Zeytin Dalı Harekatı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) hudut güvenliği ve bölgede istikrarı sağlamak amacıyla Afrin'de başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin, "Bu hareket oradaki uluslararası güç odaklarının maşası haline gelmiş terör örgütlerine karşı yapılıyor.

Haberler 22.01.2018 - 10:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

O terör örgütlerinin bertaraf edilmesiyle hem orada yaayan kardelerimiz hem de ülkemiz ve snrmz daha güvenli hale gelecek. dedi.

Ylmaz, Bingöl Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen partisinin l Gençlik Kollar 5. Olaan Kongresinde yapt konumada, Zeytin Dal Harekatna deindi. Ylmaz, Türk ordusunun Cumhurbakan tarafndan ifade edilen hususta harekete geçtiini belirtti.

Cumhurbakanmzn ifadesiyle kendi göbeimizi kendimiz kesiyoruz. diyen Ylmaz, öyle devam etti:

Ortadouda birçok hadise cereyan ediyor. çok uzaklardan gelip bu bölgeye ekil vermeye çalanlar var. Ama Türkiye Cumhuriyeti güçlü liderlii, ordusu ve milletiyle bu bölgenin kaderinde, gelecei ile ilgili ne yaplmas gerekiyorsa adm adm bunlar hayat geçiriyor. Dün gece itibariyle ordumuz harekata balad. Ordumuza Cenab Allahtan muvafakat diliyorum. Cenab Allah Mehmetçike yardm etsin, ordumuz mensur ve muzaffer olsun.

TSKnn Afrine, Türkiyenin snr güvenliini salamak ve o bölgelerde yaayan insanlarn huzuru için gittiini aktaran Ylmaz, harekatn ne Arap, ne Kürt ne de baka bir etnik yapya kar yaplmadn bildirdi.

Ylmaz, Türkiyenin baka ülkelerin topraklarnda gözü olmadn vurgulayarak, öyle dedi:

Bu hareket oradaki uluslar aras güç odaklarnn maas haline gelmi terör örgütlerine kar yaplyor. O terör örgütlerinin bertaraf edilmesiyle hem orada yaayan kardelerimiz hem de ülkemiz ve snrmz daha güvenli hale gelecek. Biz Suriyenin toprak bütünlüüne kar da sayglyz. Türkiye Cumhuriyeti olarak hiçbir ekilde bir baka ülkenin topraklarnda gözümüz yok. Sadece oradaki huzuru, emniyeti salamak için oradayz.

- Elinde silah olan deil, kalem olan gençlik istedik

AK Partinin geçlerin partisi olduunu aktaran Ylmaz, partisinin kurulduu günden itibaren gençlere büyük önem verdiini bildirdi.

Ylmaz, salkl bir gençliin yetimesi için sala yatrm yaptklarna iaret ederek, unlar kaydetti:

Bebekliinden balayarak, insanmz çok daha salkl bir ekilde gelecee yetitiriyoruz. Eitime büyük önem verdik. Okul öncesinden balayarak, üniversiteye kadar eitimin her aamasnda hiçbir fedakarlktan çekinmedik. Gençlere yaplabilecek en büyük destek budur. Biz elinde silah, pala, bçak olan bir gençlik istemedik. Elinde kalemi, bilgisayar olan eitilmi donanml, gelecee güvenle yürüyen bir gençlik istedik.

Kongreye, AK Parti Bingöl Milletvekili Enver Fehmiolu, Kalknma Bakan Yardmcs Yusuf Cokun, Belediye Bakan Yücel Barakazi, AK Parti l Bakan Mehmet Hanefi Güler, MHP l Bakan Nurettin Varol, Saadet Partisi l Bakan Nusrettin Tunç, Anadolu Güvenlik Korucular ve ehit Aileleri Konfederasyonu Bakan Ziya Sözen de katld.

Ana Sayfaya Git