vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulunan Aksoy, hasar gören iş yerleri ile İl Emniyet Müdürlüğü ek hizmet binasında incelemede bulundu.

- 22 hasar tespit ekibi oluşturuldu

Aksoy, patlama sonrası oluşan hasarı tespit etmek üzere oluşturdukları 22 ayrı ekibin çalışmalarına başladığını söyledi. Bu çalışmaları hızlı şekilde tamamlayıp vatandaşın hasar bedelini ödemek istediklerini kaydeden Aksoy,  "Vatandaşlarımızla beraber olma adına buraya geldik. Kendilerine geçmiş olsun dileğimizi ilettik. Devletin yaralarını sarma adına seferber olduğunu, bütün imkanlarıyla vatandaşının yanında olduğunu kendilerine ifade ettik." dedi.

- 10 aile, otelde ağırlanıyor

Vatandaşların sorunlarını çözme adına yoğun çaba sarf ettiklerini kaydeden Aksoy, evi tahrip olup kalacak yeri olmayan aileleri otele yerleştirdiklerini vurguladı. Valilik olarak şimdiye kadar 10 aileyi otelde ağırladıklarını kaydeden Aksoy, şöyle konuştu:

"Hiçbir vatandaşımızı açıkta, dışarıda bırakmadık, bırakmayacağız. Onların ihtiyacının giderilmesi konusunda Diyarbakır'daki bütün birimler büyük bir hassasiyet içerisinde çalışıyor. Büyükşehir Belediyemizin ekipleri, burada çalışmalarını sürdürüyor. Onlar da vatandaşın sorunlarının giderilmesi, hafifletilmesi, anlamında her türlü çalışmayı ortaya koyuyorlar. Temennimiz bir an önce bu hasarın giderilmesi ve vatandaşımızın günlük yaşamına dönmesidir."

Vali Aksoy, binaların hasar durumuyla ilgili ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğünü aktararak, "Ağır hasarlı olabileceği değerlendirilen binalarla ilgili Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüzün teknik elemanları çalışmalarını sürdürüyor. Yıkılması gereken bina olacak mı, olmayacak mı? Bunların değerlendirmesinden sonra karar vereceğiz." ifadelerini kullandı.

- "Tespitimizi teyit eden yeni tespitler de ortaya çıktı"

Uluslararası bir haber ajansının bir haber sitesine dayanarak bu eylemin DEAŞ tarafından gerçekleştirildiği yönünde haber yayımladığını anımsatan Aksoy, sözlerini şöyle sürdürdü: "Saldırı bölücü terör örgütü tarafından gerçekleştirilen bir eylemdir. Ağırlıklı olarak da sivil vatandaşlarımız hedef alınmıştır. Burada vatandaşların yoğun olarak yaşadığı, sivillerin bulunduğu bir noktadır. Bölücü terör örgütü tarafından eylem noktası olarak seçildi. Bizim tespitlerimiz açıklama yaptığımız gibi bölücü terör örgütü tarafından yapıldığı şeklindeydi. Bu değerlendirmemizi ve tespitimizi teyit eden yeni tespitler de ortaya çıktı."

'Diyarbakır saldırısını TAK üstlendi'

PKK'ya yakın ANF ajansı, Diyarbakır'da Cuma günü düzenlenen bombalı saldırıyı PKK bağlantılı TAK örgütünün üstlendiğini duyurdu.

Diyarbakır'da 11 kişinin hayatını kaybettiği saldırının ardından Valilik eylemi PKK'nın üstlendiğini açıklamıştı. Sonraki saatlerde ise bu kez IŞİD kendisine yakın haber ajansı Amaq'tan aynı saldırıyı üstlenmişti. Valilik son açıklamasında da, 3 ayrı telsiz konuşmasının PKK'yı işaret ettiğini ve aksi haberlerin PKK'yı korumayı amaçladığını duyurmuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz