Yurt dışı uçuşlar ne zaman başlayacak? THY hangi ülkelere ne zaman uçacak?

Türk Hava Yolları son dakika yaptığı açıklamaların akabinde herkes yurt dışı uçuşlar ne zaman başlıyor şeklinde aramalara yönlendi. Normal yaşama geri dönmeye hazırlandığımız şu günlerde herkes görüşemediği pandemi boyunca ayrı kaldığı yakınlarını ziyaret ya da yarım kalan işlerini tamamlamak için yurt dışı uçuşlar ne zaman başlıyor şeklinde aramalar da bullunmakta. Bilindiği gibi koronavirüs salgını ile birlikte tüm hayat durmuştu. Özellikle de yurt dışı uçuşları tamamiyle durdurulmuştu. Ancak mevcut normalleşme süreci ile birlikte uçuşlar başlamıştı. Peki şu an en çok merak edilen konulardan biri olan yurt dışı uçuşlar ne zaman başlayacak? sorusunun cevabını özellikle de Türk Hava Yolları açıklamaları ile birlikte sizlere suncağız.

Yurt dışı uçuşlar ne zaman başlayacak? THY hangi ülkelere ne zaman uçacak?

Türk Hava Yolları son dakika yaptığı açıklamaların akabinde herkes yurt dışı uçuşlar ne zaman başlıyor şeklinde aramalara yönlendi. Normal yaşama geri dönmeye hazırlandığımız şu günlerde herkes görüşemediği pandemi boyunca ayrı kaldığı yakınlarını ziyaret ya da yarım kalan işlerini tamamlamak için yurt dışı uçuşlar ne zaman başlıyor şeklinde aramalar da  bullunmakta. Bilindiği gibi koronavirüs salgını ile birlikte tüm hayat durmuştu. Özellikle de yurt dışı uçuşları tamamiyle durdurulmuştu. Ancak mevcut normalleşme süreci ile birlikte uçuşlar başlamıştı. Peki şu an en çok merak edilen konulardan biri olan yurt dışı uçuşlar ne zaman başlayacak? sorusunun cevabını özellikle de Türk Hava Yolları açıklamaları ile birlikte sizlere suncağız. 

YURT DIŞI UÇUŞLAR NE ZAMAN 

Seyahat kısıtlaması ile birlikte duran uçuşlar 1 haziran normalleşme süreci ile yurt içinde başlatılma tarihi belli olmuştu.  Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yapıldı. Planlanan takvim bildirilirken bu doğrultuda kademeli olarak 40 ülkeye seferlerin yeniden başlayacağı bildirildi. 

BAKAN KARAİSMAİLOĞLU: HAZİRANDA 40 ÜLKEYE UÇUŞ BAŞLATILMASINI PLANLIYORUZ

Bakan Karaismailoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, dış hat uçuşlarının karşılıklı açılması ile ilgili 15 ülke ile ön mutabakat yapıldığını belirtti. Karaismailoğlu, "Dış hat uçuşlar için 92 ülke ile iş birliğimiz devam ediyor. Kuruluşlar ve muhatap ülkeler ile uçuşların emniyetli bir şekilde yapılması noktasında görüşüyoruz. Halihazırda dış hat uçuşların karşılıklı açılması için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Avusturya, Litvanya, Sırbistan, Kazakistan, Arnavutluk, Beyaz Rusya (Belarus), Birleşik Arap Emirlikleri, Moldova, Özbekistan, Ukrayna, Fas, Ürdün, Sudan ve İtalya ile mutabakat sağladık" dedi.

Pandemi döneminde bütün ülkelerin benzer tedbirler aldığına değinen Karaismailoğlu, "Kovid-19'a karşı tüm dünya kendi çapında tedbirlerini aldı. Ülkeler dış hat uçuşlarını azaltarak hatta kapatarak salgını önleme çabasına girişti. Ancak tüm dünyada mücadelede önemli bir eşiği geride bıraktığımızı düşünüyoruz. Artık küresel olarak bağlarımıza, ticaretimize devam etmek durumundayız. Yeniden 'bismillah' diyoruz. Yola çıkıyoruz" dedi.

HANGİ ÜLKELERE UÇUŞLAR OLACAK

"10 Haziran tarihi itibariyle, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Bahreyn, Bulgaristan, Katar, Yunanistan. 15 Haziran tarihi itibariyle, Almanya, Avusturya, Azerbaycan, Çek Cumhuriyeti (Çekya), Hırvatistan, Hong Kong, İsviçre, Japonya, Kuzey Makedonya Cumhuriyeti, Litvanya, Macaristan, Polonya, Romanya, Sırbistan, Singapur, Slovenya, Tacikistan. 20 Haziran tarihi itibariyle, Hollanda, Kazakistan. 22 Haziran tarihi itibariyle, Arnavutluk, Bosna Hersek, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Güney Kore, İrlanda, Karadağ, Kırgızistan, Letonya, Lüksemburg, Norveç, Slovakya ve 25 Haziran tarihi itibariyle Belçika."

Kaynak: Diyarbakır Söz