"15 Temmuz'da gereken cevabı aldılar"

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, sosyal medyada yayılan "Yeni bir darbe olabilir" iddialarına ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

Haberler 18.02.2020 - 00:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bunun hangi mihraklar tarafndan, ne ekilde çkarldn bilemiyorum ama bildiim bir ey var; bunu deneyenler 15 Temmuzda gereken cevab aldlar, imdi de alacaklardr. Türkiye ne zaman ivme kazanmaya balasa maalesef bu tip söylem ve giriimlerle karlayoruz. Ama hiçbir ekilde milletten aldmz iradeyi baka bir ekilde devretme niyetimiz yoktur. Milletimiz bize görevde kalma yetkisini verdii müddetçe ülkemize hizmet etmeye devam edeceiz. Bunu planlayanlar, bu düüncede olanlara akllarn balarna almalarn tavsiye ederim. Milletimiz 15 Temmuzda cevab nasl verdiyse yine ayn ekilde verir.

HASSASYET OLAN MLLETVEKLLER BU DURUMA TEPK GÖSTERD

Balkesir Milletvekili smail Okun Y Partiden istifasna ilikin bir soruya ise Mu, Bugün smail Ok, daha önce baka bir milletvekili Y Partiden istifa etti. Açklamay ben de gördüm. smail Bey, burada HDP ile i birliine vurgu yapm. Biz bunu yerel seçimlerden önce ifade etmitik. Yani CHP bir taraftan Y Partiyle resmi bir ittifak yapmken dier taraftan HDP ile bir ittifak içinde. O dönemde bunlar yalanlanmt ama geldiimiz noktada bunlar artk net ekilde görülür hale geldi. karln verdi.

Y Parti içinde bu noktada hassasiyeti olan milletvekillerinin buna tepki gösterdiini söyleyen Mu, HDP öyle bir noktaya geldi ki geçen hafta takip etmisinizdir artk PKKya, silahl Kürt muhalif grubu deniyor. Bu noktaya kadar varm vaziyette. CHP bu noktada herhangi bir geri adm atmyor. HDP ile i birliini sürdürmek, ayn ekilde dier tarafnda da Y Partiyi tutmak istiyor. Bunlarn Y Parti içinde ciddi rahatszlklar oluturduu kamuoyuna yansyan açklamalarda görünmektedir. ifadelerini kulland.

CHPnin Bankasndaki hisselerine ilikin soruyu Mu, Hukukçularmz gerekli deerlendirmeyi yapyorlar. Deerlendirmeler netletikçe, olgunlatkça bu anlamda bilgi paylamnda bulunacaz. diye yantlad.

FETÖYLE EN çETN MÜCADELEY VEREN BR KTDARIZ

Milli Güvenlik Kurulunun 2004teki toplantsnda alnan FETÖ ile mücadele kararnn rafa kaldrldna ilikin eletiriler olduu dile getirilerek, deerlendirmesinin istenmesi üzerine Mu, AK Parti hükümetleri olarak imdiye kadar FETÖyle en çetin mücadeleyi veren bir iktidarz. 17-25 Aralk darbe giriiminden sonra bu yapyla ciddi ekilde mücadele içine girilmitir, terör örgütü ilan edilmitir. Devletin ilgili kurumlar gereken admlar atmlardr. Biz bu dönemde bu mücadeleyi veriyorken maalesef ana muhalefet bunlarn kanallarnn kapatlmamas için mücadele etti. diye konutu.

FETÖnün 15 Temmuz darbe giriimini hatrlatan Mu, unlar kaydetti:

Ben o gün parlamentodaydm. Cumhurbakanmz, o dönem Babakanmz Binali Yldrm bunun bastrlmas için sabaha kadar mücadele ederken ana muhalefetin bakan ayaklarnda terlikler, scak koltuunda, insanlarn mücadelesini izledi. imdi bunu yapanlar, kalkp bu tip eletiriler yapyorlar. Önce aynaya bakmalarnda fayda var. Bu ülkede FETÖyle en çetin mücadeleyi veren ve devlet kurumlarndan temizlenmesini salayan iktidar; AK Parti iktidardr. Darbe iktidara kar, iktidardakini indirmek için yaplr. Herhalde iktidarda olan indirdikten sonra onu tekrar oraya getirmeyecekler. Siyasi ayak onun yerine getirilecek olanlardr. Yani siyasi ayak Recep Tayyip Erdoan iktidardan ettikten sonra kim onun yerine gelecekse orada aranmaldr.

Ana Sayfaya Git