48 saatte 4 kongre!

AK Parti Diyarbakır'da ilçe kongrelerinin startını verdi. Haftasonu, Çermik, Çüngüş, Eğil ve Kocaköy ilçe kongreleri yapıldı. Çermik Hayrettin Kızılarslan Çüngüş Zübeyir Arslanca Kocaköy Şerafettin Yiğit Eğil Zeki Uçar

Haberler 05.10.2020 - 09:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti hafta sonunu ilçe kongreleriyle geçirdi. 48 saat içerisinde, çermik, çüngü, Kocaköy ve Eil ilçe kongrelerini gerçekletirdi. çermikte Hayrettin Kzlarslan, çüngüte Zübeyir Arslanca, Kocaköyde erafettin Yiit, Eil de ise Zeki Uçar lçe Bakan seçildi.

çERMK KONGRES

çermik ilçesinde, Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamnda açk alanda gerçekletirilen ve tek liste halinde gidilen seçim sonucunda Hayrettin Kzlarslan bakanla getirildi.

Kongreye, AK Parti Genel Merkez Tekilat Bakanl Bölge Kordinatörü Ejder Açkkap, AK Parti Diyarbakr Milletvekilleri Ebübekir Bal ve Oya Eronat, Eski Milletvekili Galip Ensariolu, AK Parti Diyarbakr l Bakan Süleyman Serdar Budak, çermik Belediye Bakan ehmus Karamehmetolu da katld.

Kzlarslan, AK Partinin büyük ve güçlü bir aile olduunu ifade ederek, Devraldmz bu bayra daha ileri tamak arzusuyla bu yola çkyoruz. dedi.

çÜNGÜ KONGRES

çermik kongresine katlan AK Parti kurmaylar tam kadro çüngü ilçe tekilatnn 7. olaan kongresine katld. Maske, sosyal mesafe ve hijyenik kurallarna uyularak açk alanda yaplan kongrede Milletvekili Ebübekir Bal ksa bir konuma yapt. Parti faaliyetlerini aktaran Baln konumasnn ardndan oylamaya geçildi. Tek liste halinde gidilen seçimde lçe Bakanlna Zübeyir Arslanca seçildi.

EL LçE KONGRES

Dün de, AK Parti Eil ilçesinin 7. Olaan Kongresi, salonda yapld. Katlmn yüksek olduu dikkat çeken kongrede seçime tek liste ile gidildi. Seçim sonucunda Mehmet Zeki Uçar bakan seçildi. Uçar kongreye katlanlara teekkür konumas yapt.

Haftasonunun son kongresi ise Kocaköy ilçesinde yapld. Ak Parti Bölge Koordinatörü Açkkap, Milletvekilleri Bal, Eronat ve l Bakan Budakn katlm gösterdii kongre salonda yapld. Tek liste halinde gidilen seçimde erafettin Yiit ilçe bakanlna seçildi.

MÜLAKATLAR YAPILDI

Öte yandan, AK Partinin görevden alnan 12 ilçe tekilat bakanl için adaylk bavurusunda bulunanlara ilikin haftasonu, adaylara yönelik mülakata baland. Aday bavurusunun yüksek olduu merkez ilçe bakanlarnn mülakat sonrasnda, öne çkan isimler Milletvekili ve Parti Genel Merkezine iletilecek.

Ana Sayfaya Git