AK Parti "Kürt seçmen" için ayrı bir planlama yapıyor

Genel Merkez bünyesindeki seçim stratejisi ekibi HDP’ye oy verenlerin yüzde 70’ten fazlasının kendini "PKK’dan ayrıştırdığına" dikkat çekerek "Kürt seçmen" için yol haritası hazırlıyor.

AK Parti

AK Parti yönetimi, 2023 seçimlerine hazırlık kapsamında özellikle Doğu ve Güneydoğu’daki ‘Kürt seçmenler’ için ayrı bir planlama yapıyor.

Genel Merkez bünyesindeki seçim stratejisi ekibinin son birkaç toplantısında Kürt seçmenle ilgili atılacak adımlar masaya yatırıldı. HDP’ye oy verenlerin yüzde 70’ten fazlasının kendini ‘PKK’dan ayrıştırdığına’ dikkat çekilen toplantılarda, özellikle muhafazakâr Kürt seçmenlerin AK Parti’ye kazandırılması için ‘Sert söylemlerden kaçınılması, Kürt seçmen ile PKK ayrımına gidilmesi, seçmeni yaralayacak dilden uzak durulmasına’ yönelik ortak görüşler paylaşıldı.

"ALTILI MASA’DAN KAÇAN OYLAR”

AK Parti yönetimi son seçim anketlerini de masaya yatırdı. AK Parti’nin yaptırdığı kamuoyu yoklamasına göre kasım ayı itibarıyla Altılı Masa’ya olan güven yüzde 37’ye kadar gerilemiş durumda. Bu gerilemenin sebebi olarak gösterilen Altılı Masa’dan kaçan muhafazakâr oylar AK Parti ve Yeniden Refah Partisine yöneliyor. İyi Parti, Gelecek ve DEVA gibi partilerin oylarında da gerileme söz konusu. Bu anketlerde vatandaşın Türkiye’nin ‘iyi yönetildiğini’ düşündüğü, özellikle savunma sanayii, terörle mücadele ve dış politikanın hükûmetin en beğenilen icraatları arasında sayıldığı tespit edildi. Ancak, ekonomi yönetimi ve ‘liyakat, adalet, hak-hukuk’ gibi konularda hükûmet başarısız bulunuyor.

2023, LİDERE VEFA SEÇİMİ

Bu arada Cumhurbaşkanının ilk kez Samsun’da dillendirdiği ‘Cumhurbaşkanlığı adaylığım için 2023’te son kez oy istiyorum’ şeklindeki söyleminin seçmen üzerinde ‘olumlu etki’ bıraktığı değerlendirmesi yapıldı. AK Parti kaynakları, seçmen tarafından 2023’ün ‘lidere vefa’ seçimi olarak algılandığını belirterek “Bu çıkışın amacı seçmene bir duygu geçmesiydi.  Bu duygunun geçtiğini gözlemliyoruz. Seçmen de liderine vefa gösterecektir” görüşünü dile getirdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler