AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, Bingöl'de

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "İçte ve dışta saldırılara, 15 Temmuz hain darbe girişimine rağmen, geçen yıl Türkiye yüzde 2,9 büyüme sağladı. Yönetim kalitesini yükseltmiş bir Türkiye çok daha hızlı bir şekilde büyüyecektir.

Haberler 01.04.2017 - 09:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ylmaz, Bingöldeki temaslar kapsamnda Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) 14 dönüm alanda, 83 milyon lira bütçe ile ina edilecek ilaç üretim tesisinin temel atma törenine katld.

Törende konuan Ylmaz, Bingölün OSBde yaplan yatrmlarla büyümeye ve gelimeye devam ettiini belirtti.

laç üretim fabrikasnn tam kapasiteye ulatnda 100ü akn istihdam salayacan anlatan Ylmaz, Bu bölge bugün farkl bir noktaya gelmi durumda. Bingöl artk geleneksel sanayi dallarn at. Yeni ve nitelikli yatrmlar cezbetmeye balad. Burada temelini attmz proje, tbbi ilaç ve solüsyon üretimini öngören nitelikli bir tesis. diye konutu.

- Buraya yatrm yapan insanlar bizim bamzn tacdr

Tesisin ayn zamanda katma deeri yüksek, nitelikli sanayilerin bu bölgede geliebileceini gösteren çok önemli bir örnek olduunu vurgulayan Ylmaz, Buraya yatrm yapan insanlar bizim bamzn tacdr. ifadesini kulland.

Ylmaz, 6. Bölge teviklerinin Cazibe Merkezleri Program kapsamnda salanan desteklerle bir araya geldiinde yatrm yaplmamas için hiçbir sebebin kalmayacan vurgulayarak, unlar söyledi:

Cazibe Merkezleri Programnn hayata geçirilmesiyle imalat sanayisine dönük fabrikalarn says artacaktr. Cazip artlar içinde 100 milyar lira civarnda Dou ve Güneydou için teklif var u anda. Salam, salkl, sürdürülebilir projeler tespit edilecek ve bunlara kamu olarak destek vereceiz. Bu da ekonomimizi büyütecektir.

- Bölgeler aras dengesizlikler azaltlm olacak

Program ile bölgeler aras dengesizlikleri azaltm olacaz. Bu teviklerle hem Türkiyenin toplam ekonomik performansn yükseltmi hem de 2023 hedeflerine, Dou ve Güneydounun üretim, ihracat ve istihdam anlamnda daha fazla katk sunmasn salayacaz. Bu durumda kii bana geliri, refah bu bölgelerde daha üst noktalara tayacaz. diyen Ylmaz, huzurun ve güvenin pekitii, üretimin ve kalknmann artt, demokratik standartlarn yükseldii bir ortamda Dou ve Güneydounun huzur içinde çok daha hzl bir ekilde kalkndnn görüleceini aktard.

Ylmaz, 16 Nisanda yaplacak halk oylamasna da deinerek, halk oylamasnn ekonomi ile de yakndan ilgili olduuna iaret etti.

Ekonominin en büyük ihtiyacnn güven ve istikrar olduunu vurgulayan Ylmaz, güven ve istikrarn olduu ortamlarda belirsizliklerin azaldn belirtti.

- Türkiye yüzde 2,9 büyüme salad

çte ve dta saldrlara, 15 Temmuz hain darbe giriimine ramen, geçen yl Türkiye yüzde 2,9 büyüme salad. Yönetim kalitesini yükseltmi bir Türkiye çok daha hzl bir ekilde büyüyecektir. 16 Nisanda bir partiye, bir kiiye oy vermeyeceiz, bir sistem tercihi yapacaz. ifadelerini kullanan Ylmaz, Türkiyede yönetim sisteminin demode olduunu bildirdi.

Cevdet Ylmaz, 82, hatta 60 model bir yönetim sistemiyle 21. yüzyln Türkiyesini idare edemeyiz. dedi.

Okunan dualarla Ylmaz, Bingöl Valisi Yavuz Selim Köger, AK Parti Bingöl Miletvekili Enver Fehmiolu, Belediye Bakan Yücel Barakazi, Kalknma Bakan Yardmcs Yusuf Cokun, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. brahim çapak, AK Parti Bingöl l Bakan Ylmaz Seven tarafndan ilaç üretim tesisinin temeli atld.

Ylmaz, daha sonra OSBde i adamlaryla düzenlenen istiare toplantsna katld.

Ana Sayfaya Git