AK Parti, 81 ilde ekonominin nabzını tutacak

AK Parti, ekonominin nabzını tutmak için "Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu" projesiyle 81 ilde vatandaşın ekonomik beklentisi ve taleplerini dinleyecek, çözüm önerilerini masaya yatıracak.

Haberler 24.11.2017 - 08:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti, ekonominin nabzn tutmak için ehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu projesiyle, 81 ilde vatandan ekonomik beklentisi ve taleplerini dinleyecek çözüm önerilerini masaya yatracak.

AK Partiden edinilen bilgiye göre, Genel Merkez Ekonomi leri Bakanlnca, ehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu balyla balatlan proje kapsamnda, 81 ilde ekonominin nabz tutulacak.

Her ilin ayr bir ekonomik gündemi olmasndan yola çklarak, balatlan projeyle 3 farkl kanaldan toplanan bilgiler, genel merkeze iletilecek. Yaplacak saha çalmasnn önemli bir ayan anketler oluturacak. Dorudan halkla görümeler yaplarak, sokaktaki vatandan perspektifi, tercihi ve öncelikleri belirlenecek.

Anketlerde halka, ehirlerinde son 15 yl içinde gerçekleen projelerden kendilerini en çok memnun edenin hangisi olduu, önümüzdeki süreçte ehirlerinde ne gibi yatrmlarn yaplmas gerektii, yatrm ve projelerin önünde ne gibi engeller bulunduu sorulacak.

Anket sonuçlarna göre, ehirlerin ihtiyaç duyduu, kalknmay hzlandracak, ayrca ehirleri cazibe merkezleri haline getirecek proje ve yatrmlar belirlenecek.

- çevreleri, STKlar ve üniversiteler ile görüülecek

Tüm illerin sosyoekonomik farklar olmakszn kalknmasnn hedeflendii proje ile i çevreleri, iadamlar, ulusal ve uluslararas yatrmclar, esnaf ve ticaret odalar temsilcileri, ilgili sivil toplum kurulular ile üniversite yöneticileri ve akademisyenlerin de bulunduu gruplarla bir araya gelinecek. Yaplacak toplantlarla ehirlerin ekonomik beklentileri masaya yatrlacak.

Yaklak 10 milyon üyeye sahip ve politikalarn halkn beklentilerine göre belirleyen AK Partinin, halkn ekonomideki beklentilerini de ölçmek amacyla balatt bu projenin bir dier ayan ise parti tekilatlar ile buluma oluturacak. Partinin il ve ilçe tekilatlar ile bir araya gelinerek, siyaseten önemli ekonomik konular görüülecek.

- Bingöl, Zonguldak ve Krehir ile balayacak

24 Kasm Cuma günü, Bingöl, Zonguldak ve Krehirde e zamanl olarak balayacak proje 4 ay sürecek. 81 ildeki anket çalmalaryla vatandan, 2019a doru ehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu balyla düzenlenen toplantlarla da hem STKlar hem meslek kurulular hem üniversiteler hem de tekilatlarn görüü alnacak.

Bu üç hattan gelen bilgiler, genel merkeze iletilecek ve illerin öncelikleri ortaya konularak, ilgili bakanlklarla beklenen yatrm ve projeler hayata geçirilecek.

Ana Sayfaya Git