AK Parti'li Güldal Akşit, hayatını kaybetti

Eski Turizm ve Devlet Bakanı, AK Parti Genel Başkan Danışmanı Güldal Akşit (61) Ankara'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Akşit'in bir süredir koronavirüs tedavisi gördüğünü ve entübe halde olduğunu söyledi.

Haberler 04.12.2021 - 11:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Genel Bakan Danman Güldal Akit, bir süre önce Ankarada bn-i Sina Hastanesinde tedavi altna alnd. AK Partinin kurucu üyelerinden olan Akit, tedavi gördüü hastanede bu sabah hayatn kaybetti. çileri Bakan Süleyman Soylu, Twitter hesabndan yapt açklamada, Bakanmz, Genel Merkez Kadn Kollar Bakanm yol arkadamz, dava ve çalma arkadamz, Güldal Akit Ablamzn hakkn rahmetine kavutuunu örendik. Güldal Ablamza Allahtan rahmet; ailesi ve yaknlarna basal diliyorum. Mekan cennet, makam ali olsun inallah dedi.

Soylu, televizyonda katld programda ise Akitin bir süredir koronovirüs tedavisi gördüünü söyleyerek, Bir dönemdir koronavirüs tedavisi görüyordu ve entübeydi. Bu sabah aldmz haber hepimizi, camiamz derinden üzdü. Birlikte mesai arkadal yaptk, birlikte önemli çalmalarn altna imza attk ifadelerini kulland.

Ankara Valisi Vasip ahin de, Akit ile daha önce çektirdii fotoraf sosyal medya hesabndan paylaarak, Turizm ve Devlet eski bakanlarmzdan Güldal Akit Hanmefendi tedavi gördüü bn-i Sina Hastanesinde az önce vefat etti. Allah rahmet eylesin. Yaknlarna ve sevenlerine sabr ve basal diliyorum ifadesini kulland.

GÜLDAL AKT KMDR?

1960ta Malatyada doan Güldal Akit, Hacettepe Üniversitesi Yabanc Diller Yüksek Okulu ve stanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Serbest avukat olarak çalma hayatna balayan Akit, 14 Austos 2001de kurulan AK Partinin kurucu üyesi oldu. 22 ve 23üncü dönem stanbul Milletvekili olan Akit, 58inci hükümette Turizm Bakan, 59uncu hükümette önce Turizm Bakan, sonra Kadn ve Aileden Sorumlu Devlet Bakan olarak görev yapt. TBMM Anayasa Komisyonu Bakan Vekillii yapan Akit, 9 Nisan 2009da TBMM Kadn Erkek Frsat Eitlii Komisyonu Bakanlna seçildi. AK Parti Genel Merkez Siyasi ve Hukuki ler Bakan Yardmcl görevini 2006 tarihinden bu yana yürüten Akit, 8 Temmuz 2011-14 Ekim 2014 tarihleri arasnda AK Parti Genel Merkez Kadn Kollar Bakanl görevini yapt. Akit son olarak, AK Parti Genel Bakan Danmanl ve Siyasi Erdem ve Etik Kurulu Üyesi olarak siyasi çalmalarna devam ediyordu.

10 KASIMDA ENTÜBE EDLD

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, hayatn kaybeden eski Turizm ve Devlet Bakan, AK Parti Genel Bakan Danman Güldal Akitin ölümüyle ilgili hastane önünde açklama yapt. Prof. Dr. Ünüvar, Akitin sabah saat 09.35te hayatn kaybettiini belirterek, 8 Kasmdan beri tedavi görüyordu. Ayn gün youn bakma alnd ve 10 Kasmda entübe edildi. çoklu organ yetmezlii ve solunum yetmezlii nedeniyle vefat etti. Yarn saat 12.00de Mecliste düzenlenecek törenin ardndan öle namazna müteakip Kocatepe Camiinde cenaze namaz sonras Karyaka mezarlna defnedilecek dedi.

BASALII MESAJLARI

TBMM Bakan Mustafa entop, Akitin ölümünün ardndan sosyal medya hesabndan yapt açklamada, Uzun yllar birlikte çaltmz, siyasi hayatmza önemli katklar sunan, önceki dönemlerde AK Parti milletvekillii, Bakanlk görevlerinde bulunan, güzel insan Güldal Akiti kaybettik, üzgünüz. Kendisine Cenab- Haktan rahmet, ailesine ve sevenlerine basal diliyorum dedi.

Cumhurbakan Yardmcs Fuat Oktay ise yaymlad mesajnda, Turizm ve Devlet eski Bakanmz, AK Parti Genel Bakan Danmanmz Güldal Akit Hanmefendinin vefatn derin bir üzüntüyle örendim. Kendisine Allahtan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabr ve basal diliyorum. Mekan cennet olsun ifadelerini kulland.

Cumhurbakanl Sözcüsü brahim Kaln da, Türk siyasetinin kymetli isimlerinden, eski bakanlarmzdan Güldal Akit Hanma Allahtan rahmet, yaknlarna basal diliyorum. Mevla mekann cennet, makamn ali eylesin dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer çelik ise, AK Partimizin kurucu üyesi, eski bakanlarmzdan Sayn Güldal Akitin vefatndan derin bir üzüntü duyduk. Tevazusu, her zamanki iyi niyeti ve güler yüzüyle hepimiz için esiz bir yol arkadayd ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git