AK Parti "Kürt seçmen" için ayrı bir planlama yapıyor

Genel Merkez bünyesindeki seçim stratejisi ekibi HDP’ye oy verenlerin yüzde 70’ten fazlasının kendini "PKK’dan ayrıştırdığına" dikkat çekerek "Kürt seçmen" için yol haritası hazırlıyor.

Haberler 19.12.2022 - 00:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti yönetimi, 2023 seçimlerine hazırlık kapsamında özellikle Doğu ve Güneydoğudaki Kürt seçmenler için ayrı bir planlama yapıyor.

Genel Merkez bünyesindeki seçim stratejisi ekibinin son birkaç toplantısında Kürt seçmenle ilgili atılacak adımlar masaya yatırıldı. HDPye oy verenlerin yüzde 70ten fazlasının kendini PKKdan ayrıştırdığına dikkat çekilen toplantılarda, özellikle muhafazakr Kürt seçmenlerin AK Partiye kazandırılması için Sert söylemlerden kaçınılması, Kürt seçmen ile PKK ayrımına gidilmesi, seçmeni yaralayacak dilden uzak durulmasına yönelik ortak görüşler paylaşıldı.

ALTILI MASADAN KAçAN OYLAR

AK Parti yönetimi son seçim anketlerini de masaya yatırdı. AK Partinin yaptırdığı kamuoyu yoklamasına göre kasım ayı itibarıyla Altılı Masaya olan güven yüzde 37ye kadar gerilemiş durumda. Bu gerilemenin sebebi olarak gösterilen Altılı Masadan kaçan muhafazakr oylar AK Parti ve Yeniden Refah Partisine yöneliyor. İyi Parti, Gelecek ve DEVA gibi partilerin oylarında da gerileme söz konusu. Bu anketlerde vatandaşın Türkiyenin iyi yönetildiğini düşündüğü, özellikle savunma sanayii, terörle mücadele ve dış politikanın hükmetin en beğenilen icraatları arasında sayıldığı tespit edildi. Ancak, ekonomi yönetimi ve liyakat, adalet, hak-hukuk gibi konularda hükmet başarısız bulunuyor.

2023, LİDERE VEFA SEçİMİ

Bu arada Cumhurbaşkanının ilk kez Samsunda dillendirdiği Cumhurbaşkanlığı adaylığım için 2023te son kez oy istiyorum şeklindeki söyleminin seçmen üzerinde olumlu etki bıraktığı değerlendirmesi yapıldı. AK Parti kaynakları, seçmen tarafından 2023ün lidere vefa seçimi olarak algılandığını belirterek Bu çıkışın amacı seçmene bir duygu geçmesiydi. Bu duygunun geçtiğini gözlemliyoruz. Seçmen de liderine vefa gösterecektir görüşünü dile getirdi.

Ana Sayfaya Git