İkili görüştü

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile 'Zeytin Dalı Harekatına' ilişkin görüştü. Sonrasında düzenlenen ortak basın toplantısında görüşmeye ilişkin açıklama yapıldı.

Haberler 23.01.2018 - 09:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Klçdarolu, yaplan görümeye ve Zeytin Dal Harekatna ilikin, Son derece verimli bir toplant gerçekletirdik. Sayn Babakan lütfedip bilgi verdiler. Türkiyenin snr güvenlii çok ama çok önemlidir. Bulunduumuz corafya snr güvenliine önem vermemiz gerektiini zorunlu klyor. Bu balamda Zeytin Dal Operasyonu kaçnlmaz olarak Türkiyenin gündemine gelmitir. Kahraman askerlerimiz mücadelelerini sürdürüyorlar. En büyük arzumuz kimsenin burnu kanamadan ülkemize görevlerini yapp dönmeleridir. Suriyenin toprak bütünlüü de çok önemli. Askerlerimiz görev yaparken bir taraftan terör ve terör örgütünü cezalandrrken öte yandan Suriyenin toprak bütünlüüne de bir anlamda katk yapyorlar. Bu balamda kahraman ordumuzun görevini baaryla yerine getirmesini arzuluyoruz. Allah onlara yardmc olsun en büyük dileimiz bu diye konutu.

2 GÜNDE YAPILAN 100ÜN ÜZERNDE BELRLENEN 170TEN FAZLA HEDEF MHA EDLM

Babakan Yldrm, Zeytin Dal Harekatna ilikin u ifadeleri kulland: Hassasiyetlerimiz var. Suriyenin toprak bütünlüünün korunmas ve bölgede terör örgütlerinin bask zulüm yaparak halk yldrmalarnn önüne geçilmesi bütün bunlar yaparken de sivillerin zarar görmemesi. Bu kapsamda balatlan harekt baar ile devam ediyor. lk 2 günde yaplan 100ün üzerinde belirlenen 170ten fazla hedef imha edilmi ve uçaklarmz görevlerini tamamlayarak yerlerine dönmütür.

U ANA KADAR HERHANG BR ASKER KAYBIMIZ YOKTUR

u ana kadar herhangi bir asker kaybmz yoktur. Ancak Kiliste konulu askerlerimize taciz saldrlar olmu bir askerimiz hafif ekilde yaralanmtr. Dün akam 22 sularnda icra edilen hava harekat ile daha önce Reyhanl ve Kilise roket gönderen Afrindeki nokta bombalanm ve etkisiz hale getirilmitir.

KIRIKHANA BR FÜZE GÖNDERLM VE BR TEDA GÖREVLS EHT OLMUTUR

Geçtiimiz yakn süre içinde yine Krkhana bir füze gönderilmi ve bir TEDA görevlisi ehit olmutur. Bu konuyla ilgili de gerekli çalmalar sürdürülmektedir. Bu harekta milletimiz tam anlamyla destek vermektedir. 80 milyon tek yürek halinde kahraman Mehmetçiimizin baars için desteini, duasn sürdürmektedir. Harekatn karsnda baz clz çatlak sesler çkmakla beraber herhangi kayda deer yurt çapnda bir toplumsal olay meydana gelmemitir.

SOSYAL MEDYADAN, GELENEKSEL MEDYADAN SYANA çAIRAN AçIKLAMALARININ MUHATAPLARI HAKKINDA SORUTURMA

Sosyal medyadan, geleneksel medyadan yaplan baz açklamalar yasalara aykr ve isyana çaran açklamalarnn muhataplar hakknda da gerekli soruturmalar yaplmaktadr.

CHP GENEL BAKANINA VERDKLER DESTEK çN TEEKKÜR EDYORUM

nallah ksa sürede bu harekat tamamlayp hem Afrinde yaayanlara huzur gelir hem de snrlarmzda yaplan saldrlarn, tehditlerin sona ermesi salanr. CHP Genel Bakanna verdikleri destek için teekkür ediyorum.

CHP GENEL BAKANI KILIçDAROLU

CHP Genel Bakan Klçdarolu ise Babakan Yldrm ile son derece verimli bir toplant gerçekletirdiklerini ifade etti.

Türkiyenin snr güvenliinin çok ama çok önemli olduunu vurgulayan Klçdarolu, bulunulan corafyann snr güvenliine önem verilmesini zorunlu kldn belirtti.

Zeytin Dal Harekat kaçnlmaz olarak ülkenin gündemine gelmitir. Kahraman askerlerimiz mücadelelerini sürdürüyorlar. En büyük arzumuz kimsenin burnu kanamadan ülkelerine dönmeleri. diyen Klçdarolu, sözlerini öyle tamamlad:

Suriyenin toprak bütünlüü çok önemli. Dolaysyla askerlerimiz görev yaparken bir taraftan terör ve terör örgütlerini cezalandrrken öte yandan Suriyenin toprak bütünlüüne de bir anlamda katk yapyorlar. Bu balamda biz kahraman ordumuzun görevini baaryla yerine getirmesini arzuluyoruz. Allah onlarn yardmcs olsun. En büyük dileimiz bu.

Ana Sayfaya Git