AK Parti Sözcüsü Çelik: “Erken seçim söz konusu değil”

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Cumhur İttifakı açısından erken seçim söz konusu değildir. Sayın Bahçeli bugün bunu net bir şekilde açıklamıştır. Cumhur İttifakı dimdik ayaktadır, ülkemizin geleceği için daha yapacak çok işimiz var. Seçimler zamanında yapılacaktır” dedi.

Haberler 14.10.2020 - 00:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan bakanlnda yaplan MYK toplants sonrasnda kameralarn karsna geçen Ömer çelik, CHP Genel bakan Klçdarolunun erken seçim çarsna net cevap vererek, Cumhur ttifak açsndan erken seçim söz konusu deildir dedi.

HATAY LE LGL OLARAK SORUTURMANIN DEVAM EDYOR

Hataydaki orman yangnna deinen ve yangn kimin çkardna dair açklamalarda bulunan Ömer çelik, PKKl bir grubun biz yaktk diyerek propaganda yapmas, bu aclara dönük sevinç ortaya koymas lanetlenmesi gereken bir durumdur. lk günden itibaren çileri Bakanlmzn yetkilileri takip ediyorlar. Hatay ile ilgili olarak soruturmann devam ettiini söyleyebilirim. Yangn nasl çkmtr, yetkililer bunu açklayacaktr diye konutu.

PKK KÜRT DÜMANI BR ORGANZASYON

Terör örgütlerine yönelik snr ötesi harekatlarn devam ettiini söyleyen çelik, Terör örgütlerini bir takm uluslararas güçlerin Türkiyeye kar kulland bellidir. PKK terör örgütünün tek ideolojisi Türkiyeye dümanlktr. Kürtler için mücadele ediyorum gibi sözlerin yalan olduu, Kürt düman bir organizasyon olduu bellidir eklinde konutu.

BLM KURULUNUN TAVSYE KARARLARI LE BU SÜREç YÖNETLYOR

Pandemi döneminde yüz yüze eitime ilikin konuan Ömer çelik, Hijyen ve sosyal mesafe kurallarna uyma bakmndan iyi bir standart gelitirildiini görüyoruz. Örencilerimiz haftann iki gününde okullarnda olacaklar. Bilim Kurulunun tavsiye kararlar ile bu süreç yönetiliyor. Velilerimizin rzas çok önemli. Esnek bir model var, isteyen velilerimiz çocuklarn gönderebiliyor ifadelerini kulland.

AZERBAYCAN ORDUSUNUN GEREN YAPMASI HAKKIDIR

Azerbaycan ile Ermenistan arasndaki çatmalara da deinen çelik, Ermenistan atekesi bozdu. Ermenistan saldrd zaman ortada mesele yokken, sesi çkmayanlar, Azerbaycan güçlü bir ekilde kendi topraklarn almak için mücadele verdiinde atekes çarsnda bulunuyorlar. Painyan yönetimi haydut devlet gibi davranmaktadr. Ermenistan haydut devlet gibi sivillere saldrmtr, Azerbaycan ordusunun gereini yapmas hakkdr açklamasnda bulundu.

MAHALLE DAYANIMASI OLDUU çN BU EKLDE KONUUYORLAR

Dou Akdenizde gerilime de deinen çelik, Biz kendi kta sahanlmz içinde arama yapyoruz. Bu, Yunanistana 600 kilometre uzaklkta bir mesafe açklamasnda bulunarak baz Avrupa ülkelerinin Türkiyeye yönelik eletirilerine cevap verdi, yaplan açklamalarn sanki Yunanistan Dileri Bakanlnn açklamalar gibi olduunu söyledi. çelik, Zorbalk ve dayatma ile elde edilecek hiçbir ey yok. Ege ve Dou Akdenizde tüm meseleleri diplomasi ile çözmek isteriz, ama diplomasiyi Türkiye aleyhine bir takm organizasyonlar oluturmak için bir istismar alan olarak görenlere sahada verecek cevabmz var. Türkiyeye tansiyonu yükselten taraf diyenlerin hepsi Yunanistann provokasyon yaptn bilenlerdir. Mahalle dayanmas olduu için bu ekilde konuuyorlar dedi.

BU BÖLGE KIBRIS TÜRKLERNE ATTR

Ömer çelik, Kapal Maran açlmasna yönelik ise u ifadeleri kulland:

KKTC hükümetini destekliyoruz. Bu bölge Kbrs Türklerine aittir. Bakasnn müdahale hakk söz konusu olamaz. Rum yönetiminin yanltc ekilde açklama yapmas karsnda herkesin Rum Kesiminin sözlerine deil, Adadaki gerçeklere uygun olarak deerlendirmesinde fayda vardr.

CUMHUR TTFAKI AçISINDAN ERKEN SEçM SÖZ KONUSU DELDR

Erken seçim tartmalarna ilikin sorulan soruya cevap veren çelik, Cumhur ttifak açsndan erken seçim söz konusu deildir. Sayn Bahçeli bugün bunu net bir ekilde açklamtr. Cumhur ttifak dimdik ayaktadr, ülkemizin gelecei için daha yapacak çok iimiz var. Seçimler zamannda yaplacaktr. Cumhurbakanmz da ayn ekilde ifade ediyorlar. Kapal Maran açlmasndan bile haberi olmayan bir siyasetçi, bir genel bakan tutuyor Türkiyede erken seçim istiyor. Geçen hafta Katardaki Cumhurbakanmzn arabadan iniindeki fotoraf kesitini alarak, maalesef Türk siyasetinde ahlak d yaklamlardan biri olarak tarihe geçecek ekilde Cumhurbakanmz hakknda, cumhurbakan yabanc bir devlet bakannn önünde eildi diye çirkin bir açklama yaptlar. Benim rakibim diyor. Burada söz konusu olan rekabet deil husumet. Kendi devletinin cumhurbakann yalan yaklamla baka devletler ve dünya devletleri önünde küçük düürmeye çalan bir kara propaganda yaklamdr. Cumhurbakanmza bu kara propaganda herhangi bir yerden bular m? Asla. Onlar Libyada, Suriyede, Dou Akdenizde Türkiyenin eilmesini, bükülmesini isterken Cumhurbakanmz eilmez ve bükülmez bir ekilde Türkiye siyasetini dirayetle yönetiyor dedi.

Hç KMSE TÜRKYE CUMHURYET VATANDALARINI TACZ VEYA TEHDT EDEMEZ

Hiç kimsenin Türkiyenin Ermeni vatandalarn taciz ve tehdit edemeyeceini söyleyen Ömer çelik, Türk milleti bir bütündür. Hiç kimse Türkiye Cumhuriyeti vatandalarn taciz veya tehdit edemez. Hem güvenlik kurumlarmz hem adli kurumlarmz bu konuda çok hassastr. Türkiyenin toplumsal bünyesine herhangi bir ekilde operasyon çekilmesine, vatandalarmzn bir ksmnn taciz ve tehdit ile korkutulmak istenmesine müsaade etmeyiz diye konutu.

SYASET DADAKN DE TERÖR EYLEMNDEN VAZGEçRME FAALYETDR

Kobani olaylar nedeniyle gözaltna alnan HDPli Ayhan Bilgenin partisi HDP ile ilgili sözlerinin hatrlatlmas üzerine çelik, Baka bir partinin mensubunun kendi organizasyonlar ile ilgili iç deerlendirme. Ben o konuya girmem. Ama prensip olarak bildiim bir ey var, terör örgütünün kulland ifadelerden daha radikal ifadelerin siyasetçiler tarafndan kullanldn görüyorsunuz. Can alan, insan öldüren terör örgütünün açk bir ekilde terör örgütü olmadn söyleyen cümleler görüyorsunuz. Bugün Sayn Bahçeli teröriste terörist demeyen de teröristtir diye bir ifade kulland. Bu ifade AHM kararlar ile de desteklenmektedir. Terör örgütünden daha radikal ifadeler kullananlar, ayaklanma çars yapanlar tutuyorlar daha sonra buna dönük ilem yapld zaman Türkiyede siyasal katlma yollar kapanyor diyorlar. yi de siyaset da ovaya indirme faaliyeti deildir. Siyaset tam tersine dadakini de terör eyleminden vazgeçirme faaliyetidir eklinde konutu.

TBMMNN HERHANG BR LEM YAPABLMES çN ORTADAK KESN HÜKMÜN KALKMASI GEREKYOR

CHPli Enis Berberolu hakknda verilen karar deerlendiren Ömer çelik, Siyaset açsndan baktnzda TBMMnin herhangi bir ilem yapabilmesi için ortadaki kesin hükmün kalkmas gerekiyor. Yeniden yarglama ile ilgili AYMnin bir karar oldu ama bu kesin hükmü kaldrmad, ayn ekilde yerel mahkeme kararnda srar edeceini söyledi ifadelerini kulland.

çOK ARZU EDYORLAR, EBA BAARISIZ OLSUN DYE, BAARILI OLACAK

Kalçdarolunun EBA ile ilgili eletirilerine de cevap veren Ömer çelik, Canl derse katlmn 1 milyon ile snrl olduu söyleniyor. Böyle bir snr yok. çok arzu ediyorlar, EBA baarsz olsun diye, baarl olacak. Bu çocuklar eitim görecek. Bu dünyann yeni tant bir durum, herkesin yönetmekte zorland bir durum. Türkiye bu konuda iyi yönetiim konusunda öne geçen bir ülke açklamasnda bulundu.

BÖYLE BR EY SÖZ KONUSU OLAMAZ

Dou Perinçekin, Abdullah Öcalann televizyon kanallarna çkartlacan ve atekes çarsnda bulunacan iddia ettiinin belirtilmesi üzerine çelik, Konunun bizle ilgisi yok. Bu konu kim tarafndan gündeme getirilmise ona sormak lazm. Saçma sapan bir iddia olmu, bunu gündeme almak ta bizi hiçbir ekilde söz konusu olmayan bir eye cevap veren durumuna düürür. Söz konusu olan terör örgütünün badr, cezasn çekmektedir. Böyle bir ey söz konusu olamaz dedi.

Ana Sayfaya Git