Görüş Bildir

AK Parti 757 ilçe kongresini tamamladı

AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, bugüne kadar 757 ilçede kongrelerini tamamladıklarını bildirdi.

AK Parti 757 ilçe kongresini tamamladı

Ataş, AK Parti'deki kongre sürecine ilişkin bilgi verdi. Ataş, "19 Ağustos'tan bugüne kadar, 757 ilçemizin kongresini bitirmiş olduk. 215 ilçemizden 8 tanesinde atama yoluyla görevlendirmelerimizi yaptık. Kalan ilçelerimizi de Ocak 2018 sonuna kadar bitirmeyi planlıyoruz." dedi.

Bugüne kadar büyükşehir statüsünde olan 8 ilin ilçe kongrelerini tamamladıklarını anımsatan Ataş, büyükşehir olmayan illerden 48'inde de ilçe kongrelerini bitirdiklerini aktardı.

AK Parti teşkilatlardaki yenilenmeyle ilgili mülakatların devam ettiğini belirten Ataş, "306 ilçeyle ilgili mülakatlar yapıldı. Bin 200 kişiyle yüz yüze görüşmeler yapıldı. Mülakatlarımız devam ediyor." ifadelerini kullandı.

- İL KONGRELERİ MART SONUNDA BİTECEK

İstanbul, İzmir, Aydın ve Siirt'te hiç ilçe kongresi yapmadıklarını hatırlatan Ataş, şöyle devam etti:

"23 il başkanı ataması gerçekleştirdik. 7 il başkanlığımızın ataması yapılmadı, çalışmalarımız devam ediyor. Genel Başkanımız ile uygun bir vakit bulabildiğimiz zaman, 7 il başkanımızın da atamasını inşallah gerçekleştireceğiz. Bu iller, Van, Diyarbakır, Mardin, Hatay, Burdur, Bingöl ve Kastamonu illerinden oluşuyor. Bizzat Cumhurbaşkanımızın yapacağı mülakatla o illerimizin il başkanlarını da belirlemiş olacağız. İl kongrelerimizi de inşallah en geç mart sonuna kadar bitirmeyi planlıyoruz."

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın il kongrelerine katılma arzusu olduğunu ifade eden Ataş, "Cumhurbaşkanımızın katılamadığı illere de Sayın Başbakanımızı programlamaya çalışıyoruz." bilgisini verdi.

- OCAK SONUNA KADAR 24 İL KONGRESİ PLANLANDI

Ataş, Ocak 2018 sonuna kadar 24 ilin kongrelerini planladıklarına değinerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılacağı 4 il daha ilave edebileceklerini bildirdi.

Ataş, bu hafta sonu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla Yalova, pazar günü de Karaman il kongresini yapacaklarını aktardı.

Başbakan Binali Yıldırım'ın da cumartesi günü Artvin, Ardahan, pazar günü ise Çankırı ve Kırıkkale il kongrelerine katılacağını ifade eden Ataş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla 23 Aralık'ta Hakkari, Şırnak kongrelerini gerçekleştireceklerini anlattı.

Kongreleri sağlıklı bir şekilde sürdürdüklerini belirten Ataş, kavgasız, gürültüsüz bir süreç geçirdiklerini aktardı.

- 757 İLÇENİN 34'ÜNDE ÇİFT LİSTE ÇIKTI

Kongrelere tek listeyle gitmeye özen gösterdiklerini ifade eden Ataş, "757 ilçe kongresinden 34 ilçemizde çift liste çıktı. 34 ilçenin içerisinde 5 tanesinde, liste çıkaran arkadaşlarımız kazandı." diye konuştu.

Ataş, kongrelerden sonra bir eğitim programı hazırlayacaklarını ve bütün AK Parti teşkilatını yönetimler seviyesinde eğitime alacaklarını bildirdi.

Ataş, AK Parti teşkilatına "Siyaset, dokunularak, gönüller kazanılarak yapılan bir iştir. Gönülleri kazanmadan millete dokunmadan, gülümsemeden, kibirlenmeden siyaset yapmaya mecburuz." şeklinde talimat verdiklerini söyledi.

- "İL KONGRELERİ BİTİNCE, BÜYÜK KONGREYE HAZIRIZ"

Mustafa Ataş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da açıkladığı gibi 2018'in sonbaharında AK Parti büyük kongresini yapacaklarını vurgulayarak, şunları söyledi:

"Büyük kongremizin yasal süreci 12 Eylül 2018'de dolmuş oluyor. Muhtemeldir ki Genel Başkanımız da buna işaret etmek suretiyle böyle bir beyanda bulundu. Ama biz il kongrelerimizi bitirdikten sonra büyük kongreye her zaman hazır olduğumuzu ifade edebiliriz. Mart sonunda il kongrelerimiz biterse nisandan itibaren eylüle kadarki süreç içerisinde herhangi bir tarihte partimizin yetkili kurulları ve Sayın Genel Başkanımızın takdiri ne olursa ona uyarak büyük kongremizi yapacak duruma gelmiş oluruz."

AK Parti'nin büyük kongresini 2018'de yapmak zorunda olduğunun altını çizen Ataş, kongrenin ardından 2019 yerel seçimlerine odaklanarak çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi