Yüz binlerce genç bekliyor! Salı günü...

TBMM Genel Kurulu, yeni askerlik sistemini kapsayan Askeralma Kanunu Teklifi'nin görüşmeleri için mesai yapacak. Meclis'te bu hafta gündemin ilk sırasında yeni askerlik sistemine ilişkin teklif bulunuyor. Genel Kurul, AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan söz konusu kanun teklifini görüşmek üzere 11 Haziran Salı günü toplanacak.

Haberler 10.06.2019 - 11:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Teklife göre, askerlik hizmeti yedek subay, yedek astsubay, erba ve er olarak yerine getirilecek. Hizmet süresi, erba ve erler için 6 ay, yedek subay ve yedek astsubaylar için 12 ay olacak. Erba ve erlerden istekli olanlar, sral disiplin amirlerinin olumlu deerlendirmesiyle terhise hak kazand tarihten itibaren Milli Savunma Bakanlnca uygun görülecek sayda ve 6 ay süreyle snrl olmak üzere askerlik hizmetine devam edecek, bu sürenin sonunda terhis edilecek. Askerlik ça, Cumhurbakannca 5 yla kadar uzatlabilecek veya ksaltlabilecek.

stekli olanlardan Milli Savunma Bakanlnca belirlenecek sayda yükümlü, 240 bin gösterge rakamnn memur aylk katsays ile çarpm sonucu bulunacak tutar pein ödeyerek ve bir aylk temel askerlik eitimini tamamlayarak askerlik hizmetini yerine getirmi saylacak. stekli miktarnn bedelli askerlikten yararlandrlacak miktardan fazla olmas halinde, bedel ödemeye istekli olanlar kurayla seçilecek. Askerlik çana girmeden önce yalar deienlerin yoklamalar, deien yalarna göre yaplacak. Askerlik çana girdikten sonra yaplan ya deiiklikleri, askerlik ilemlerinde dikkate alnmayacak.

HER GÜN çN 10 LRA PARA CEZASI

Askerlik ilemlerinin yürütülmesine ilikin görev ve sorumluluklarn zamannda yerine getirmeyenler hakknda Cumhuriyet savclklarna suç duyurusunda bulunulacak. Yoklama kaçaklar, sakllar, bakayalar, geç iltihak bakayalara kaçak kaldklar gün süresi kadar idari para cezas uygulanacak, kendiliinden gelenlere her gün karl 5, yakalananlara ise her gün karl 10 lira idari para cezas kesilecek. Askerlik ubesi bakanlklar, idari para cezas vermeye yetkili olacak.

Yurt dnda en az 3 yl süreyle fiilen çalanlar, Milli Savunma Bakanlnca verilecek uzaktan eitimi alanlar, durumlarn ispata yarayan belgelerle birlikte bal bulunduklar Türk konsolosluklar araclyla askerlik ubelerine bavuranlar dövizle askerlik hizmetinden yararlanacak.

Düzenlemenin yürürlüe girdii tarihte yoklama kaça, bakaya veya sakl olanlar, bir defaya mahsus olmak üzere ilk bedelli askerlik kurasna girebilecek.

ALS, SMA, DMD, MS Hastalklarnda ve Kesin Tedavisi Bilinmeyen Dier Hastalklarda Uygulanan Tedavi ve Bakm Yöntemleri ile Bu Hastalklara Sahip Kiiler ve Yaknlarnn Yaadklar Sorunlarn ve çözümlerinin Belirlenmesi Amacyla Kurulan Meclis Aratrmas Komisyonu çaramba günü toplanacak.

Ana Sayfaya Git