Yine taşımalı eğitim, yine zehirlenmeler!

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde taşımalı eğitim sistemiyle eğitim gören öğrencilerin öğle yemeği zehir saçtı. Aynı okulda öğrenim gören 36 öğrenci yedikleri yemekten zehirlenerek, çeşitli hastanelerde tedavi alına alındı. Yetkililer yaşanan zehirlenmeye seyirci kalırken, Cumhuriyet savcılığının soruşturma açtığı ifade edildi.

Haberler 13.03.2020 - 00:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Güneydou Anadolu Bölgesinin eitim kaderinin bir parças haline gelen tamal eitim örencilerin

saln tehdit etmeye devam ediyor.

Bölgede uzun yllardr uygulanan ve ülke ekonomisine adeta yük olan tanmal eitim, Milli Eitim Müdürlüklerindeki ihale vurgunlaryla artk S.O.S sinyalleri vermeye balad. lçe Milli Eitim Müdürlükleri ile bölgede tamal eitim sisteminde, öle yemei ihalelerini kazanan firmalar arasndaki akçeli ilikiler, eitim kalitesini de olumsuz etkiliyor.

BU SEFERK MADURLAR DCLE LçESNDEN

Yetkililerinin seyirci kald ve adeta dejavuya dönen bu ilikilerin son madurlar, Dicle ilçesine bal Sergen (Nalver) Mahallesinde tamal sistemde eitim gören Sergen lkokulu ve Ortaokulundaki 36 örenci oldu.

ÖLEN YEMENDE ZEHRLENDLER

Alnan bilgiye göre, kent merkezinden bir yemek fabrikasndan gönderilen yemei yiyen örencilerde, karn ars ve kusma belirtilerinin ortaya çkt belirtildi. Zehirlenen 36 örenciden 23ü Dicle Devlet Hastanesine, 13ü de Hani Devlet Hastanesine sevk edildi. Örencilerin hastanedeki tedavilerinin ardndan taburcu edildikleri örenildi.

lçe Milli Eitim Müdürlüü yetkilileri yaananlara seyirci kalrken, lçe Cumhuriyet Basavcl tarafndan örencilerin zehirlenmesiyle ilgili soruturma açt ifade edildi.

Ana Sayfaya Git