YPG ve PKK arasında çatlak artıyor

PKK ile YPG/PYD arasındaki kriz derinleşiyor. PKK'nın, Suriye sorumlusu "Sofi Nurettin" kod adlı Halef El Muhammed'i, YPG üzerindeki etkisini kaybettiği gerekçesiyle Kandil'e çekip "Bahoz Erdal" kod adlı Fehman Hüseyin'i ise yeniden Suriye sorumlusu olarak görevlendirdiği öğrenildi.

Haberler 08.09.2020 - 10:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

YPGY KONTROL EDEMED, KANDLE çEKLD

Sofi Nurettin kod adl Halef El Muhammedin YPGyi kontrol edemedii kararnn, Kandile danmadan karar alnarak, anlamalar yaplmas gerekçe gösterilerek verildii örenildi. Örgüt liderlerinin, YPG/PYDnin kontrolünün kaybedilmesinde Halef El Muhammedin de sorumluluu olduu deerlendirilmesi yapld bildirildi. Kandile çekilirken YPG/PYD üzerindeki etkisini nasl kaybettii ve nedenleriyle ilgili sorgulanaca örenildi.

PETROL PARASI TERÖR ÖRGÜTÜNDE KAVGA çIKARDI

PKK/KCK Merkez Komite Üyesi Bahoz Erdal kod adl Fehman Hüseyinin yeniden Suriye sorumlusu olarak görevlendirildii ifade edildi. Edinilen bilgilere göre, YPG ile PKK arasnda geçtiimiz günlerde de petrol parasnn paylam konusunda gerginlik yaand. ABDli petrol irketiyle anlama imzalayan YPG/PYDnin elebalarndan, sözde Suriye Demokratik Güçleri Komutan Mazlum Kobani kod adl Ferhat Abdi ahin ile Murat Karaylan arasnda bu nedenle gerilimin tavan yapt ve iletiimin koptuu örenildi.

Para kazanan YPG/PYDnin, ABD güdümüne gireceini ve PKKdan koparak bamszln ilan edeceini düünen terörist eleba Karaylann, petrol parasnn kendisine verilmesini istedii kaydedildi. Ancak Mazlum Kobaninin, Karaylana kesin olarak hayr cevab verdii örenildi. PKKnn üst kademesinden Mazlum Kobaninin kendilerini bilgilendirmeden, danmadan hareket etmesi ve anlamalara imza atmasna da büyük tepki gösterildii ifade edildi.

Ana Sayfaya Git