'Zeytin Dalı Harekâtı'nda 31'inci gün; 1614 terörist öldürüldü

TÜRK Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Suriye'nin Afrin kentindeki terör örgütlerine yönelik 31 gündür yürütülen 'Zeytin Dalı Harekâtı'nda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1614'e yükseldi.

Haberler 19.02.2018 - 09:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk Silahl Kuvvetlerinin, snr güvenliini salamak ve Suriyenin Afrin kentinin PKK/KCK/PYD-YPGli ve DEA terör örgütlerinden arndrlmas amacyla geçen 20 Ocakta, 72 sava uçann hava bombardmanyla balatt Zeytin Dal Harektnda 31inci güne girildi.

HEDEFLER BOMBALANIYOR

Bölgedeki ya ve sis nedeniyle çatmalar aralklarla devam ediyor. Hatayn Reyhanl ilçesinin karsnda bulunan Afrin krsalndaki Cinderes bölgesi ile Kilisin karsnda bulunan Raco beldesi krsalndaki terör örgütü mevzileri, insansz hava araçlaryla belirlenip, koordinatlar snrda konulu topçu bataryalar ile Türk Hava Kuvvetlerine bildiriliyor. Topçu bataryalar, frtna obüsleri ve çok namlulu roketatarlarla karadan, jetler ise havadan teröristlerin mevzi, barnma, karargah, kontrol ve toplanma alanlarn ate altna alyor.

TERÖRSTLER LASTK YAKIYOR

Karadan ve havadan vurularak hedefleri imha edilen teröristler, zaman zaman gizlenmek ve insansz hava araçlar ile jetlerin görü açsn kapatmak amacyla siyah duman çkarmak için lastik lastik yakp, sivil halkn arasna kartklar belirtildi.

TUZAKLANAN BOMBALAR MHA EDLYOR

TSK ve Özgür Suriye Ordusu güçleri, karadan çatmalarla 60a yakn akn köy ve beldeyi terör örgütlerinden arndrd. Derinlik oluturularak sürdürülen harekt kapsamnda teröristlerden temizlenen bölgelerde tuzaklanan mayn ve patlayclar da eitimli köpeklerin desteiyle uzman ekipler tarafndan bulunarak imha ediliyor. Teröristlerden temizlenen Kilisin karsnda bulunan Suriyenin Darmk Dandaki yol yapm çalmas da bölgedeki sis ve ya nedeniyle aralklarla evam ediyor. Asker ve ÖSO unsurlarnn Afrine ilerleyiini kolaylatrmak için açlacak geçi güzergah için balanan yolun tepesinde oluturulacak rampalarda konulanacak topçu birliklerinin, asker ve ÖSO mensuplarnn karadan ilerleyiine destek verecei belirtildi.

1614 TERÖRST ÖLDÜRÜLDÜ

Bugüne kadar 32 askerin ehit olduu, 9 sivil vatandan da hayatn kaybettii harektn son durumuna ilikin Genelkurmay Bakanlndan yaplan bilgilendirmede, son bir günlük süreçte kara ve hava operasyonlaryla 19, toplamda ise 1614 teröristin etkisiz hale getirildii açkland.

SINIRDA HELKOPTER HAREKETLL

Zeytin Dal Harekatnn sürdüü Reyhanl-Kilis snr hattnda öle saatlerinde askeri helikopter hareketlilii yaand. Hareketlilik vatandalar heyecanlandrrken, snr birlikleri zaman zaman Afrin krsalndaki terör mevzilerini obüs ve çok namlulu roketatarlar ile ate altna almaya devam ediyor.

Ana Sayfaya Git