Görüş Bildir

Yine taşımalı eğitim, yine zehirlenmeler!

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde taşımalı eğitim sistemiyle eğitim gören öğrencilerin öğle yemeği zehir saçtı. Aynı okulda öğrenim gören 36 öğrenci yedikleri yemekten zehirlenerek, çeşitli hastanelerde tedavi alına alındı. Yetkililer yaşanan zehirlenmeye seyirci kalırken, Cumhuriyet savcılığının soruşturma açtığı ifade edildi.

Yine taşımalı eğitim,  yine zehirlenmeler!

Güneydoğu Anadolu Bölgesinin eğitim kaderinin bir parçası haline gelen “taşımalı eğitim” öğrencilerin

sağlığını tehdit etmeye devam ediyor.

Bölgede uzun yıllardır uygulanan ve ülke ekonomisine adeta yük olan taşınmalı eğitim, Milli Eğitim Müdürlüklerindeki ihale vurgunlarıyla artık S.O.S sinyalleri vermeye başladı. İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ile bölgede taşımalı eğitim sisteminde, öğle yemeği ihalelerini kazanan firmalar arasındaki akçeli ilişkiler, eğitim kalitesini de olumsuz etkiliyor.

BU SEFERKİ MAĞDURLAR DİCLE İLÇESİNDEN

Yetkililerinin seyirci kaldığı ve adeta dejavuya dönen bu ilişkilerin son mağdurları, Dicle ilçesine bağlı Sergen (Nalver) Mahallesi’nde taşımalı sistemde eğitim gören Sergen İlkokulu ve Ortaokulu’ndaki 36 öğrenci oldu.

ÖĞLEN YEMEĞİNDE ZEHİRLENDİLER

Alınan bilgiye göre, kent merkezinden bir yemek fabrikasından gönderilen yemeği yiyen öğrencilerde, karın ağrısı ve kusma belirtilerinin ortaya çıktığı belirtildi. Zehirlenen 36 öğrenciden 23'ü Dicle Devlet Hastanesi’ne, 13'ü de Hani Devlet Hastanesine sevk edildi. Öğrencilerin hastanedeki tedavilerinin ardından taburcu edildikleri öğrenildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri yaşananlara seyirci kalırken, İlçe Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından öğrencilerin zehirlenmesiyle ilgili soruşturma açtığı ifade edildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi