İYİ Parti ile AK Parti arasında 'Kürdistan ve Lazistan' tartışması

İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu, AK Parti'nin İstanbul adayı Binali Yıldırım'ın Diyarbakır konuşmasını eleştirdi ve "Kürdistan ve Lazistan ifadelerini asla kabul etmiyoruz" dedi. AK Partili Bülent Turan ise "Bu konuşmadan rahatsız olanlar, ortaklarının 'Kürdistan'da kanazanacağız' sözünden neden rahatsız olmuyor?" yanıtını verdi.

Haberler 12.06.2019 - 23:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TBMM Genel Kurulunda AK Parti stanbul Büyükehir Belediye Bakan Aday Binali Yldrmn Diyarbakrdaki konumasnda Kürdistan ve Lazistan ifadelerini kullanmas gündeme geldi.

Y Parti Grup Bakanvekili Yavuz Araliolunun, Kürdistan ve Lazistan ifadelerini asla kabul etmiyoruz. Bu ifadeleri Ekrem mamolu kullanm olsayd ne cevap verecektiniz? Bize kurduunuz nezaketsiz ifadeleri size iade ediyoruz dedi. AK Parti Grup Bakanvekili Bülent Turan ise Bu konumadan rahatsz olanlar, ortaklarnn Kürdistanda kazanacaz, Batda AK Parti ve MHPye kaybettireceiz sözünden neden rahatsz olmuyor? karln verdi.

BU FADELER MAMOLU KULLANSAYDI NE OLURDU?

TBMM Genel Kurulunda grup bakanvekilleri yerlerinden söz ald. Y Parti Grup Bakanvekili Yavuz Araliolu, AK Parti stanbul Büyükehir Belediye Bakan Aday Binali Yldrmn Diyarbakrdaki konumasndaki stiklal mücadelesini balatrken, Ankarada Büyük Millet Meclisini toplayan Gazi Mustafa Atatürkün davet ettii millet temsilcileri arasnda Kürdistan mebusu da Lazistan mebusu da vard sözlerini hatrlatt.

Yldrm eletiren Araliolu, Kürdistan ve Lazistan ifadelerini asla kabul etmiyoruz. Bu cümleleri arkadalarmzdan biri sehven kullanm olsayd ne olurdu? Bu ifadeleri Ekrem mamolu Diyarbakrda kullanm olsayd ne cevap verecektiniz? Bize kurduunuz nezaketsiz ifadeleri size iade ediyoruz dedi.

YILDIRIM, ÜNTER YAPIYA BALI OLDUUNU SÖYLED

AK Parti Grup Bakanvekili Bülent Turan, Araliolunun eletirilerine yant verdi. stanbul Büyükehir adaymz Sayn Binali Yldrm her platformda üniter devlet yapsna bal olduunu söylemitir diyen Turan, Cumhurbakanmzn tek devlet, tek bayrak ve tek millet ilkesini savunmutur eklinde konutu.

Yldrmn tarihe atfta bulunduunu söyleyen Turan, Bütün bu açklamalara ramen Sayn Yldrmn, Diyarbakrda tarihe atfta bulunarak yapt konumalar gündeme tamak nezaketsizliktir. Bu konumadan rahatsz olanlar, ortaklarnn Kürdistanda kazanacaz, Batda AK Parti ve MHPye kaybettireceiz sözünden neden rahatsz olmuyor? Keke bu rahatszlnz onlara kar da gösterseydiniz dedi.

Ana Sayfaya Git