Yüzbinler Bekleniyor

Siyonist İsrail'in lanetleneceği "Büyük Kudüs Mitingi" bugün yapılacak. Saat 16.30'da İstasyon meydanında yapılan mitingi yüzbinlerin katılması bekleniyor.

Haberler 20.05.2018 - 00:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kudüsün fethinde Selahattin Eyyubinin konaklad Diyarbakrda bugün, Siyonizm ve Emperyalizmin hegemonyas altna ald Filistinde yürüttüü soykrm ve Kudüsün igal edilmesini, telin edecek. Yüzbinlerin katlm göstermesi beklenen tarihi güne Babakan Binali Yldrm katlacak. Dünden itibaren, bölge illerinden Diyarbakra insanlar akn ederken, kent merkezinde ve mitingin yaplaca alana giden bir çok yol trafie kapatlaca açkland.

BÜYÜK GÜN GELD

Diyarbakr Valiliinin ev sahipliinde organize edilen slami STKlar bata olmak üzere AK Parti, Hüda-Par gibi muhafazakar partilerin yansra bir çok oluumun tam destek verdii Büyük Kudüs Mitingi bugün saat 16.30da, stasyon meydannda yaplacak. Günler öncesi yaplan hazrlklar dün sabah sahur vaktinde tamamlanrken, mitinge katlmak için çok sayda kii önceki günden itibaren Diyarbakra akn etmeye balad.

YÜZBNLER TELN EDECEK

Yüzbinlerin katlm beklenirken, buradan verilen mesajlarn Türkiye bata olmak üzere Ortadou ve Dünya ülkelerine, özellikle Siyonist srail ve ona bel çkan Emperyalist ABD için, büyük anlam içerecek. Kudüsün fethinde Selahattin Eyyubinin konakland Diyarbakrda bu büyük bulumann gerçeklemesi anlam kazanrken, mitinge Babakan Binali Yldrm ve hükümet kabinesinden çok sayda bakan ile bölge milletvekillerinin katlmas bekleniyor.

MTNG ALANINA GEL

Mitingin huzurlu ve güvenli bir ortamda gerçekemesi için, kent merkezinde bir haftadan buyana youn güvenlik ve asayi uygulamalarnda bulunurken, tertip komitesi miting alanna vatandalarn belirlenen güzergahlar kullanarak, ulamalarn tavsiye etti.

YOLLAR KAPATILACAK

Öte yandan, mitin nedeniyle ehir trafiinde önemsi aksamalarn yaanaca tahmin edilirken, Diyarbakr valilii vatandalar ile sürücüleri, kapatlacak oyllar konusunda uyard. Açklamada öyle denildi. 20 Mays 2018 Pazar Günü Saat:16.30da Babakanmz Sayn Binali Yldrm ve beraberindeki heyetin katlmyla limiz Yeniehir lçesi stasyon Meydannda düzenlenmesi planlanan Büyük Kudüs Mitingi nedeniyle vatandalarn, etkinliin yaplaca alana yakn yollarda giri ve çklarda madur olmamas adna etkinlik süresince trafie kapatlacak olan yollar ve alternatif güzerghlar ile araç depolama alanlar öyle olacaktr.

Akkoyunlu Caddesinde; Ofis kavaktan kapanacaktr. Alternatif olarak Ekinciler Caddesi-Hintlibaba Caddesini takiben Ali Emiri Caddesine verilecektir.

Mehmet Arif Ersoy Caddesinde; Sezai Karakoç Kavandan kapanacaktr. Alternatif olarak Cemilolu Caddesi, Klavuz Caddesi takiben Nükhet Cokun Caddesine veya ehitlik Kava-Ali Emiri Caddesi takiben Elaz Caddesine verilecektir.

Cemilolu Caddesinde; Balar Polis Merkez Amirlii önünden kapanacaktr. Alternatif olarak Klavuz Caddesi ve Gürsel Caddesi takiben Nükhet Cokun Caddesine verilecektir.

stasyon Caddesinde; stasyon Caddesi-nalolu Caddesi kesiiminden kapanacaktr. Alternatif olarak Ali Emiri Caddesi takiben Elaz Caddesi veya Ekinciler Caddesine verilecektir.

Kla Caddesinde; stasyon Caddesi-Kla Caddesi kesiiminden kapanacaktr. Alternatif olarak Ekinciler Caddesi takiben Elaz Caddesine verilecektir.

stasyon Meydannda platform kurulaca için bu alann 19 Mays 2018 Cumartesi günü saat23.00ten itibaren kapatlaca belirtildi.

ARAçLARIN TOPLANMA ALANLARI

Açklamann devamnda; lçelerden toplu tama arac ile; Silvan ve Elaz Yolu üzerinden gelecek olan vatandalarmz (Silvan, Kulp, Hani, Lice, Kocaköy, Hazro, Dicle, Eil, Ergani, çermik ve çüngü) Seyrantepe Köprülü Kavandan, Elaz Caddesi üzeri ve bu cadde üzerinde yer alan Yldz Park yannda bulunan bo alanda konaklama yapacaklar. Mardin Yolu üzerinden gelecek olan vatandalarmz, (Bismil ve çnar) Yeni Mardin Yolu üzerinden, Klavuz Caddesinden Cemilolu Caddesi üzerine kadar araç trafik akn engellemeyecek ekilde konaklama yapacaklar. Büyükehir Belediyesi ring otobüsleri; Elaz Caddesi üzerinde bulunan Yldz Parkndan balamak üzere Kla Caddesi, Ekinciler Caddesi ve Gevran Caddesi üzerinde mitinge en yakn arama noktasna ulatracak ekilde ring seferleri yapacaktr. bilgileri paylald.

Ana Sayfaya Git