Zamana karşı yarış!

Bayramda çocukları, eşleri ve yakınlarından uzakta geçiren sağlık görevlileri gereksiz çağrılardan rahatsızlık duysa da hasta veya yaralılara zamanında müdahale edip yaşamlarını kurtardıkları için büyük mutluluk duyuyor.

Haberler 28.06.2017 - 10:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bayramda çocuklar, eleri ve yaknlarndan uzakta geçiren salk görevlileri gereksiz çarlardan rahatszlk duysa da hasta veya yarallara zamannda müdahale edip yaamlarn kurtardklar için büyük mutluluk duyuyor.

- Saniyeler önemli

112 Komuta Kontrol Merkezi çalan ve 3 çocuk annesi Nebahat Akyol çalma koullarndan kendisinin deil, çocuklarnn ikayetçi olduunu aktararak, nsan hayat için saniyeler bile çok önemli bu bilinçli hareket ediyoruz. Onlara yardmc olmak bizi mutlu ediyor. nsan hayatn kurtarmak bizi mutlu ediyor. dedi.

- 24 saat çalyoruz

36 yldr mesleini severek sürdürdüünü dile getiren Naime Adler ise, büyük özveri göstermelerine ramen hasta yaknlarnn salk personeline yönelik uygulad iddetin kendilerini çok üzdüünü söyledi.

Hasta yaknlarnn kötü davrannn salk personelinin motivasyonunu olumsuz etkilediine dikkati çeken Adler, Bayram olmasna ramen 24 saat çalyoruz. Bunun karlnda bize hogörü gösterin, bütün yorgunluumuz biter. dedi.

- Onlara tatil yok

112 Komuta Kontrol Merkezi Hekimi Cihan Oruç da 24 saat hizmet verdiklerini anmsatt. Acil salk hizmetinin kesintisiz olduunu iaret eden Oruç, Bize tatil yok. çünkü vatandan her zaman acil salk hizmetine ihtiyac var. Hastaya tbbi müdahale için burada bulunmamz gerekiyor. Biz buradan istasyonlardaki ambulanslarmz yönlendiriyoruz. Onlar da müdahalelerini yapyorlar. diye konutu.

- Gereksiz çarlar yoruyor

Aslsz ve gereksiz çarlarn kendilerini yorduunu belirten Oruç öyle devam etti: Günde 10 bin civarnda çar alyoruz. Bunlardan sadece 300ü gerçek çardr. Telefonu gereksiz yere megul ederken, baka hastalara müdahaleyi geciktiriyorlar. Ayrca trafik younlundan ambulansmzn gecikme yayor. Sürücüler o ambulansta kendilerini veya yaknlarnn olabileceini düünerek yol vermesi lazm.

Ana Sayfaya Git