İmamoğlu: Aramızdaki fark 18 bin civarında bir oya inmiş durumda

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, "Şu anda aramızdaki fark 18 bin civarında bir oya inmiş durumda. Bu da yaklaşık 120 binin üzerinde geçersiz oyların sayılmasından sonra gelinen netice" dedi.

Haberler 06.04.2019 - 01:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ekrem mamolu, cuma namazn Fatih Camiinde kldktan sonra avlu içerisindeki Gazi Osman Paa Türbesini ziyaret etti. Burada dua eden mamolu, ardndan 5 Nisan 1900de vefat eden Gazi Osman Paann ölüm yl dönümü nedeniyle kurulan taziye standnda vatandalara ve gazetecilere helva datt.

mamolu, lokma datmndan sonra Fatih Sultan Mehmed Han Türbesini ziyaret ederek, dua etti. mamolu, daha sonra da seçim kampanyas döneminde de ziyaret ettii Kadnlar Pazarna geçti.

SOKAKTA KMSEY AYRITIRMIYORSAK, MECLSTE DE AYRITIRMAYACAIZ

Vatandalarla ayaküstü sohbet eden Ekrem mamolu, gazetecilerin sorularn da yantlad. lk olarak mamoluna Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann, Her eyden önce bir belediye bakannn eer kendi meclisinde srtn dayayaca bir çounluu yoksa, bu komisyonlar da istedii gibi oluturamaz. Bütçeyi istedii gibi çkartamaz sözleriyle ilgili deerlendirmesi soruldu. mamolu, Biz yönetmeyi baarrz. Hiç kukular olmasn. Belki bir baka siyasi anlayla yönetme kabiliyeti konusunda kendi partilerinde bir eksiklik olabilir. Ama benim ruhumda böyle bir eksiklik yok. stanbulun 39 ilçesindeki bakanlar da benimle effaflk içinde stanbula hizmet için çalacak. Benim elim kolum bal deil. Ben arkam 16 milyon stanbulluya dayayacam. Meclisteki herkesi çalmaya davet edeceim. Birlikte uyumlu bir ekilde süreci yöneteceiz. Onlar da ahit olacak. Türkiyenin demokratikleme anlamnda yerelden balayacak, yeni bir demokrasi hikayesinin de merkezi olacak stanbul. Bunu baarabiliriz. Sokakta kimseyi ayrtrmyorsak Mecliste de ayrtrmayacaz dedi.

DEFTER ALMILARSA BR DAHA GDER YAZARIZ

mamolu, daha sonra bir gazetecinin, Cumhurbakan Erdoan, Antkabirde imzaladnz defteri hatrlatt ve Bunun önce usul, erkan örenmesi lazm. Ama ne yazk ki usul, erkan da örenemeden, buna tabii yanl klavuzluk yaptlar ve yanl yola dütü. Kalkp daha mazbatasn almad bir yerde altna da böyle bir isim iledi ve imdi ne oldu? Milli Savunma Bakanl da defteri oradan çekti, ald dedi. Bununla ilgili ne düünüyorsunuz sorusuna da öyle yantlad:

Usulleri daha sonra konuuruz. u an gündem deil. Antkabire ne zaman frsat bulsam giderim. Defteri almlarsa bir daha gider bir daha yazarz. Bizim için Antkabire gitmek önemli ve deerli. Frsat buldukça da gideceim. Moral bulmak için gideceim. Türkiyenin nasl varln koruduunu ve bu cumhuriyeti nasl kurduunu anlamak için gideceim. Kald ki usule bu kadar hassas bakyorlar. stanbulda uygulanan usule neden göz atmyorlar. Halen, hayretle takip ediyorum. Onu da düzeltirlerse sevinirim. u an yaratlan ortamn en büyük müsebbibi stanbuldaki Kazandk açklamasdr. lk gece 22.30da 3 bin oyla kazandk açklamasdr. Antkabire gitmek benim kararmd, Seçimden sonra gideceim demitim. Seçimi kaybetsem de gidecektim. O benim ruhumda saklyd. Kendi kararmd, öyle bir yönlendirme söz konusu deil.

BU SEçMLERN BAARISIZLIINI ANLAMAYA çALISINLAR

mamolu, devam eden geçersiz oylarn yeniden saylmas ile ilgili de unlar söyledi:

Matematik üzerinden konuuyorum. Ortada bir saym var. Önce bunu ele almak lazm. Saym ile ilgili bir derdimiz yok. tiraz hakkn biz biliyoruz. Ama herkesin gözü önünde bir çifte standart varsa biz bunu anlatyoruz. Bugüne kadar usulle ilgili soyut kavramlar üzerinden saym yaplmaz. stanbul bunun ilk uygulamas. imdi Ankarada ayn eyler konuuluyor. Peki neden Balkesirde yaplmad. Neden Yusufelinde yaplmad. imdi çifte standart olunca, haktr, hukuktur diyemezsiniz. ster sadan sola, ister soldan saa saysnlar inann hiçbir ey deimeyecek. Kald ki, baka eylere de artk giriim yapyorlar. Baz ilçede bavurular yapmlar, o ilçelerle uramaya baladlar. Kaybetmek bu kadar zor mu? 1994de seçildiniz geldiniz, nezaketle bu süreç size teslim edildi. Siz de teslim etmeyi bilin. Günün sonunda en fazla AK Partili hemerilerimi üzüyorlar. AK Partiye o vermi dostlarm beni gördüklerinde tebrik ediyorlar. Bence en çok onlar üzüyorlar. Böyle bir çaba ile o oy verenlerin bile ban öne eiyorlar. Bu kadar net yanl yapyorlar. Akllarna geldikçe bir yorumla gündeme getiriyorlar. Seçimi kaybettiler, bunu da biliyorlar. Biz de kazandmz biliyoruz. Bilgisi ve belgesi ile. Ama bunu anlamak istemiyorlar. Bu seçimlerde baarszln nedenini anlamaya çalsalar, neyi eksik yaptk deseler, hem kendilerini hem de memlekete fayda verirler.

TOPLUMU DORU BLGLENDRME KONUSUNDA ÖZEL BR çABAMIZ VAR

mamolu, Vatandalar bu süreci nereden takip etmeli? sorusuyla ilgili unlar söyledi:

YSK da biz de kendi verilerimizi güncelliyoruz. Benim sosyal medya hesaplarm takip edebilirler. Biz oradan ne olduysa paylayoruz. Bu hesap konusunda da Biz uradan uraya indik, söyle oldu böyle oldu bu bir yanltr. Alg yaratyorlar. Hesap bellidir. Biz yaklak 800 civarnda iptal oylarn saymna balad anda 21 binin altndayd. Balanlan yeri yanl tanmlyorlar. Zaten 27 bin civarnda ilk açklamalarmz vard Pazar gecesi. u anda aramzdaki fark 18 bin civarnda bir oya inmi durumda. Bu da yaklak 120 binin üzerinde geçersiz oylarn saylmasndan sonra gelinen netice. Dolays ile bizim öyle bir durumumuz söz konusu. Biz seçimlere ve saymlara çok hassas davranyoruz. Toplumu doru bilgilendirme konusunda özel bir çabamz var. Burada yanl yapmayacaz. Lütfen vatandalarmz bizden bilgi alsnlar.

Ana Sayfaya Git