İYİ Partili Ağıralioğlu: HDP eşittir PKK diyemem

CHP’nin HDP ile birlikte hareket etmesi halinde millet ittifakını sonlandıracakları açıklamasıyla tartışma yaratan İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, “Her PKK'li HDP'lidir. Buna inanıyorum ama her HDP'li PKK'lidir diyemem. HDP eşittir PKK diyemem" ifadelerini kullandı.

Haberler 02.10.2019 - 10:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Y Parti Sözcüsü Yavuz Araliolu, CHPnin HDP konusundaki tutumuyla ilgili CHP HDP derse biz yokuz diyerek Millet ttifakn sonlandrabilecekleri mesajn veren Y Parti Sözcüsü Yavuz Araliolu, Medyascope TVde konuk olduu Ruen çakra HDP eittir PKK diyemem dedi.

Yavuz Araliolu, Ruen çakrn Peki HDP ne olacak? Bir tarafta Millet ttiak bir tarafta Cumhur ttifak demesi üzerine öyle konutu:

Ben popülizme kurban vermeyeyim, memleket yöneteceiz. 6 milyon oy ald HDP. Tayyip Bey seçim sathnda, seçim sonrasna göre daha nobrandr. HDP eittir PKK cümleleri kuruldu Mecliste. Ben o zaman Mecliste de söyledim. HDP eittir PKK cümlesi devlet yönetme ciddiyetinin kabul edecei bir cümle deildir. Her PKKl HDPlidir. Ben buna inanyorum ama her HDPli PKKl deildir. Devleti yöneten ciddiyet her HDPliye PKKl diyerek bu alan terörize edemez. Orada PKKllarn bunun üzerinden sisteme arj etme alann tkar, devlet böyle bir ey ama seçmen profili 6 milyonu bulmu, çeitlilik içerisinde ya sana ya onlara skm seçmen içerisinde bir devletin diyecei cümle deildir HDP eittir PKK.

Ana Sayfaya Git