18 yaş altına BES teklifi

AK Parti, 18 yaş altındakilerin de Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) kapsamına alınmasının önünü açan kanun teklifini Meclis Başkanlığı'na sundu.

Haberler 11.05.2021 - 00:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti milletvekillleri, Bireysel Emeklilik Sisteminden, Karayollar Trafik Kanunu çerçevesindeki zorunlu mali sorumluluk sigortas kapsamna kadar yeni deiiklikler öngören Sigortaclk ile Dier Baz Alanlara likin Kanunlarda ve Bir Kanun Hükmünde Kararnamede Deiiklik Yaplmasna Dair Kanun Teklifini TBMMye sundu.

Teklifin gerekçesinde; Cumhurbakan Tayyip Erdoann daha önce açklad Ekonomi Eylem Planndaki hedeflerin hayata geçirilmesi için mevzuat düzenlemelerine ihtiyaç duyulduu belirtildi.

Gerekçede; 18 ya altnn Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) kapsamna alnmas, emeklilie yönelik taahhütte bulunan hizmet sunucularnn BESe aktarmna imkan salanmas amaçland ifade edildi.

BES TEKLF

Teklifle, mikro ve küçük ölçekli iletmelerin ilave olarak istihdam ettikleri sigortallar için ödemeleri gereken sigorta primlerinin Hazine destekli kefalet salanan ve kamunun dorudan veya dolayl olarak hakim sermayedar olduu bankalardan 30 Haziran 2020ye kadar kullanacaklar kredilerde faiz veya kar pay bakiyesinden düülmesine olanak tannd belirtildi.

Ayrca, sigorta ve reasürans teminat bulunamayan riskler ve özellik arz eden riskler için ölçek ekonomisinden faydalanlabilmesinin amaçland ifade edildi.

Finansal stikrar ve Kalknma Komitesinin görev ve yetkilerinin de gözden geçirilerek, Finansal stikrar Komitesi olarak yeniden yaplanmasnn amaçland aktarld.

Ana Sayfaya Git