AK Parti'li Ünal: Türkiye sınır güvenliğini sağlamıştır

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, "Türkiye, sınır güvenliğini bu iki anlaşmayla sağlamıştır. Bundan sonra artık PKK'nın, PYD'nin Türkiye ile hiçbir şekilde bir sınırı kalmamıştır" dedi.

Haberler 24.10.2019 - 10:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Partili Mahir Ünal, Anadolu Yaynclar Derneinde (AYD) medya temsilcileriyle bir araya geldi. Soçi Zirvesinin ardndan sonlandrlan Bar Pnar Harekat hakknda deerlendirmelerde bulunan AK Partili Ünal, CHP Genel Bakan Kemal Klçdarlunun partisinin grup toplantsnda Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan hedef alan sözleri hakknda, *Siz 910 kilometre uzunluundaki Suriye snrnda güvenli bölgenizi oluturmusunuz, 30 kilometre derinlikte terör örgütünü güneye, daha içe atmsnz. Siz illerinizde, krsaldan terörü temizlediiniz gibi kendi snrlarnzdan da terör unsurlarn temizlemisiniz. Bu konuda hakllnz dirayetli ve güçlü bir ekilde dünyaya kabul ettirmisiniz. Hem Amerikayla, hem Rusyayla ayn anda diplomasi yürütmü, her ikisinden de istediiniz sonuçlar almsnz dedi.

SADECE KAMILIYA ÖZEL BR FADE SÖZ KONUSU

Soçi Mutabakat ile Türkiyenin istediini aldn ve snrlarn terör unsurlarndan temizlediini vurgulayan Ünal, Özellikle Tel Rfat ve Münbiçin YPG-PYD unsurlarndan temizlenmesi çok önemlidir. Burada Kaml konusunu birileri gündeme getiriyor. Daha önceden Kamlda Ruslarn ve rejimin varl vard. Sadece Kamlya özel bir orada ifade söz konusu. Onun dnda Irak snrna kadar yine anlamaya dahil. Yaklak Hasekeye kadar 30 kilometre bir derinlik o bölgede söz konusu. Türkiye snr güvenliini bu iki anlamayla salamtr. Bundan sonra artk PKKnn, PYDnin Türkiye ile hiçbir ekilde bir snr kalmamtr diye konutu.

EN GÜZEL CEVABI SAHADA MEHMETçK VERD

Trumpn Erdoana gönderdii mektuba ilikin de Ünal, Trumpn mektubu üzerinden birileri, Cumhurbakanmza hakaret edilmesine asla gönlümüz raz olmaz deyip, dün Klçdarolunun o çirkin mektubu alp Meclis kürsüsünden okumas gibi o mektup üzerinden bir maalesef siyaset yürütüyorlar. Burada Sayn Cumhurbakanmz sahada en güzel ekilde cevab vermek yerine orada kalkp da, Bana böyle bir mektup geldi. Ben bu mektubu kabul etmiyorum deyip, diplomasi örnei deil de bir duygusallk örnei mi salasayd? Cumhurbakanmz meseleyi kiiselletirip, ülkesinin çkarlarn, Türkiyenin çkarlarn ve Türkiyenin masada yürüttüü oyunu bozmak için szdrlan mektubu Cumhurbakanmz alp meseleyi kiiselletirse, Bana böyle bir mektup geldi deseydi daha m doru olurdu? Asla. Ona verilecek en güzel cevab sahada Mehmetçik, Türk ordusu verdi açklamasnda bulundu.

BAARININ TADINI çIKARALIM

Suriyeden Türkiyeye yönelecek yeni bir terör tehdidine kar hangi derinlikte olursa olsun Türkiyenin müdahale hakk olduunu ifade eden AK Partili Ünal, O yüzden burada gerçekten bu baarnn Türkiyenin bu baarsnn az tadyla bir tadn çkaralm, ondan sonraki admlarda da Türkiyeyi, Cumhurbakanmz ve onun sahada ve masada elini güçlendirecek bir psikolojiye devam demek lazm dedi.

SURYE REJMYLE TEMASIMIZ YOK

Türkiyenin Esadla ilikisi olup olmad yönündeki soruyu yantlayan Ünal, Dünyann her yerinde ülkeler sava esnasnda bile farkl kanallardan, farkl zeminlerde farkl temaslar salar. Dolaysyla bizim u anda Suriye rejimiyle herhangi bir temasmz söz konusu deil; ama bizim dün Soçide oluturulan muhtrann sonuçlarn Esed dedi ki, Ben bunlar kabul ediyorum ve bu alnan kararlar da saygyla karlyorum. liki diyorsanz, nihayetinde bu da bir iliki biçimidir eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git