Akşener: İYİ Parti'nin itirazının reddedilmesini şikayet ediyorum

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "AK Parti’nin yaptığı her itiraz sorgusuz sualsiz kabul edilirken, Balıkesir ve Uşak’ta açık hatalar tespit edilmesine rağmen İYİ Parti’nin itirazının reddedilmesini şikayet ediyorum" dedi.

Haberler 05.04.2019 - 01:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Y Parti Lideri Akener, 31 Mart Mahalli dareler Genel Seçimlerinin sonuçlar ve itiraz süreci hakknda yazl açklama yapt. Milletin demokratik tercihinin, milli iradenin kararnn her art altnda bann üzerinde yeri olduunu belirten Akener, seçim sonuçlarna itiraz etmenin yasal ve demokratik bir hak olduunu vurgulayarak u ifadeleri kulland:

Dolaysyla, 31 Mart seçimlerinden istedii sonuçlar alamayan iktidar partisinin, stanbul ve Ankara bata olmak üzere, birçok ehir ve ilçede itirazlarda bulunmasn, bu çerçevede deerlendiriyoruz. Ancak, ayn iktidar partisinin, daha önce baaryla çkt seçimlerin sonuçlar, birkaç saat içinde açklanp, balkon konumalar yaplrken, sürecin bu kez neden bu kadar uzadn anlamakta zorlanyoruz. Hatta brakn gecikmeyi, iktidar partisinin, kaybettii belli olan stanbulda, seçimi kazanm gibi afiler astrmasn da milli iradeye ve kurumlarmza hakaret sayyoruz. u bir gerçek ki; Türk siyasetinde artk Y Parti var ve at alan Üsküdar geçemiyor.

Y PARTNN TRAZININ REDDEDLMESN KAYET EDYORUM

ktidar ve iktidarn hükmü altnda bulunan kurumlar millete ikayet eden Akener, Seçim sonuçlarna itiraz bir hak iken, iktidar partisi de bu hakk sonuna kadar kullanrken, baz il ve ilçelerdeki çifte standard size ikayet ediyorum. AK Partinin yapt her itiraz sorgusuz sualsiz kabul edilirken, Balkesir ve Uakta açk hatalar tespit edilmesine ramen Y Partinin itiraznn reddedilmesini ikayet ediyorum. Y Partinin; Balkesirde büyükehir ve ilçelerinde, Uakta merkez ilçede, Manisann ehzadeler, Köprüba ve Yunus Emre ilçelerinde, Ispartann Gelendost ilçesinde, Bursann Mustafa Kemal Paa ilçesinde ve sonuç tutanaklarnda hatalar tespit edilen yerlerdeki itirazlarn reddeden hukuksuzluu size ikayet ediyorum ifadelerini kulland.

BALIKESRDE Üç MAYMUNU OYNUYOR

Seçim gününden bu yana, hukuk ve adalet içerikli konumalar yapan iktidar partisinin ve ona bal olan kurullarn, Y Partinin de ayn haklara sahip olduunu görmezden geldiini öne süren Akener, stanbul ve Ankarada, sonucu deitirmeyecek oranlara srarla itiraz eden iktidar partisi ve bu itirazlar annda ileme koyan kurullar, Balkesirde üç maymunu oynuyor. Resmi olmayan sonuçlara göre aradaki farkn 9 bin 913 oy; toplam geçersiz oy saysnn ise 31 bin 796 olduu bir büyükehirde; sehven parti logosuna mühür baslm olan oy pusulalarnn geçersiz sayldna dair beyanlarn varlna, çou oy çuvalnn, sandk bakanlar, sandk kurulu üyeleri veya kolluk gücü olmakszn teslim edildiine dair tanklarn bulunmasna, sandk sonuç tutanaklarnda tespit edilen, gerek maddi, gerekse usul hatalarna ramen, Y Parti tarafndan yaplan itirazlar kabul edilmiyor. Yine Uakta, az açk oy çuvallaryla ilgili tutanaklara ramen, Y Partinin itirazlar kabul edilmiyor dedi.

MLLET KULAINIZI çEKMEKTE GEç KALMI

Y Partinin, AK Partinin 17 yllk konforlu siyasetine nokta koyan güç olduunu savunan Akener, unlar kaydetti:

Ancak, kendileri için hak saydklarn Y Partiden esirgeyenlerin, aslnda milleti ve milli iradeyi cezalandrmaya kalktklar da bir gerçektir. Nitekim, Sayn Cumhurbakan yapt bir konumada, kaybettikleri stanbul ve Ankara Büyükehir Belediyelerinde, meclis çounluunu alm olmalarna iaret ederek, Kazansalar dahi bunlar topal ördek demesi de bu psikolojinin ve hadsizliin yansmasdr. Millet ttifak kazand belediyelerde milletine en iyi ekilde hizmet edecektir. Belediye meclislerindeki dalm üzerinden, yeni bakanlarmz tehdit etmek bir Cumhurbakanna yakmaz. Demokratik tercihinden dolay milleti ve milli iradeyi cezalandrmaya teebbüs etmek bir Cumhurbakanna yakmaz. Sormak isterim; Ne yapacaksnz? Sistemi tkayarak, seçimi kaybettiiniz illerde yaayan, size oy vermi olanlar da dahil, milyonlarca vatandamz cezalandracak msnz? Milli irade diyerek geldiiniz iktidarda, ilk yenilgide, bulduunuz ilk formül milli iradeyi cezalandrmaksa, bilin ki, millet kulanz çekmekte geç bile kalm.

Y Partinin ilçe ve il seçim kurullarna yapt itirazlar Y Parti Seçim ve Hukuk leri Bakanlnn takip ettiini aktaran Akener, Bu takip, son merci olan Yüksek Seçim Kuruluna kadar da devam edecek. Her bir vatandamzn demokratik hak ve hukukunun takipçisi olacaz ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git