Adımlar atılacak!

"Yasal hiçbir engel yok, pratik adımların atılıp avukatların başvurusuna cevap verip onların adaya getirilip götürülmesi gerekiyor"

Haberler 18.05.2019 - 01:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Barolar Birlii Bakan Metin Feyziolu ve Diyarbakr, Siirt, rnak, Batman, Bingöl, Van ve Dersim baro bakanlar, açlk grevleri ve ölüm oruçlaryla ilgili olarak Meclis Bakan Mustafa entop ve Kamu Denetçisi erefek Malkoç ile bir araya geldi. Basna kapal yaplan görüme sonras sosyal medya hesabndan açklama yapan Diyarakr Baro Bakan Cihan Aydn, Olumlu bir izlenim ile ayrldk dedi.

DYARBAKIR BARO BAKANI: GEREKL ADIMLARIN ATILACAI SÖYLEND

Diyarbakr Baro Bakan Av. Cihan Aydn, 4-5 Mays tarihlerinde Samsunda düzenlenen TBMM Genel Kuruluna bölge barolar olarak açlk grevleri ve ölüm oruçlarna dair önerge verdiklerini söyleyerek, Önerge açlk grevi ve ölüm oruçlarnn çözüme kavuturulmasna dairdi. Türkiye Barolar Birliinin bu süreçte rol almasn talep ettik. Bu çerçevede talebimiz kabul gördü ve birlik yönetimine havale edildi. Birlik yönetimi gerekli randevular ald. Birlik bakan ve baro bakanlaryla bir görüme gerçekletirdik. Durumun kritik aamaya geldiini ve 15 kiinin 16 gündür ölüm orucunda olduunu, her an yaam haklarnn ihlal edilebileceini söyledik. Bu konuda hzl bir ekilde gerekli giriimlerde bulunmalarn talep ettik. Görütüümüz kiiler de Biz zaten bu mesele ile ilgileniyoruz elimizden geleni yapacaz herhangi bir can kayb yaanmamas için dediler. Hem TBMM Bakan hem Kamu denetçisi bunu iletti bize dedi.

YASAL ENGEL YOK PRATK ADIMLAR ATILSIN

Öcalanla görümeye dair Adalet Bakannn açklamalarna da deinen Aydn, Mesele sadece açklamada deil. Mahkeme görü yasan kaldrd fakat buna ramen görüümüze izin verilmiyor diyor Öcalann avukatlar. Pratik admlarn atlmas kald. Devletin Öcalann avukatlaryla görümesine dair admlar atmas lazm. Yasal hiçbir engel yok, sadece pratik admlarn atlp avukatlarn bavurusuna cevap verip onlarn adaya getirilip götürülmesi gerekiyor. Bu pratik admlar atlrsa ben meselenin hzl bir ekilde çözüleceine inanyorum diye konutu.

KARILIKLI GÖRÜ ALIVERNDE BULUNDUK

Tunceli Barosu da u ifadeleri kulland: Cezaevlerinde açlk grevleri ve ölüm oruçlarnn bundan sonra herhangi bir can kayb yaanmadan sonlandrlmas konusunda Meclis Bakan ve kamu ba denetçisiyle yaplan görümelerde sorunun çözümü konusunda karlkl görü alveriinde bulunuldu. Sorunun bir an önce iç hukukumuz ve evrensel hukuk kurallar çerçevesinde kimsenin zarar görmedii insancl bir yöntemle çözülmesini temenni ediyoruz. Ayrca batan beri belirttiimiz üzere insan hayatn riske atan bu eylemleri açlk grevi ile ölüm orucundaki kiilerin kendi hayatlarna telafisi imkansz zarar vermemesi ve insan hayatna verdiimiz önem ve deer gerei ve bizlere bavuran aile ve annelerin istemi üzerine herkese sorunun çözümü ve sonlandrmalar çabasnn çarsn yapyoruz denildi.

Ana Sayfaya Git