71 il mercek altında

AK Parti, 24 Haziran’da oy kaybının yaşandığı 71 ili mercek altına alıyor. Detaylı bir şekilde analiz edilip, kaybın sebepleri raporlaştırılarak Cumhurbaşkanı Erdoğan ile parti yönetimine sunulacak.

Haberler 03.07.2018 - 11:57 Son Güncelleme : 03.07.2018 - 12:02

AK Parti, 24 Haziranda oy kaybnn yaand 71 ili mercek altna alyor. Detayl bir ekilde analiz edilip, kaybn sebepleri raporlatrlarak Cumhurbakan Erdoan ile parti yönetimine sunulacak

AK Parti, Cumhurbakanl seçimiyle birlikte girilen milletvekili seçiminde oylarnda düü yaad 71 ili mercek altna almaya hazrlanyor. Oy düüü yaanan iller tek tek çkartld, 2015 seçimlerine ve önceki seçimlere göre ne kadar kayp olduu analizleri ortaya kondu. Seçim leri Bakanlnn yapt çalma, Cumhurbakan Erdoanla birlikte tüm parti yönetiminin deerlendirmesine sunuldu. Bundan sonraki süreçte tüm illerden, oy düüüne yol açan sebeplerle ilgili raporlar istenecek.

REKOR KIRIKKALEDE

AK Partide yaplan seçim sonuç analizlerinde oy art gösteren 10 il ile birlikte oy kaybnn yaand tüm iller sraland. Oy azal görülen 71 ile ilikin tüm veriler tek tek ortaya kondu. Hem Milletvekili seçimleri, hem de Cumhurbakanl oy oranlar ayr ayr kyasland. Milletvekili seçimlerinde 2015 seçimleri ve 16 Nisan referandumuna göre de oy oranlar kyaslamas yapld. 2015 seçimlerine göre yaplan kyaslamada, en çok oy düüünün yaand il yüzde 18lik kaypla Krkkale oldu.

6 LDE YÜZDE 14 DÜÜ

Krkkalenin ardndan Bayburt, yüzde 15 düüle ikinci srada gelirken, bunu, yüzde 14lük düü yaayan Kilis, Ordu, Düzce, Kayseri, Konya, Aksaray izledi. Yüzde 13lük düü gösteren Sivas, Malatya, Adyaman ve Nide de mercek altna alnacak iller arasnda ön sralarda yer ald.

STANBUL KAYBI YÜZDE 6

Ankara ve stanbul bata olmak üzere büyükehirlerdeki oy oranlarndaki düüün yüzde 10un altnda kald görüldü. stanbulun her üç bölgesinde de oy düüü yüzde 6 orannda olurken, Ankarada 2. Bölge, yüzde 10 ile en fazla düü gösteren bölge oldu. Ankara 1. .bölgedeki düü oran yüzde 6.6, 3. Bölgede ise yüzde 9.6 oldu. zmirde de her iki bölgede de yüzde 3lük düü yaayan AK Parti, Bursada yüzde 7-8 orannda düü gördü.

ARTI GÜNEYDOUDAN

AK Partinin oy art yaad illerin youn olarak Güneydou Anadolu bölgesinden olmas da dikkat çekti. Bat bölgelerinden sadece Edirnede oylarn2015 seçimlerine göre yüzde 0.2 arttran AK Parti, Kars, Ar, Van, Bitlis, Hakkari, Siirt, rnak, Tunceli ve Mardinde oylarn arttrd. En yüksek oy art da yüzde 5.3 ile Hakkaride oldu.

Ana Sayfaya Git