18 yaş altına BES teklifi

AK Parti, 18 yaş altındakilerin de Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) kapsamına alınmasının önünü açan kanun teklifini Meclis Başkanlığı'na sundu.

18 yaş altına BES teklifi

AK Parti milletvekillleri, Bireysel Emeklilik Sistemi'nden, Karayolları Trafik Kanunu çerçevesindeki zorunlu mali sorumluluk sigortası kapsamına kadar yeni değişiklikler öngören “Sigortacılık ile Diğer Bazı Alanlara İlişkin Kanunlarda ve Bir Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifini” TBMM’ye sundu.

Teklifin gerekçesinde; Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın daha önce açıkladığı Ekonomi Eylem Planı’ndaki hedeflerin hayata geçirilmesi için mevzuat düzenlemelerine ihtiyaç duyulduğu belirtildi.

Gerekçede; 18 yaş altının Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) kapsamına alınması, emekliliğe yönelik taahhütte bulunan hizmet sunucularının BES'e aktarımına imkan sağlanması amaçlandığı ifade edildi.

BES TEKLİFİ

Teklifle, “mikro ve küçük ölçekli işletmelerin ilave olarak istihdam ettikleri sigortalılar için ödemeleri gereken sigorta primlerinin ‘Hazine destekli kefalet sağlanan ve kamunun doğrudan veya dolaylı olarak hakim sermayedar olduğu’ bankalardan 30 Haziran 2020’ye kadar kullanacakları kredilerde faiz veya kar payı bakiyesinden düşülmesine olanak tanındığı” belirtildi.

Ayrıca, “sigorta ve reasürans teminatı bulunamayan riskler ve özellik arz eden riskler için ölçek ekonomisinden faydalanılabilmesinin amaçlandığı” ifade edildi.

“Finansal İstikrar ve Kalkınma Komitesi’nin görev ve yetkilerinin de gözden geçirilerek, ‘Finansal İstikrar Komitesi’ olarak yeniden yapılanmasının amaçlandığı” aktarıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz