İçişleri Bakanı Soylu: PKK'yı bu topraklardan silip atacağız

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, Van'ın Erciş ilçesinde yaptığı konuşmada, "PKK'yı bu topraklardan söküp atacağız" dedi.

Haberler 23.03.2017 - 09:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Uçakla Vana giden çileri Bakan Süleyman Soylu, helikopterle Erci lçesine geçti. Bakan Soylu, buradan ilçe seçim bürosunun bulunduu Van Yolu Caddesinde toplanan vatandalara kar ya altnda hitap etti. Bakan Soylu, çok skntl dönemler geçirdik. çok dertler için içimize aladk. Memleketimizin her kesimine aclar yaattlar. Birlik, beraberlik içinde yarnlara ulamamamz için her birimize travma yaattlar. Bu ülkede hepimizi terbiye etmek istediler. Babakann astlar. Mezhep ayrm yaptlar. Bizi etnik kökenler üzerinden, Kürt, Türk diye ayrmaya çaltlar. Ülkenin birlik ve beraberliini zayflatmak istediler. Yeter ki güçlü, ayaklarnn üzerinde duran Türkiye olmasn dediler. Topraklar, yerler ahit olsun. Allah, ahit olsun ki bizi Kürt kardelerimizden ayramayacaklar. 15 Temmuzda ayn eyi ortaya koydular. O maann talimatyla birlikte, helikopter, tanklar, uçaklarla milletimizi terbiye etmek istediler. Bu ülkeyi ayaa kaldrmamak için türlü türlü tezgahlar, tuzaklar ortaya koymaya çaltlar. Bu milletin cevab tektir. iddetle, silahla zorluklarla deil, oylaryla demokrasiyle cevap veriyor. 16 Nisanda referandumda bizi terbiye etmeye bu millet cevap verecek. Bizi bölemediniz, parçalayamadnz. Gümbür gümbür geliyoruz dedi.

ÖZERKLK LAN EDN DE BOYUNUZUN ÖLçÜSÜNÜ ALALIM

Bölgede PKKy temizleyip atacaklarn belirten Bakan Soylu, Bir partinin temsilcileri oy için anne, babalar tehdit ettiler. Biri Türkiyeyi tükürükle boacaz dedi. Bu ülkenin birlii üzerinde kimseye oyun oynatmayz. Yllardr çocuklarmz isiz braktlar. Terörün önünü açtlar. Terörden dolay yatrm gelmiyor. Bunlar biz siyaset yapacaz dediler. Oy istediler. Sonra istismar ettiler, kandrdlar. 7 Hazirandan sonra dedilerki biz özerklik ilan edeceiz dediler. Nusaybinde, Kzltepede, Cizrede. Kalbinde cesaret varsa bir yerde özerklik ilan edeceiz de de alalm boyunun ölçüsünü. Bu PKKya gerekli dersi vereceiz. PKKy bu topraklardan silip atacaz. Bu ülkede sessiz devrim var. Tahammül edemiyorlar. Biz kardeiz. Bu topraklarda birlikte ebediyen yaayacaz. Teröre biraz gem vurduk. Sadece teröristle mücadele etmiyoruz. Gabarda, Cudide, Besler Derelerde Türkiyenin her noktasnda biz varz dedi.

23 LE YATIRIM GELECEK

Cazibe merkezleri kapsamnda 23 ile yatrm geleceini belirten Bakan Soylu, Van da bu kapsamda 15 bin 242 evladmz istihdam edilecek. Özel setktörün gelmesiyle i sahibi olacak. Terörü tasfiye ettikçe i, a açlacak. Gençler her ilde i bulacak. Terörü def edeceiz. Ekonomik ve sosyal politikalar üreteceiz. Biz meclise gidip oturamyoruz. Gece 4e kadar çalyoruz. Biz vatandalarmzla bir araya gelmezsek ülkeyi PKK, FETÖ yönetecek. Artk o günler geçti. Meclis güçlü olacak. Dünya bize tahakküm etmek istedi. Onlara frsat vermedik. Artk, milletin iktidar olacak. Milletin yargs, meclisi olacak. Gençlerin milletvekili olmasn istemiyorlar. Türkiyenin büyümesini istemiyorlar. Ülkenin genç enerjisini ülkenin içerisine yansmasn istemiyorlar. imdi Almanya, Hollanda devreye giriyor. 16 Nisanda bu millet hepinizi sanda gömecek. Biz 300 yldr gerileme dönemi yayorduk. 14 yldr sçrama yaadk. imdi tam frsattr. Biz kendi aracmz, otobüsümüzü, uçamz yapacaz. Dünyann ilk 10 büyük ülkesi olacaz dedi.

Konumasn ardndan Bakan Soylu, beraberindekilerle birlikte açl kurdelesini kesti. Bakan Soyluya Ak Parti lçe Bakan Adnan Ayd kilim, Bölgesel Amatör Lige çkan Erci Belediye Sporun formas ve ilçede yaayan Krgzlar tarafndan kalpak takm hediye edildi.

Ana Sayfaya Git