"15 Temmuz'da gereken cevabı aldılar"

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, sosyal medyada yayılan "Yeni bir darbe olabilir" iddialarına ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bunun hangi mihraklar tarafından, ne şekilde çıkarıldığını bilemiyorum ama bildiğim bir şey var; bunu deneyenler 15 Temmuz'da gereken cevabı aldılar, şimdi de alacaklardır. Türkiye ne zaman ivme kazanmaya başlasa maalesef bu tip söylem ve girişimlerle karşılaşıyoruz. Ama hiçbir şekilde milletten aldığımız iradeyi başka bir şekilde devretme niyetimiz yoktur. Milletimiz bize görevde kalma yetkisini verdiği müddetçe ülkemize hizmet etmeye devam edeceğiz. Bunu planlayanlar, bu düşüncede olanlara akıllarını başlarına almalarını tavsiye ederim. Milletimiz 15 Temmuz'da cevabı nasıl verdiyse yine aynı şekilde verir."

"HASSASİYETİ OLAN MİLLETVEKİLLERİ BU DURUMA TEPKİ GÖSTERDİ"

Balıkesir Milletvekili İsmail Ok'un İYİ Parti'den istifasına ilişkin bir soruya ise Muş, "Bugün İsmail Ok, daha önce başka bir milletvekili İYİ Parti'den istifa etti. Açıklamayı ben de gördüm. İsmail Bey, burada HDP ile iş birliğine vurgu yapmış. Biz bunu yerel seçimlerden önce ifade etmiştik. Yani CHP bir taraftan İYİ Parti'yle resmi bir ittifak yapmışken diğer taraftan HDP ile bir ittifak içinde. O dönemde bunlar yalanlanmıştı ama geldiğimiz noktada bunlar artık net şekilde görülür hale geldi." karşılığını verdi.

İYİ Parti içinde bu noktada hassasiyeti olan milletvekillerinin buna tepki gösterdiğini söyleyen Muş, "HDP öyle bir noktaya geldi ki geçen hafta takip etmişsinizdir artık PKK'ya, 'silahlı Kürt muhalif grubu' deniyor. Bu noktaya kadar varmış vaziyette. CHP bu noktada herhangi bir geri adım atmıyor. HDP ile iş birliğini sürdürmek, aynı şekilde diğer tarafında da İYİ Parti'yi tutmak istiyor. Bunların İYİ Parti içinde ciddi rahatsızlıklar oluşturduğu kamuoyuna yansıyan açıklamalarda görünmektedir." ifadelerini kullandı.

CHP'nin İş Bankasındaki hisselerine ilişkin soruyu Muş, "Hukukçularımız gerekli değerlendirmeyi yapıyorlar. Değerlendirmeler netleştikçe, olgunlaştıkça bu anlamda bilgi paylaşımında bulunacağız." diye yanıtladı.

"FETÖ'YLE EN ÇETİN MÜCADELEYİ VEREN BİR İKTİDARIZ"

"Milli Güvenlik Kurulunun 2004'teki toplantısında alınan FETÖ ile mücadele kararının rafa kaldırıldığına ilişkin eleştiriler olduğu" dile getirilerek, değerlendirmesinin istenmesi üzerine Muş, "AK Parti hükümetleri olarak şimdiye kadar FETÖ'yle en çetin mücadeleyi veren bir iktidarız. 17-25 Aralık darbe girişiminden sonra bu yapıyla ciddi şekilde mücadele içine girilmiştir, terör örgütü ilan edilmiştir. Devletin ilgili kurumları gereken adımları atmışlardır. Biz bu dönemde bu mücadeleyi veriyorken maalesef ana muhalefet bunların kanallarının kapatılmaması için mücadele etti." diye konuştu.

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimini hatırlatan Muş, şunları kaydetti:

"Ben o gün parlamentodaydım. Cumhurbaşkanımız, o dönem Başbakanımız Binali Yıldırım bunun bastırılması için sabaha kadar mücadele ederken ana muhalefetin başkanı ayaklarında terlikler, sıcak koltuğunda, insanların mücadelesini izledi. Şimdi bunu yapanlar, kalkıp bu tip eleştiriler yapıyorlar. Önce aynaya bakmalarında fayda var. Bu ülkede FETÖ'yle en çetin mücadeleyi veren ve devlet kurumlarından temizlenmesini sağlayan iktidar; AK Parti iktidarıdır. Darbe iktidara karşı, iktidardakini indirmek için yapılır. Herhalde iktidarda olanı indirdikten sonra onu tekrar oraya getirmeyecekler. Siyasi ayak onun yerine getirilecek olanlardır. Yani siyasi ayak Recep Tayyip Erdoğan'ı iktidardan ettikten sonra kim onun yerine gelecekse orada aranmalıdır."

Kaynak: Diyarbakır Söz