48 saatte 4 kongre!

AK Parti Diyarbakır'da ilçe kongrelerinin startını verdi. Haftasonu, Çermik, Çüngüş, Eğil ve Kocaköy ilçe kongreleri yapıldı. Çermik Hayrettin Kızılarslan Çüngüş Zübeyir Arslanca Kocaköy Şerafettin Yiğit Eğil Zeki Uçar

48 saatte 4 kongre!

AK Parti hafta sonunu ilçe kongreleriyle geçirdi. 48 saat içerisinde, Çermik, Çüngüş, Kocaköy ve Eğil ilçe kongrelerini gerçekleştirdi. Çermik'te Hayrettin Kızılarslan, Çüngüş'te Zübeyir Arslanca, Kocaköy'de Şerafettin Yiğit, Eğil de ise Zeki Uçar İlçe Başkanı seçildi.

ÇERMİK KONGRESİ

Çermik ilçesinde, Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında açık alanda gerçekleştirilen ve tek liste halinde gidilen seçim sonucunda  Hayrettin Kızılarslan başkanlığa getirildi.

Kongreye, AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı Bölge Kordinatörü Ejder Açıkkapı, AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Ebübekir Bal ve Oya Eronat, Eski Milletvekili Galip Ensarioğlu, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Süleyman Serdar Budak, Çermik Belediye Başkanı Şehmus Karamehmetoğlu da katıldı.

Kızılarslan, AK Parti'nin büyük ve güçlü bir aile olduğunu ifade ederek, "Devraldığımız bu bayrağı daha ileri taşımak arzusuyla bu yola çıkıyoruz." dedi.

ÇÜNGÜŞ KONGRESİ

Çermik kongresine katılan AK Parti kurmayları tam kadro Çüngüş ilçe teşkilatının 7. olağan kongresine katıldı. Maske, sosyal mesafe ve hijyenik kurallarına uyularak açık alanda yapılan kongrede Milletvekili Ebübekir Bal kısa bir konuşma yaptı. Parti faaliyetlerini aktaran Bal'ın konuşmasının ardından oylamaya geçildi. Tek liste halinde gidilen seçimde İlçe Başkanlığına Zübeyir Arslanca seçildi.

EĞİL İLÇE KONGRESİ

Dün de, AK Parti Eğil ilçesinin 7. Olağan Kongresi, salonda yapıldı. Katılımın yüksek olduğu dikkat çeken kongrede seçime tek liste ile gidildi. Seçim sonucunda Mehmet Zeki Uçar başkan seçildi. Uçar kongreye katılanlara teşekkür konuşması yaptı.

Haftasonunun son kongresi ise Kocaköy ilçesinde yapıldı. Ak Parti Bölge Koordinatörü Açıkkapı, Milletvekilleri Bal, Eronat ve İl Başkanı Budak'ın katılım gösterdiği kongre salonda yapıldı. Tek liste halinde gidilen seçimde Şerafettin Yiğit ilçe başkanlığına seçildi.

MÜLAKATLAR YAPILDI

Öte yandan, AK Parti'nin görevden alınan 12 ilçe teşkilat başkanlığı için adaylık başvurusunda bulunanlara ilişkin haftasonu, adaylara yönelik mülakata başlandı. Aday başvurusunun yüksek olduğu merkez ilçe başkanlarının mülakatı sonrasında, öne çıkan isimler Milletvekili ve Parti Genel Merkezi'ne iletilecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz