AK Parti 757 ilçe kongresini tamamladı

AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, bugüne kadar 757 ilçede kongrelerini tamamladıklarını bildirdi.

Haberler 14.12.2017 - 10:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ata, AK Partideki kongre sürecine ilikin bilgi verdi. Ata, 19 Austostan bugüne kadar, 757 ilçemizin kongresini bitirmi olduk. 215 ilçemizden 8 tanesinde atama yoluyla görevlendirmelerimizi yaptk. Kalan ilçelerimizi de Ocak 2018 sonuna kadar bitirmeyi planlyoruz. dedi.

Bugüne kadar büyükehir statüsünde olan 8 ilin ilçe kongrelerini tamamladklarn anmsatan Ata, büyükehir olmayan illerden 48inde de ilçe kongrelerini bitirdiklerini aktard.

AK Parti tekilatlardaki yenilenmeyle ilgili mülakatlarn devam ettiini belirten Ata, 306 ilçeyle ilgili mülakatlar yapld. Bin 200 kiiyle yüz yüze görümeler yapld. Mülakatlarmz devam ediyor. ifadelerini kulland.

- L KONGRELER MART SONUNDA BTECEK

stanbul, zmir, Aydn ve Siirtte hiç ilçe kongresi yapmadklarn hatrlatan Ata, öyle devam etti:

23 il bakan atamas gerçekletirdik. 7 il bakanlmzn atamas yaplmad, çalmalarmz devam ediyor. Genel Bakanmz ile uygun bir vakit bulabildiimiz zaman, 7 il bakanmzn da atamasn inallah gerçekletireceiz. Bu iller, Van, Diyarbakr, Mardin, Hatay, Burdur, Bingöl ve Kastamonu illerinden oluuyor. Bizzat Cumhurbakanmzn yapaca mülakatla o illerimizin il bakanlarn da belirlemi olacaz. l kongrelerimizi de inallah en geç mart sonuna kadar bitirmeyi planlyoruz.

Cumhurbakan ve AK Parti Genel Bakan Recep Tayyip Erdoann il kongrelerine katlma arzusu olduunu ifade eden Ata, Cumhurbakanmzn katlamad illere de Sayn Babakanmz programlamaya çalyoruz. bilgisini verdi.

- OCAK SONUNA KADAR 24 L KONGRES PLANLANDI

Ata, Ocak 2018 sonuna kadar 24 ilin kongrelerini planladklarna deinerek, Cumhurbakan Erdoann da katlaca 4 il daha ilave edebileceklerini bildirdi.

Ata, bu hafta sonu Cumhurbakan Erdoann katlmyla Yalova, pazar günü de Karaman il kongresini yapacaklarn aktard.

Babakan Binali Yldrmn da cumartesi günü Artvin, Ardahan, pazar günü ise çankr ve Krkkale il kongrelerine katlacan ifade eden Ata, Cumhurbakan Erdoann katlmyla 23 Aralkta Hakkari, rnak kongrelerini gerçekletireceklerini anlatt.

Kongreleri salkl bir ekilde sürdürdüklerini belirten Ata, kavgasz, gürültüsüz bir süreç geçirdiklerini aktard.

- 757 LçENN 34ÜNDE çFT LSTE çIKTI

Kongrelere tek listeyle gitmeye özen gösterdiklerini ifade eden Ata, 757 ilçe kongresinden 34 ilçemizde çift liste çkt. 34 ilçenin içerisinde 5 tanesinde, liste çkaran arkadalarmz kazand. diye konutu.

Ata, kongrelerden sonra bir eitim program hazrlayacaklarn ve bütün AK Parti tekilatn yönetimler seviyesinde eitime alacaklarn bildirdi.

Ata, AK Parti tekilatna Siyaset, dokunularak, gönüller kazanlarak yaplan bir itir. Gönülleri kazanmadan millete dokunmadan, gülümsemeden, kibirlenmeden siyaset yapmaya mecburuz. eklinde talimat verdiklerini söyledi.

- L KONGRELER BTNCE, BÜYÜK KONGREYE HAZIRIZ

Mustafa Ata, Cumhurbakan Erdoann da açklad gibi 2018in sonbaharnda AK Parti büyük kongresini yapacaklarn vurgulayarak, unlar söyledi:

Büyük kongremizin yasal süreci 12 Eylül 2018de dolmu oluyor. Muhtemeldir ki Genel Bakanmz da buna iaret etmek suretiyle böyle bir beyanda bulundu. Ama biz il kongrelerimizi bitirdikten sonra büyük kongreye her zaman hazr olduumuzu ifade edebiliriz. Mart sonunda il kongrelerimiz biterse nisandan itibaren eylüle kadarki süreç içerisinde herhangi bir tarihte partimizin yetkili kurullar ve Sayn Genel Bakanmzn takdiri ne olursa ona uyarak büyük kongremizi yapacak duruma gelmi oluruz.

AK Partinin büyük kongresini 2018de yapmak zorunda olduunun altn çizen Ata, kongrenin ardndan 2019 yerel seçimlerine odaklanarak çalmalarn sürdüreceklerini ifade etti.

Ana Sayfaya Git