7 Ekimden bu yana İsrail ve Filistin Savaşı

“Ortadoğu'da su Filistin akıyor! BM'nin çağrıları dinlenmeli ve İsrail savaş suçu işlemekten vazgeçmeli ”

Haberler 11.10.2023 - 16:55 Son Güncelleme : 11.10.2023 - 17:38

İSRAİL-FİLİSTİN çATIŞMASINDA SON DURUM

Hamasın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsraile Aksa Tufanı adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı.

Gazzeden İsrail yönüne binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısına baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti.

Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridine saldırı başlatmıştı.

Gazzeden düzenlenen saldırılarda 1200 İsraillinin hayatını kaybettiği aktarılmıştı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrailin saldırılarında Gazzede 260ı çocuk, 200ü kadın olmak üzere en az bin 50 kişinin hayatını kaybettiğini, 5 bin kişinin yaralandığını duyurdu.

ABDnin bugün biz herhangi olası bir durum karşısında İsrailin yanında yer alacağız açıklaması dhilinde İsrail ve ABD, uzun süredir üzerinde çalışılan Orta Doğuyu yeniden çizme projesini hayata geçirme fırsat aradıkları, Gazze Şeridindeki nüfusun büyük bir kesiminin, abluka ve yoğun bombardımanla Mısırın Sina Yarımadasına göç ettirilmesinin projenin bir parçası olduğu belirtiliyor.

7 Ekim tarihinden bu yana 4 sağlık çalışanı öldürüldü

7 Ekim tarihinden bu yana8 gazeteci öldürüldü

7 Ekim tarihinden bu yana 9 Birleşmiş Milletler çalışanı hayatını kaybetti.

İşgal altındaki Batı Şeriada ise İsrail askerlerinin saldırılarında 21 kişinin yaşamını yitirdiği, yaklaşık 130 kişinin de yaralandığı bildirilmişti.

Gazzenin tek elektrik santralinin 10-12 saatlik yakıtı kaldı

Detayları aktarmaya devam edeceğiz...

Diyarbakır Söz İnternet Sitesi

Ana Sayfaya Git