Yurt dışı uçuşlar ne zaman başlayacak? THY hangi ülkelere ne zaman uçacak?

Türk Hava Yolları son dakika yaptığı açıklamaların akabinde herkes yurt dışı uçuşlar ne zaman başlıyor şeklinde aramalara yönlendi. Normal yaşama geri dönmeye hazırlandığımız şu günlerde herkes görüşemediği pandemi boyunca ayrı kaldığı yakınlarını ziyaret ya da yarım kalan işlerini tamamlamak için yurt dışı uçuşlar ne zaman başlıyor şeklinde aramalar da bullunmakta. Bilindiği gibi koronavirüs salgını ile birlikte tüm hayat durmuştu. Özellikle de yurt dışı uçuşları tamamiyle durdurulmuştu. Ancak mevcut normalleşme süreci ile birlikte uçuşlar başlamıştı. Peki şu an en çok merak edilen konulardan biri olan yurt dışı uçuşlar ne zaman başlayacak? sorusunun cevabını özellikle de Türk Hava Yolları açıklamaları ile birlikte sizlere suncağız.

Haberler 10.06.2020 - 02:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk Hava Yollar son dakika yapt açklamalarn akabinde herkes yurt d uçular ne zaman balyor eklinde aramalara yönlendi. Normal yaama geri dönmeye hazrlandmz u günlerde herkes görüemedii pandemi boyunca ayr kald yaknlarn ziyaret ya da yarm kalan ilerini tamamlamak için yurt d uçular ne zaman balyor eklinde aramalar da bullunmakta. Bilindii gibi koronavirüs salgn ile birlikte tüm hayat durmutu. Özellikle de yurt d uçular tamamiyle durdurulmutu. Ancak mevcut normalleme süreci ile birlikte uçular balamt. Peki u an en çok merak edilen konulardan biri olan yurt d uçular ne zaman balayacak? sorusunun cevabn özellikle de Türk Hava Yollar açklamalar ile birlikte sizlere suncaz.

YURT DII UçULAR NE ZAMAN

Seyahat kstlamas ile birlikte duran uçular 1 haziran normalleme süreci ile yurt içinde balatlma tarihi belli olmutu. Türk Hava Yollar (THY) Genel Müdürü Bilal Eki ile Ulatrma ve Altyap Bakan Adil Karaismailolu tarafndan yapld. Planlanan takvim bildirilirken bu dorultuda kademeli olarak 40 ülkeye seferlerin yeniden balayaca bildirildi.

BAKAN KARASMALOLU: HAZRANDA 40 ÜLKEYE UçU BALATILMASINI PLANLIYORUZ

Bakan Karaismailolu, yapt yazl açklamada, d hat uçularnn karlkl açlmas ile ilgili 15 ülke ile ön mutabakat yapldn belirtti. Karaismailolu, D hat uçular için 92 ülke ile i birliimiz devam ediyor. Kurulular ve muhatap ülkeler ile uçularn emniyetli bir ekilde yaplmas noktasnda görüüyoruz. Halihazrda d hat uçularn karlkl açlmas için Kuzey Kbrs Türk Cumhuriyeti, Avusturya, Litvanya, Srbistan, Kazakistan, Arnavutluk, Beyaz Rusya (Belarus), Birleik Arap Emirlikleri, Moldova, Özbekistan, Ukrayna, Fas, Ürdün, Sudan ve talya ile mutabakat saladk dedi.

Pandemi döneminde bütün ülkelerin benzer tedbirler aldna deinen Karaismailolu, Kovid-19a kar tüm dünya kendi çapnda tedbirlerini ald. Ülkeler d hat uçularn azaltarak hatta kapatarak salgn önleme çabasna giriti. Ancak tüm dünyada mücadelede önemli bir eii geride braktmz düünüyoruz. Artk küresel olarak balarmza, ticaretimize devam etmek durumundayz. Yeniden bismillah diyoruz. Yola çkyoruz dedi.

HANG ÜLKELERE UçULAR OLACAK

10 Haziran tarihi itibariyle, Kuzey Kbrs Türk Cumhuriyeti, Bahreyn, Bulgaristan, Katar, Yunanistan. 15 Haziran tarihi itibariyle, Almanya, Avusturya, Azerbaycan, çek Cumhuriyeti (çekya), Hrvatistan, Hong Kong, sviçre, Japonya, Kuzey Makedonya Cumhuriyeti, Litvanya, Macaristan, Polonya, Romanya, Srbistan, Singapur, Slovenya, Tacikistan. 20 Haziran tarihi itibariyle, Hollanda, Kazakistan. 22 Haziran tarihi itibariyle, Arnavutluk, Bosna Hersek, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Güney Kore, rlanda, Karada, Krgzistan, Letonya, Lüksemburg, Norveç, Slovakya ve 25 Haziran tarihi itibariyle Belçika.

Ana Sayfaya Git