YPG 20 ABD füzesini PKK'ya vermiş!

DAEŞ ile mücadele kapsamında ABD'nin YPG'ye yaptığı yardımlar zaman zaman gündeme gelmekte iken, YPG'nin silahlarını PKK ile paylaştığı iddiaları da gündemde. Son dakika ortaya atılan iddialarda ise ABD'nin YPG'ye verdiği 20 tane füzesinin PKK sığınaklarında bulunduğu söylendi.

Haberler 17.08.2017 - 11:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DAE ile mücadele kapsamnda ABDnin YPGye yapt yardmlar zaman zaman gündeme gelmekte iken, YPGnin silahlarn PKK ile paylat iddialar da gündemde. Son dakika ortaya atlan iddialarda ise ABDnin YPGye verdii 20 tane füzesinin PKK snaklarnda bulunduu söylendi.

Türkiyenin, ABDnin YPGye verdii silahlarn PKKya gitmesi konusundaki endiesi doru çkyor. YPGye verilen sofistike silahlardan biri olan ABD-sveç ortak üretimi AT-4 yeni nesil anti tank füzesi PKKda çkt. Edinilen bilgiye göre 48inci Hudut Tugay Komutanlna dün bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce rnakn Uludere ilçesindeki Biliç Tepe bölgesinde eylemlerde kullanlmak üzere Iraktan getirilen silah ve mühimmatn gizlendii bilgisi geldi. hbar üzerine bölgede yaplan arama ve taramalarda sveç meneli iki adet AT-4 tanksavar füzesi ele geçirildi.

YPGYE BN TANE VERLD

Vatan gazetesinden lker Akgüngörün haberine göre daha önce DEAla mücadele kapsamnda Irak Bölgesel Kürt Yönetiminin (IKBY) silahl gücü olan pemergeye verilen zrh delici AT-4 anti tank füzeleri ksa bir süre önce yine DEAla mücadele kapsamnda YPGye de verildi. ABDnin YPGye verdii bu silahlarn tamamnn dökümü kamuoyuna açklanmasa bile Pentagona yakn askeri yayn Military Times tarafndan yaynland. Military Times, ABDnin YPGye verdii silahlar listesinde bin adet AT-4 tanksavarn yer aldn duyurdu.TSK ele geçirilen son iki AT-4 tanksavar ile birlikte u ana kadar 20 tane AT-4 anti tank füzesini yaplan operasyonlarda PKKnn elinde yakalad. 1 Haziran 2016da Mardinin Nusaybinde, 26 Mays 2017de yine rnakn Uludere ilçesi Biliç Tepe bölgesinde gerçekletirilen operasyonda 2 tane ve geçtiimiz 18 Haziranda Hakkarinin emdinli ilçesi krsalnda güvenlik güçleriyle çatan bir teröristin üzerinde 4 tane yakalanmt. Ancak geçtiimiz ay Jandarma Genel Komutanl Kriminal nceleme Daire Bakanlnca hazrlanan raporda yaplan operasyonlarda imdiye kadar seri numaralar silinmeye çallan 18 adet AT-4 yakaland belirtildi.

Ana Sayfaya Git