Görüş Bildir

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, Bingöl'de

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "İçte ve dışta saldırılara, 15 Temmuz hain darbe girişimine rağmen, geçen yıl Türkiye yüzde 2,9 büyüme sağladı. Yönetim kalitesini yükseltmiş bir Türkiye çok daha hızlı bir şekilde büyüyecektir.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, Bingöl'de

Yılmaz, Bingöl'deki temasları kapsamında Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) 14 dönüm alanda, 83 milyon lira bütçe ile inşa edilecek ilaç üretim tesisinin temel atma törenine katıldı.

Törende konuşan Yılmaz, Bingöl'ün OSB'de yapılan yatırımlarla büyümeye ve gelişmeye devam ettiğini  belirtti.

İlaç üretim fabrikasının tam kapasiteye ulaştığında 100'ü aşkın istihdam sağlayacağını anlatan Yılmaz, "Bu bölge bugün farklı bir noktaya gelmiş durumda. Bingöl artık geleneksel sanayi dallarını aştı. Yeni ve nitelikli yatırımları cezbetmeye başladı. Burada temelini attığımız proje, tıbbi ilaç ve solüsyon üretimini öngören nitelikli bir tesis." diye konuştu.

- "Buraya yatırım yapan insanlar bizim başımızın tacıdır"

Tesisin aynı zamanda katma değeri yüksek, nitelikli sanayilerin bu bölgede gelişebileceğini gösteren çok önemli bir örnek olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Buraya yatırım yapan insanlar bizim başımızın tacıdır." ifadesini kullandı.

Yılmaz, 6. Bölge teşviklerinin Cazibe Merkezleri Programı kapsamında sağlanan desteklerle bir araya geldiğinde yatırım yapılmaması için hiçbir sebebin kalmayacağını vurgulayarak, şunları söyledi:

"Cazibe Merkezleri Programı'nın hayata geçirilmesiyle imalat sanayisine dönük fabrikaların sayısı artacaktır. Cazip şartlar içinde 100 milyar lira civarında Doğu ve Güneydoğu için teklif var şu anda. Sağlam, sağlıklı, sürdürülebilir projeler tespit edilecek ve bunlara kamu olarak destek vereceğiz. Bu da ekonomimizi büyütecektir."

- "Bölgeler arası dengesizlikler azaltılmış olacak"

"Program ile bölgeler arası dengesizlikleri azaltmış olacağız. Bu teşviklerle hem Türkiye'nin toplam ekonomik performansını yükseltmiş hem de 2023 hedeflerine, Doğu ve Güneydoğu'nun üretim, ihracat ve istihdam anlamında daha fazla katkı sunmasını sağlayacağız. Bu durumda kişi başına geliri, refahı bu bölgelerde daha üst noktalara taşıyacağız." diyen Yılmaz, huzurun ve güvenin pekiştiği, üretimin ve kalkınmanın arttığı, demokratik standartların yükseldiği bir ortamda Doğu ve Güneydoğu'nun huzur içinde çok daha hızlı bir şekilde kalkındığının görüleceğini aktardı.

Yılmaz, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına da değinerek, halk oylamasının ekonomi ile de yakından ilgili olduğuna işaret etti.

Ekonominin en büyük ihtiyacının güven ve istikrar olduğunu vurgulayan Yılmaz, güven ve istikrarın olduğu ortamlarda belirsizliklerin azaldığını belirtti.

- "Türkiye yüzde 2,9 büyüme sağladı"

"İçte ve dışta saldırılara, 15 Temmuz hain darbe girişimine rağmen, geçen yıl Türkiye yüzde 2,9 büyüme sağladı. Yönetim kalitesini yükseltmiş bir Türkiye çok daha hızlı bir şekilde büyüyecektir. 16 Nisan'da bir partiye, bir kişiye oy vermeyeceğiz, bir sistem tercihi yapacağız." ifadelerini kullanan Yılmaz, Türkiye'de yönetim sisteminin demode olduğunu bildirdi.

Cevdet Yılmaz, "82, hatta 60 model bir yönetim sistemiyle 21. yüzyılın Türkiye'sini idare edemeyiz." dedi.

Okunan dualarla Yılmaz, Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, AK Parti Bingöl Miletvekili Enver Fehmioğlu, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, AK Parti Bingöl İl Başkanı Yılmaz Seven tarafından ilaç üretim tesisinin temeli atıldı.

Yılmaz, daha sonra OSB'de iş adamlarıyla düzenlenen istişare toplantısına katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi