İstanbul kader maçı 16 haziran

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal ve CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Binali Yıldırım ile Ekrem İmamoğlu'nun katılacağı televizyon programının 16 Haziran'da yapılacağını açıkladı.

Haberler 11.06.2019 - 01:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Genel Bakan Yardmcs Mahir Ünal, Cumhur ttifak aday Sayn Binali Yldrm ve Millet ttifak aday Sayn Ekrem mamolu 16 Haziran 2019 Pazar günü saat 21.00de canl yaynda bir araya geleceklerdir. dedi.

Ünal ile Altay, Lütfi Krdar Kongre ve Sergi Saraynn bahçesinde gazetecilerinin sorularn yantlad. lk açklamay yapan Ünal, Altayla yürüttükleri çalmalarn tamamlandn söyledi.

çalmalarn neticesinde mutabk kaldklar bir protokolü paylaacaklarn aktaran Ünal, Öncelikli olarak 23 Haziranda gerçekleecek olan stanbul seçimlerinin ülkemize hayrlar getirmesini imdiden temenni ediyoruz. Hayrl, uurlu olsun diyoruz. Cumhur ttifak aday Sayn Binali Yldrm ve Millet ttifak aday Sayn Ekrem mamolu 16 Haziran 2019 Pazar günü saat saat 21.00de canl yaynda bir araya geleceklerdir. diye konutu.

Mahir Ünal, canl yaynn herhangi bir kanalda deil tüm kanallarda yaynlanacak ekilde orak yaynla gerçekletirileceini dile getirerek, Canl yaynn moderatörlüünü smail Küçükkaya gerçekletirecektir. dedi.

CHP Grup Bakanvekili Engin Altay da canl yayn gerçekletirecek moderatör smail Küçükkayann her bir adaya eit sürede eit ayn sorular sormak suretiyle bu yayn gerçekletireceini belirterek, Eit süre ve eit soru ilkesi çerçevesinde bir tartma program gerçekleecek. Canl yayn program da Lütfi Krdar Kongre ve Sergi Saraynda gerçekleecek. Canl yaynn teknik hizmetlerini AK Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi tarafndan görevlendirilmi ortak bir teknik ekip yürütecektir. Hiçbir televizyon kanalna ait olmayan, özel bir servis salayc ekip tarafndan canl yayn süresi boyunca uyduya bu servis edilecek. Türkiyedeki bütün yayn kurulular, sosyal medya, görsel medya dahil bu yayn alp istemeleri halinde servis edeceklerdir. ifadelerini kulland.

Mahir Ünal ile 2 gündür yürüttükleri görümeler sonrasnda 6 maddelik bir mutabakat metninin ortaya çktn vurgulayan Altay, stanbulumuza, adaylarmza, Türkiyemize hayrl olsun diyoruz. dedi.

Gazetecilerin sorular üzerine Ünal, Eit süre, eit soru ilkesine bal kalarak moderatör ve adaylar, kendi aralarndaki müzakereyle belirleyecekler. dedi.

Ünal, moderatör isminde nasl mutabk kalndna yönelik bir soru üzerine ise, Sayn smail Küçükkayann belirlenmesi süresinde Sayn Engin Altay, Sayn Ekrem mamolu ile ben de Sayn Binali Yldrmla müzakerelerde gerekli diplomasiyi sürdürüp ortak bir karar oluturduk. diye konutu.

Altay da parti genel bakanlaryla süreçle ilgili bilgilendirme boyutunda görümeler yapldn anlatarak, Parti liderlerinin bizim yaptmz her ie mutlaka zaten bir katks vardr. ifadesini kulland.

Mahir Ünal da Takdir edersiniz ki genel bakanlar bu süreçte kendi adaylaryla ilgili çünkü Sayn Binali Yldrm, Cumhur ttifak AK Parti aday, Sayn Ekrem mamolu da Millet ttifak CHP aday. Doal olarak hem CHP Genel Bakan hem de AK Parti Genel Bakan kaçnlmaz olarak bu sürecin devamnda en bandan itibaren etkili olmulardr. diye konutu.

TE K PART ARASINDA MZALANAN PROTOKOL

Cumhur ittifak aday Sayn Binali Yldrm ve Millet ittifak aday Sayn Ekrem Imamolu 16 haziran 2019 Pazar günü saat 21:00da canl yaynda bir araya geleceklerdir.

Canl yayn tüm kanallara açk ortak yaynla yaplacaktr.

Canl yaynn moderatörlüünü smail Küçükkaya yapacaktr.

Moderatör her bir adaya eit soru ve eit süre ilkesine göre sorular soracaktr.

Canl yayn Lütfi Krdar kongre merkezinden gerçekletirilecektir.

Canl yayn AK Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi tarafndan görevlendirilmi ortak bir ekip tarafndan gerçekletirilecektir.

Ana Sayfaya Git