Yuh olsun size!

Yıldırım, Filistin'e yönelik İsrail zulmünü ve ABD'nin tutumunu, "Ey yeryüzünün vicdansız zorbaları yazıklar olsun size, yuh olsun size" diye eleştirdi, PKK ile ilgili olarak da, "Şiddet geride kaldı. Çünkü inlerine girdik, inlerinde onları etkisiz hale getirdik" diye konuştu.

Haberler 21.05.2018 - 09:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Babakan Binali Yldrm, srailin Gazzede yapt katliama ilikin, Ey yeryüzünün vicdansz zorbalar yazklar olsun size, yuh olsun size. Ey mukaddesat bilmeyen, ey peygamber hatras dinlemeyen zalimler, biliniz ki zulümle abat olunmaz. dedi. Yldrm, terörle mücadele konusunda ise, iddet geride kald. Artk PKK size iliebiliyor mu? Tehdit edebiliyor mu? çocuklarnz daa kaldrabiliyor mu? Kaldramaz; çünkü inlerine girdik, inlerinde onlar etkisiz hale getirdik diye konutu.

stasyon Meydannda düzenlenen Zulme Hayr, Kudüse Destek mitingi öncesi kentin farkl noktalarna afiler aslarak, el ilanlar datld. Mitingin yaplaca stasyon Meydan ve meydana çkan yollar, önceki geceden itibaren trafie kapatlrken, güvenlik önlemleri alnd. Mitinge katlacaklar, stasyon Meydanna 4 ayr bölgede kurulan arama noktalarndan alnrken, alann çevresindeki hakim noktalara da keskin nianc özel harekat timleri yerletirildi.

Yldrm, Filistin halkna destek amacyla ve nsanlk adna Diyarbakr meydanda sloganyla düzenlenen Zulme Lanet Kudüse Destek mitinginde yapt konumada, alandakileri selamlad ve vatandalarn ramazan ayn kutlad. Birlik ve beraberlik mesaj veren Yldrm, Rabbim kardeliimizi bozmak isteyen bozgunculara, ayrmclara frsat vermesin. temennisinde bulundu.

Yldrm, srailin zulmünü lanetlemek ve Filistinlilerle dayanma içinde olduklarn göstermek için Diyarbakrda toplandklarna iaret ederek, alandakileri Selam olsun ey güzel Diyarbakr, selam olsun ey vefal Diyarbakr. Hazreti Süleymann emaneti Diyarbakr, surlarnla, Mardin Kapnla, Krklar Danla, Gazi Kökünle, buram buram tarih kokan, arklarn, türkülerin, hayallerinle kültür kokan, sahabelerinle, Hazreti Süleymannla, Ulu Caminle slam kokan Diyarbakr. Sahabe ve ensar ehri Diyarbakr. Kudüste Mescid-i Aksay bekleyen son Osmanl askeri Idrl Hasan Onbann kardei Diyarbakr. diyerek selamlad.

Diyarbakrdan Mescid-i Aksaya selam gönderen Yldrm, öyle konutu: Kudüs, Selahaddin Eyyubiyi iyi bilir, iyi tanr. Mukaddes Kudüse göz koyan, orada kan dökenler Selahaddin Eyyubiyi iyi bilirler. Kudüs fatihi, sizin evladnz Selahaddin Eyyubiyi de rahmetle anyorum. Filistin halkna zulmeden, Harem-i erifte kan döken sraillileri lanetliyorum, knyorum. Masum çocuklarn, bebeklerin üzerine kurun yadran bu alçaklar daima utanç içinde yaayacaklar. Kardelerim bize düen zulmün, zalimin karsnda omuz omuza hep beraber olmaktr. Allah hepinizden raz olsun. Allah milletimize, ülkemize, devletimize zeval vermesin. Kardeliimizi ebedi klan Rabbim kalplerimizi birletirsin.

- Hepimiz Filistinliyiz, Filistinle dayanma halindeyiz

Babakan Yldrm, bir yandan seçime giderken dier yandan kardelerin, komularn aclaryla da ilgilenmek durumunda olduklarn ifade ederek, geçen cuma günü stanbul Yenikapda yüz binlerce vatandan bir araya gelerek, zulmün karsnda dimdik durduunu, imdi de on binlerin önünde Diyarbakrda olduklarn söyledi.

Vatandalara, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann selamn ileten Yldrm, Türkiyenin sesini hem stanbuldan hem de Diyarbakrdan dünyaya duyurmak çok önemlidir. Hepimiz Filistinliyiz, Filistinle dayanma halindeyiz. Biz tarih ve medeniyeti birlikte ina ettik. Bizler ayn bedeniz, ayn ruhuz. dedi.

Diyarbakrllarn, bin 400 yllk kardeliin gerei olarak Filistin, Gazze ve Mescid-i Aksann yannda olduunu dile getiren Yldrm, Mekke ve Medineden sonra en fazla sahabenin Diyarbakrda yattn belirtti.

Yldrm, Diyarbakrn, Hazreti Muhammedin mübarek yüzünü gören, ona yoldalk yapan 41 sahabeye de ev sahiplii yaptna iaret ederek, Diyarbakrda bulunan peygamberleri, Sahabe-i Kiram hürmetle yad ediyorum. Allah cümlemizi onlarn yolundan ayrmasn. dedi.

- Allah zulüm düzenlerini balarna yksn

Mübarek ramazan ayna huzur içinde girmeyi beklerken srail yönetiminin görülmeyen bir katliam gerçekletirdiini belirten Yldrm, Ülkeleri için barçl gösteri yapan Filistinli çocuklarn, kadnlarn üzerine acmaszca kurun yadrdlar. Bütün slam ümmetinin kalbine hançer sapladlar. Allah zulüm düzenlerini balarna yksn. diye konutu.

Binali Yldrm, dünyaya hükmeden zalimlerin, Müslümanlarn ban öne edirmek istediklerini, Selahaddin Eyyubinin, Sultan Alparslann, Sultan Fatihin intikamn almak istediklerini dile getirerek, Buna izin verir mi Diyarbakr? diye sordu.

Diyarbakrllarn buna izin vermeyeceini söylemesi üzerine Yldrm, öyle devam etti:

te Diyarbakr bu. Diyarbakr her zaman dinine, bayrana, vatanna sahip çkan bir ehrimizdir. Diyarbakr insan yurtseverdir. Bizler erefimizle yaamaya ahdetmi, Rabbimize söz vermiiz, zalimlere, katillere, ruhlarn dümanlara satan alçaklara boyun emeyiz. Hak ve adalet yolundan asla ayrlmayz. Daima merhamet ve sevgiden yana olacaz. Her türlü ayrmcl, rkçl reddedeceiz. Biz yaratlan severiz, Yaradandan ötürü. Hepimiz kardeiz. Türk de olsak Kürt de olsak Arap da olsak bilmem ne olursa olsak hep beraberiz, kardeiz çünkü Rabbimiz bir, kitabmz bir, peygamberimiz bir. Onun için biriz ve beraberiz.

iddetin her türlüsünü reddedeceiz. Sorunlarmz konuarak, görüerek, aklla, ilimle halledeceiz.

- Her sorunumuzu çözeriz, yeter ki bar olsun

Türkiyenin çözülmeyecek hiçbir sorunu olmadn vurgulayan Yldrm, Her sorunumuzu çözeriz yeter ki bar, kardelik, huzur olsun. Yeter ki bölücü terör örgütü PKK aramzdan defolup gitsin. Gençlerimizin kanna giren alçak terör örgütünü Allaha ükür sizlerin desteiyle artk ülkemize, ehrimize zarar veremeyecek hale getirdik. Misak gününde, kalu belada Allaha verdiimiz sözü yerine getirmek için ne kendi hukukumuzu çineteceiz ne de bakalarnn hukukunu çineyeceiz. deerlendirmesinde bulundu.

Yldrm, slam inancnda insann, yaratlanlarn en üstünü olduuna iaret ederek, iddetten, nefretten, gözyandan beslenenler bunu anlayamaz. Biz bu birlik ruhuyla can kardeiyiz. Türkiyenin bütün vatandalar eittir, özgürdür. Bu ülkede hiçbir kimse birinci snf, ikinci snf diye ayrlamaz. Diyarbakrdaki kardeimiz stanbuldaki kadar huzur içinde yayor. Bu birlik ruhunu gözümüzün nuru gibi koruyacaz. eklinde konutu.

- Ölümden kaçan spanyol Yahudilere biz kucak açtk

Babakan Yldrm, unlar dile getirdi: Bizim medeniyetimizde adalet var, merhamet var. Yllar önce Avrupada engizisyon mahkemelerinden, zulümlerden, ölümden kaçan spanyol Yahudilere biz kucak açtk. Ülkemizde özgürce yaama ansn biz verdik ve böylelikle Türkün, bu milletin ne kadar adalet duygusu içinde olduunu gösterdik. Bizler sadece Müslüman Türkler, Kürtler, Araplar olarak bir arada yaamadk. Baka inançtan, baka dinden olanlara da kucak açtk.

Bizim tarihimizde soykrm yok. Bizim tarihimizde utanç yok. Aramza ayrlk, gayrlk tohumlar ekmek isteyenler unu bilsin ki asla muvaffak olamayacaklar.

- Ey yeryüzünün vicdansz zorbalar...

Amerikan yönetiminin yanl karar vererek adeta atee benzin döktüünü söyleyen Yldrm, unlar kaydetti:

Büyükelçiliini inatla bütün uluslararas kanunlara, kurallara aykr olarak Kudüse tama inadndan vazgeçmedi. 14 Maysta Amerika, srail ile beraber Kudüste büyükelçilik açarken, elence yaparken ayn zamanda savunmasz bebekler de dahil Filistinli kardelerimiz, srail askerlerinin kurunlaryla ehit oldular. Amerika ve srail, bu alçakça saldry sadece seyretti, sadece elence ile yetindi.

Ey yeryüzünün vicdansz zorbalar yazklar olsun size, yuh olsun size. Ey mukaddesat bilmeyen, ey peygamber hatras dinlemeyen zalimler biliniz ki zulümle abat olunmaz.

Millet olarak Filistin halknn hakl davasnda yannda olduklarn belirten Yldrm, Filistin meselesi sadece Filistinlileri ilgilendirmiyor, Filistin Türkiyenin de meselesidir, bütün slam ümmetinin meselesidir. diye konutu.

Kendilerinin Selahaddin-i Eyyubi, Sultan Abdülhamid ve Sultan Alparslann torunlar olduklarn, srtlarnda da koca bir tarihin yükünün bulunduunu vurgulayan Yldrm, sözlerini öyle sürdürdü:

Avrupa Ortaça karanlnda can çekiirken bizim ecdadmz, devletimiz yeryüzüne k saçyordu. Biz yüzyllarca farkl inançlar, farkl düünceleri bir arada tutarak yaadk, bugün de birliimizi, kardeliimizi, dayanma ruhumuzu korumaya devam ediyoruz. Bunun için dünyann bütün mazlumlarnn yanndayz, bunun için kan döken terör örgütlerinin karsndayz. PKKnn da PYDnin de YPGnin de DEAn da FETÖnün de alaynn da karsndayz.

Emperyalistler bizim çocuklarmz üzerinden proje örgütler kuruyor, uyank olalm. PKKnn Kürtler diye bir sorunu yok, Kürtlerin PKK diye bir sorunu var. Bu sorunun da hep beraber birlikte evelallah üstesinden geldik. Artk gençlerimizi daa çkaramyorlar, artk evlerimizi basp insanlarmz öldüremiyorlar, huzurumuzu bozamyorlar, bozamayacaklar çünkü bu ayyldzl bayra sallayan Diyarbakrl kardelerim teröre en güzel cevab veriyor. te Diyarbakr, ite ayyldzl bayrak, ite birlik, ite beraberlik, ite kardelik.

Babakan Yldrm, terör örgütlerinin hepsini proje örgütü olarak nitelendirerek, bu terör örgütlerinin, Türkiye üzerinde emperyalist hedefleri olan ülkelerin maas olduklarn hatrlatt.

Ac ve gözyann kader olmadn ve tüm zor zamanlarn geride kaldn belirten Yldrm, çukur kazdlar, kazdklar çukura kendileri dütüler. imdi artk o çukurlarn hepsi kapand, yklan yerler yeniden yapld. dedi.

- Devletin, vatandalarn kimliiyle kavgada olduu günler geride kald

imdi krlan gönülleri yapma zamandr. ifadesini kullanan Yldrm, Binalar, i yerleri, ibadethaneler, okullarn yenisi, daha güzeli yapld ama istiyoruz ki hiç kimse hiçbir güç bizim gönüllerimizi krmasn, gönüllerimizi birbirimizden ayrmasn. Büyük mesafeler aldk, hamdolsun bugünlere geldik. deerlendirmesinde bulundu.

çözemeyecek hiçbir sorunun bulunmadna iaret eden Yldrm, öyle konutu:

Aslnda bu örgütlere, bu ülke, benim Diyarbakrl kardelerim çok önemli bir frsat verdi. Dediler ki artk kan dökmeyin, terörle bir yere varlmaz, buyurun el skalm, kucaklaalm, çözüm yapalm. Ama onlar ne yapt? Gittiler, Tank köyünde masum 12 kardeimizi katlettiler alçaklar. Kardeliimize, birliimize dinamit vurdular. Devletin vatandalarnn kimliiyle kavgada olduu günler artk geride kald, iddet geride kald. imdi artk PKK size iliebiliyor mu? Tehdit edebiliyor mu? çocuklarnz daa kaldrabiliyor mu? Kaldramaz çünkü inlerine girdik, inlerinde onlar etkisiz hale getirdik.

Yldrm, siyaset anlaylarnn esasnn insan ve insann refah olduunun, devletin de vatandan emrinde bulunduunun altn çizerek, Devletin gücü vatandan gücüdür. Biz bu devleti birlikte kurduk, çanakkalede, Kurtulu Savanda birlikte mücadele ettik. diye konutu.

Bizim ehitlerimiz dünyann her yerinde omuz omuzadr. ifadesini kullanan Yldrm, öyle devam etti: Biz birbirimizin öz kardeiyiz. Kardelik hukukunu korumak bizim namus borcumuzdur. Namus nedir, namus borcu nedir, kardelik hukuku bilmeyenler, aramza asla giremezler. Bakn bu emperyal güçler imdi de Irakta, Suriyede bir terör yaplanmasna gidiyorlar. Bunlarn amac ne Araplardr, ne Kürtlerdir, ne Türkmenlerdir, ne de Türklerdir. Bunlarn amac kardeliimizi bozmaktr, terörü daha da azdrarak bölgenin kalknmasn, bölgenin refahn, gençlerimizin geleceini karartmaktr. Biz Diyarbakrda, Hakkaride, rnakta, Mardinde, Edirnede, stanbulda, Arda, Sinopta olduu gibi bütün orada yaayan vatandalarmzn hukukunu koruduk, koruyacaz.

Binali Yldrm, bu dorultuda milyonlarca Suriyeliye kaplarn açtklarn belirterek, O yüzden Filistin meselesi bizim meselemizdir diyoruz. Bizim anlaymzda, inancmzda hesap günü vardr, bu yüzden diyoruz ki devlet vatandandr, vatandatr devletin sahibi. Devletin gücünü kendi gücü zannedenler Türkiyede darbe yapmaya kalktlar, milli iradeyi yok etmeye çaltlar, vesayet altna girdiler. dedi.

Bunun en son örneinin 15 Temmuzda yaandn, darbe yapmaya kalkan FETÖnün suçüstü yakalandn anmsatan Yldrm, unlar kaydetti: Darbeyi de siz vurdunuz, onlara dünyay dar ettiniz, bayra indirtmediniz, ezanlar dindirtmediniz, Allah sizlerden raz olsun. Bu mübarek milletin bütün deerlerini, inançlarn kullandlar, sizin verdiiniz sadakalar, zekat, diinden trnandan artrlan her eyi terör örgütüne aktardlar. Kendilerine de ana, babalarna da ülkelerine de hyanet ettiler. Biz artk hiçbir yavrumuzu, hiçbir evladmz kaybetmek istemiyoruz. Hiçbir eytani örgüt bu ülkenin analarna bir daha gözya döktüremeyecek. Hiçbir eytani ebeke bu ülkenin çocuklarn daa çkaramayacak. Bütün vatandalarmzn hukukuna smsk sahip çkacaz.

Yldrm, Filistin halkna destek amacyla ve nsanlk adna Diyarbakr meydanda sloganyla düzenlenen Zulme Lanet Kudüse Destek mitinginde, Türkiyenin her zeminde Kudüsü de mazlum kardelerini de savunmaya devam edeceini bildirdi.

Bu tavrn kardeliin ve insanln bir gerei olduunu belirten Yldrm, dünyann zorbalarna Yaasn Kudüs, yaasn Filistin, yaasn mukaddes Mescid-i Aksa dediklerini vurgulad.

Konumasnda CHPyi de eletiren Yldrm, Türkiyede vesayet deyince, darbe deyince, tek parti dönemi deyince akla CHP gelir. Bugün, Türkiyede dikili aac bulunmayanlar, Diyarbakra hiçbir hizmet yapmayanlar, proje üretmeyenler konumaya gelince maallah frenleri tutmuyor. Bol keseden atyorlar. ifadelerini kulland.

Babakan Yldrm, dier partilerin cumhurbakan adaylarnn meydanlara çktna iaret ederek, öyle devam etti: Birisi, Günei sa elinizle ay da sol elinize vereceim. diyor, bir bakas çkyor AK Partinin 15 yldr yapt hizmetlerden haberi yok, bizim yaptmz ileri yapacan anlatyor. imdi bakn, bunlar bir konusunlar, eteklerindeki talar döksünler, yorulsunlar, biz çkp meydana diyeceiz ki ey Diyarbakrl, ey benim aziz milletim biz vaat vermeyiz, biz yaparz. 15 ylda yaptklarmz, yapacaklarmzn teminatdr, garantisidir.

- Yklan 26 bin konutun tamamn yaptk

Diyarbakrn çukur eylemleri nedeniyle zor günler yaadn anmsatan Yldrm, Diyarbakrn birçok yerinde maalesef binalar ykld, hayatlar söndürüldü. Bugün meydanlara çkanlara, sizden oy isteyenlere deyin ki 6-8 Ekim olaylarn unutmadk. Masum 53 kardeimizi katledenleri unutmadk, unutmayacaz. dedi.

çukur eylemleri nedeniyle Diyarbakrda Sur bölgesinin yerle bir olduuna dikkati çeken Yldrm, öyle konutu:

Bölgede 70 bin konut, i yeri hasar gördü. Silvan, dil, Silopi, Cizre, rnak, Nusaybin, Kzltepe ve daha birçok yer. u ana kadar yklan 26 bin konutun tamamn yaptk, hak sahiplerine teslim ettik. Hayrl uurlu olsun. 44 bin vatandamzn hasar bedelleri ödendi. Herkese eya bedeli, kira bedeli yardm yapld. Parklar, okullar, camiler yeni batan yaplyor. u anda bütün bu hasarlarn yüzde 85i tamamland. Bakn sadece Surda Melik Ahmet Caddesinde 3 bin i yerini yeniledik. 5 bin 600 evi yeniden yaptk. Dicle Vadisi Projesinde 300 dönümlük bölüm bitti. Kurunlu Camisi de dahil tüm tarihi eserler yeniden yaplyor. Sadece Surda 2 milyar lira harcama yaptk. Helali ho olsun. Siz her eyin daha iyisine layksnz.

Babakan Yldrm, 16 yldr ülkenin hiçbir bölgesini ihmal etmedikleri gibi Diyarbakrda da önemli yatrmlar hayata geçirdiklerini, kentte 15 ylda 12 milyarlk yatrm yaptklarn bildirdi.

- Birliimize zarar vereceklere frsat vermeyeceiz

Diyarbakra 2003ten bu yana yaplan yatrmlar anlatan Yldrm, 2002de 210 bin yolcu Diyarbakra uçakla geliyordu. Geçen sene ne oldu biliyor musunuz? 2 milyonun üzerinde yolcu Diyarbakra uçakla geldi.15 ylda 10 kat art. Diyarbakr çevre yolu, Batman-Diyarbakr, Diyarbakr-Ergani yolu olmak üzere 6 projede de çalma devam ediyor. bilgisini verdi.

Ramazan aynn mübarek olmasn dileyen Yldrm, birlik, beraberlik ve kardeliin daim olmasn temenni etti. Babakan Yldrm, sözlerini öyle tamamlad: Birliimize, beraberliimize zarar vereceklere katiyen frsat vermeyeceiz. Onlarn oyununa gelmeyeceiz. Bizim kaderimiz ayn, tasamz ayn, geleceimiz ayn, mutluluumuz ayn. çünkü biz ayn peygamberin ümmetiyiz. çünkü biz ayn Allahn kullaryz. çünkü bizim kitabmz da ayn, yolumuz da ayn.

Bingölün boaz köprüsü

Uçakla Diyarbakrdan Bingöle giden Babakan Binali Yldrm, 1 nolu sentetik sahada hazrlanan iftar programna katld. Güvenlik önlemlerinin alnd iftar alanna vatandalar sk bir aramadan geçirildikten sonra alnd. Babakan Yldrm, iftar öncesi yapt konumada, açln yapt çapakçur viyadüünün, Bingölün boaz olduunu söyledi. Viyadüün Bingöle çok yaktn belirten Babakan Yldrm, Bingölde nerdeyse boaz köprüsü olan çok güzel bir köprü olmu, Bingöle çok yakm dedi.

Ezan okundu, konumaya devam etti

Babakan Yldrm, konumasn yapt srada ezan okunmasna ramen, Bu arada ezan okundu, Allah orucunuzu kabul etsin. Bir taraftan iftarnz açn, bir kulanz da bende olsun diyerek konumasna devam etti. Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann Bosna Hersekte olduunu kaydeden Yldrm, Erdoann selamn getirdiini aktard.

Bu seçim farkl olacak

24 Haziran seçimlerine de ksaca deinen Babakan Binali Yldrm, Önümüzde bir seçim var. Bir ay var. Sanda gideceiz. Bu seçim dierlerinden biraz farkl. Aslnda Bingöl bu seçimin kararn 16 Nisan halk oylamasnda verdi. Cumhurbakanl halk sistmine evet diyerek, bu yolu açt. 24 Haziran sadece bu iin uygulamas. Sanda gideceiz, milletin adam Recep Tayyip Erdoann inallah seçeceiz, sizin desteklerinizle seçeceiz dedi.

Ana Sayfaya Git