7 Ekimden bu yana İsrail ve Filistin Savaşı

“Ortadoğu'da su Filistin akıyor! BM'nin çağrıları dinlenmeli ve İsrail savaş suçu işlemekten vazgeçmeli ”

7 Ekimden bu yana İsrail ve Filistin Savaşı

İSRAİL-FİLİSTİN ÇATIŞMASINDA SON DURUM

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı.

Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti.

Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.

Gazze'den düzenlenen saldırılarda 1200 İsraillinin hayatını kaybettiği aktarılmıştı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarında Gazze'de 260’ı çocuk, 200’ü kadın olmak üzere en az bin 50 kişinin hayatını kaybettiğini, 5 bin kişinin yaralandığını duyurdu.

ABD’nin bugün biz herhangi olası bir durum karşısında İsrail’in yanında yer alacağız açıklaması  dâhilinde İsrail ve ABD, uzun süredir üzerinde çalışılan Orta Doğu'yu yeniden çizme projesini hayata geçirme fırsat aradıkları, Gazze Şeridi'ndeki nüfusun büyük bir kesiminin, abluka ve yoğun bombardımanla Mısır'ın Sina Yarımadası'na göç ettirilmesinin projenin bir parçası olduğu belirtiliyor.

7 Ekim tarihinden bu yana 4 sağlık çalışanı öldürüldü

7 Ekim tarihinden bu yana8 gazeteci öldürüldü

7 Ekim tarihinden bu yana 9 Birleşmiş Milletler çalışanı hayatını kaybetti.

İşgal altındaki Batı Şeria'da ise İsrail askerlerinin saldırılarında 21 kişinin yaşamını yitirdiği, yaklaşık 130 kişinin de yaralandığı bildirilmişti.

Gazze'nin tek elektrik santralinin 10-12 saatlik yakıtı kaldı

Detayları aktarmaya devam edeceğiz...

Diyarbakır Söz İnternet Sitesi 

Kaynak: Diyarbakır Söz